Konfiguracija je sledeca MSI 975X PLATINUM POWER UP EDITION INTEL P4 945 3.4GHz 2X2MB DUAL CORE 4 X1GB RAMA SAPPHIRE HD 5770 1GB DDR5 Ljudi pomagajte! Problem je sledeci: Zbog CPU-a ne mogu da iskoristim pun potencijal graficke,zamenio bi cpu ali zbog soketa 775 i granice 1066 ne znam sta da radim,koji cpu da stavim.Zelja mi je bila q6600 koji je podrzan ali nigde ne mogu da ga nadjem. Sta mi predlazete da uradm? Koji Cpu moze da se izbori sa grafikom? Koji da stavim? Hvala u napred!
Neki E8400 ili E8500 bi lepo čučnuo na tu ploču. Što se tiče tvog pentiuma D945 ima samo megahercažu i keš, ništa više, a po pitanju rada sa multimedijom običan atlon x2 4200+ mu je nalupao šamare kada sam radio testove istih
Ako mozes prodaj i plocu pa uzmi nesto cestito a ako ne ..... nadji neki e 6600 ,drasticno je brzi od tog tvog,a sa tom plocom mogao bi ici sa njim lagano na 3.2 GHZ. Ne znam samo kakvu memoriju imas ali pretpostavljam da je na 667 mnz s obzirom na starost masine sto i nije neki plus za buduci O.C.
:: Konfiguracija je sledec :: MSI 975X PLATINUM POWER UP EDITIO :: INTEL P4 945 3.4GHz 2X2MB DUAL COR :: 4 X1GB RAMA :: SAPPHIRE HD 5770 1GB DDR :: Ljudi pomagajte :: Problem je sledeci: Zbog CPU-a ne mogu da iskoristim pun potencijal graficke,zamenio bi cpu ali zbog soketa 775 i granice 1066 ne znam sta da radim,koji cpu da stavim.Zelja mi je bila q6600 koji je podrzan ali nigde ne mogu da ga nadjem. Sta mi predlazete da uradm? Koji Cpu moze da se izbori sa grafikom? Koji da stavim? Hvala u napred!
Ako mozes prodaj i plocu pa uzmi nesto cestito a ako ne ..... nadji neki e 6600 ,drasticno je brzi od tog tvog,a sa tom plocom mogao bi ici sa njim lagano na 3.2 GHZ. Ne znam samo kakvu memoriju imas ali pretpostavljam da je na 667 mnz s obzirom na starost masine sto i nije neki plus za buduci O.C.
Na memoriji kaze KINGSTON KVR800D2N5/1G Jel mislis na Core2duo E6600 ili Coreduo E6600? Mislim da ovaj drugi nece raditi?
Nema to veze, ta ploca bi trebala sa obzirom na vrhunski cip set lagano da dogura do 400 Mhz a kamoli do 333 Mhz na koliko rade E8xxx....
Da ja onda probam kod nekog u radnji ili servisu pa da probamo da stavimo Coreduo e6600 da vidimo hoce li da radi? Sumljam jer mi u specifikaciji kaze Suppored FSB 533,800,1066
Mislio sam na prvi jer njega polovnog mozda mozes naci, mada za ovaj drugi sam skroz zaboravio(intelov debilizam da dva razlicita cpu-a nazove isti imenom) i on ce raditi sa tom plocom bez problema.
:: Ako mozes prodaj i plocu pa uzmi nesto cestito a ako ne ..... nadji neki e 6600 ,drasticno je brzi od tog tvog,a sa tom plocom mogao bi ici sa njim lagano na 3.2 GHZ. Ne znam samo kakvu memoriju imas ali pretpostavljam da je na 667 mnz s obzirom na starost masine sto i nije neki plus za buduci O.C :: :: :: Na memoriji kaze KINGSTON KVR800D2N5/1 :: Jel mislis na Core2duo E6600 ili Coreduo E6600? Mislim da ovaj drugi nece raditi :: :: ::
Cekaj po ovome sto si mi napisao ja mogu da stavim bilo koji CPU sa Socket 775??? Iako su na 1333MHz?? :)
Mislio sam na prvi jer njega polovnog mozda mozes naci, mada za ovaj drugi sam skroz zaboravio(intelov debilizam da dva razlicita cpu-a nazove isti imenom) i on ce raditi sa tom plocom bez problema
Cekaj po ovome sto si mi napisao ja mogu da stavim bilo koji CPU sa Socket 775??? Iako su na 1333MHz?? :)
Mislio sam na prvi jer njega polovnog mozda mozes naci, mada za ovaj drugi sam skroz zaboravio(intelov debilizam da dva razlicita cpu-a nazove isti imenom) i on ce raditi sa tom plocom bez problema
Na zalost ploca je lose odradjena sto se tice podrske novijih procesora za razliku od recimo Asus P5W DH koja je generacijski ista ali podrzava sve socket 775 procesore, naravno sa odgovarajucom verzijom BIOS-a. Inace jos tada je na kutiji od ploce pisalo supports 45nm sto je preduslov za 1333MHz-nu magistralu. Za tvoju plocu, na zalost, nijedna verzija BIOS-a ne nudi podrsku za procesore sa 1333MHz magistralom tako da je mozda najbolje da to prodas u kompletu i uzmes neku noviju plocu pa onda biras procesor koji ti odgovara ili da uzmes nesto od polovnih procesora koje podrzava ploca.
Au, vidi stvarno, ova ploca ne podrzava procesore sa 1333MHz magistralom... Mada, ako podrzavaju slicne ploce onda mora i ova, samo nije sigurno. Predlazem ti da lepo pogledas na netu, dal moze nekako da radi, tj citao sam da su ljudi stavljali c2d procesora sa 333mhz magistralom. Predlazem ti da nadjes polovan E7xxx / E8xxx i malo da OC i to je to, pravi pogodan, mislim da nema potrebe da prodajes plocu za neke male pare...
`Mada, ako podrzavaju slicne ploce onda mora i ova...`
Nije to bas tako jednostavno, FSB 1333MHz podrzavaju ploce kod kojih je prilikom dizajniranja predvidjena i takva mogucnost (pa je kasnije dodata i podrska u novijim verzijama BIOS-a), takve ploce su obelezavane da podrzavaju 45nm core i kod njih je ugradjen odgovarajuci clock generator kao i podrska VID-a za stelovanje napona za napajanje procesora. Mnoge ploce nemaju mogucnost obaranja napona na vrednosti koje zahtevaju 45nm core. Moze se desiti (posto ploca zvanicno ne podrzava nista sa 1333MHz) da isti uopste nece da radi na takvoj ploci, moze se desiti da proradi ali ce napajanje da mu bude 1,45V umesto 1,15-1,25 (koliko se secam da ovi zahtevaju da ne trazim sad po dokumentaciji). Ako bude proradio onda ces morati da nominalni clock za recimo E8400 postignes overclockom, dakle dizanjem FSB-a, a poznato je da ploce sa i975x nisu neki overclockeri. Mislim da je to prilicno veliki rizik s`obzirom na cenu polovnog E8400 naspram realne vrednosti pomenute ploce.
Sada sam proverio u biosu.Imam stelovanje napona cpu-a od 1.21V do 1.58V Fsb kaze od 200 do 550 Meni je od uvek radi na fabrickom mada sam danas probao i podigao FSB na 247 i dobio 4.2GHz Pustio na OCC radio je sat bez problema napon stabilan na def i temperatura do 51C. Ni sam ne znam sta da radim i pitam li se samo Da li ce raditi i kako neki sa 1333Mhz?? Da li bi se ostetio CPU ili Ploca? ili da li bi radio Coreduo E6600??? Sta mi predlazete? Ja bi naravno stavio q6600 ali nigde ne mogu da ga nadjem! Muka!
shta koj moj rade sa ovim cpuovima, za moj pisalo da je coreduo(a to je zapravo dual-core)i jel to isto fora sa ovim e6600?? u chemu je onda razlika sa core 2 duo i coreduo ako imaju isto kesha(barem msm da imaju) i u istoj su tehnologiji!?!?
Inache vezano za pitanje, ja lichno ne bih rizikovao sa vecim fsbeom da mecem na tu plochu, uzmi lepo neki do 1066 fsb i miran si, ne treba ti nishta vishe za sad. Barem dok ne promenish plochu. poz
Uzmi lepo Core2 Duo E7600 ili E 8400 i cepaj.....pogotovo ovaj drugi jer se klokuje ko nenormalan(naravno zavisi koju reviziju zabodes)
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: :: shta koj moj rade sa ovim cpuovima, za moj pisalo da je coreduo(a to je zapravo dual-core)i jel to isto fora sa ovim e6600?? u chemu je onda razlika sa core 2 duo i coreduo ako imaju isto kesha(barem msm da imaju) i u istoj su tehnologiji!?! :: :: Inache vezano za pitanje, ja lichno ne bih rizikovao sa vecim fsbeom da mecem na tu plochu, uzmi lepo neki do 1066 fsb i miran si, ne treba ti nishta vishe za sad. Barem dok ne promenish plochu. po :: ::
Sad gledam Core2duo E8400 JE na 1333Mhz i on nije podrzan. Core 2 duo E7600 Je 1066Mhz i Socket je 775. Jedini problem je sto je Izrada 45nm! Da li ce raditi kod mene sa obzirom na drugu izradu? Ako bi radio Kupicu ga jos danas. Sta mislite???
Pa E6600 je izradjen u 65 nm procesu ,a tvoja ploca po specifikaciji podrzava procesore koji su izradjeni u 90 nm procesu...ni tu nisi 100% siguran da ce da sljaka...ne znam za MSI ali mozda fles biosa odradi posao ...sacekaj nekoga ko je probao na toj ploci ovakve procesore..pa ako moze onda cepaj...ja sam drugaru ugradio AMD Phenom II X4 905 E na ASUS M2N-E plocu (Bios 3001)a po spec. ni u ludilu ne moze medjutim fles biosa je odradio posao....normalno ne mogu svi Phenom-i ni Athlon-i@ II i X4 ali neki mogu tako ce i kod tebe biti verovatno...e sad ja sam morao i bolje hladjenje da mu stavim na NB jer mu se ploca mnogo grejala sa fabrickim hladnjakom..
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: Sad gledam Core2duo E8400 JE na 1333Mhz i on nije podrzan :: Core 2 duo E7600 Je 1066Mhz i Socket je 775. Jedini problem je sto je Izrada 45nm! Da li ce raditi kod mene sa obzirom na drugu izradu? Ako bi radio Kupicu ga jos danas. Sta mislite???
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.