Alo ljudi, ali da li ova ploca podrzava procesore na 1333Mhz? To niste pogledali, bila je pre neki dan tema sa 975X plocom, i ona nije podrzavala, a koliko znam ona se ubraja u bolje cipsetove, tako da mislim da na ovoj ploci (965) mozes da stavis samo procesore do 1066MHz (brzina magistrale) sto znaci da E7XXX / E8XXX / Q9XXX padaju u vodu, tako da ce morati da trazi polovan Q6600...
Nisam bas siguran, ali pogledaj na GA sajtu koje procesora podrzava ta ploca...
:: Alo ljudi, ali da li ova ploca podrzava procesore na 1333Mhz? To niste pogledali, bila je pre neki dan tema sa 975X plocom, i ona nije podrzavala, a koliko znam ona se ubraja u bolje cipsetove, tako da mislim da na ovoj ploci (965) mozes da stavis samo procesore do 1066MHz (brzina magistrale) sto znaci da E7XXX / E8XXX / Q9XXX padaju u vodu, tako da ce morati da trazi polovan Q6600.. :: :: Nisam bas siguran, ali pogledaj na GA sajtu koje procesora podrzava ta ploca.. :: 965p ds3 rev 3.3 podrzava 1333Mhz, dok rev 1.0 i 2.2 ne. Moja je 3.3
Po meni bi bilo najbolje da prodas procesor sa maticnom i ramom i da kupis i5 + ploca + ddr3 sigurno ces morati da das 250+ evra + pare za koje si porodao ovo trenutno, ali ces dobiti izuzetno dobru, brzu i kvalitetnu novu platformu, to ako hoces Intel. AMD nudi to isto za mnogo manje pare i po meni mnogo bolje resenje, performanse iste, sve kada se sabere mozda bi ti trebalo 150-200 evra + pare za koje si prodao ovo sad, licno mislim da je budzenje te stare platforme mnogo lose, jer uz malo veca ulaganja mozes imati mnogo dobru konfiguraciju,
Koja je revizija ploce, ako je revizija 3 onda imas srece jer mozes da stavis 45nm procesore onda ti preporucujem neki kvard iz serije q9XX0, ako mozes da nadjes za te pare, ili neki dual iz serije 7 i 8, stim sto ako uzmes kvard ili neki e8X00 moraces da klokujes fsb da dostignes difolt vrednosti procesora. Ako nije revizija 3 nego starija neka onda sta budes mogao da nadjes q6600 ili neki 65nm dual iz serije 6.
taj cipset ne podrzava memoriju brzu od 800mhz (pa cak ni p35, neki kazu da podrzavaju, al` to su neke budzevine i marketinski trikovi, dim i magla) te ti treba procesor sa magistralom od 200mhz, pa ako se uzme u obzir i napajanje i grafika, quad je overkill, pazari polovan e4600/700 trebalo bi da im je cena prava sitnica...
na 2goj masini imam e4500, asus p5k, mem. na 800, 2600xt, 420w i sasvim lepo to radi (iako na kutiji od ploce pise da prima memorije na 1066, 1600, 2600, 3600, te proc 60nm, 45, nm 28nm i buduce i7 i9 i11 ne radi!), turao sam tamo i quad i brze memorije al` dzaba!
procesori i memorije treba da su vrsnjaci ploce, a windows veceg dela racunara i onda ce sve lepo da radi!
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Inace P35 podrzava preko 800, moja ploca je p35 i memorija mi radi na 1066...i ako je 2x2GB Gail Black Dragon na 800MH :: :: :: Pozdrav i laq no :: :: Fermi - An EPIC Fail :: ::
@gile23: Kakav crni i-5, preskup je. Ako bi pucao na socket 1156, onda i3-530 2.93GHz i neku jeftiniju maticnu (P55 chipset) pod uslovom da proda njegovu plocu i procesor, kao i memoriju. A ako bi isao na socket 775, onda E7500 2.93GHz za 90 eura ili Q8300 2.5GHz za 120 eura. Sve ostalo prelazi budzet.
@Morrow i3 je koliko ja znam dual core zato mi se licno ne svidja uopste, trenutno mislim da je quad standard :).
@ostali Dal ste vi normalni, bolje se izbaci za nekoliko evra vise dobices mnogo bolju konfiguraciju cak i kada uglavis neki jaci proc na tu trenutnu plocu.
To ti je 26110 dinara (cene u @tom-u, ako kupujes u razlicitim prodavnicama ako kupujes komponente izacice ti jeftinije, samo proc do 1000 dinara jeftinije). Porediti E7xxx, E8xxx, Q8xxx, Q6xxx je smesno stvarno, Q9xxx je slican u performansama. Ako nemas trenutno para, sacekaj malo i kupi ovo gore jer ce ti biti kvalitetnija od bilo kog proc-a (izuzev Q9550) na ovoj tvojoj trenutnoj ploci :).
Realno decko trazi da kupi procesor, gile svi su mogli da napisu `a sto ne prodaas to i doplatis i uzmes ovo`...tako bi stigli do i7 980
Hoce decko proceosr, receno mu je sta da uzme,da je formun iole normalan sad bi pao lock jer je sve receno.
Ja licno mu ne bi preporucivao tu AMD kombinaciju...kad vec planira da dresi kesu jos 50e gore i ima i5 platformu, koji crni PII X4 925...
A decko relano ima 8800GTS, ja mu nista vise od 7xxx ne bi preporucivao, jos ga popne na 3.6GHz i Bog da ga vidi, a sad ce neko reci, bolje da kupi jaci pa kad uzme bolju grafu dza bu...
i5 750 nije uopste mnogo brzi od x4 955, stavise slicni su po performansama, bolje reci isti, a razlika na ovu konfiguraciju sto sam ja napiosao moras za i5 da doplatis od 50-70 evra + sto ima vecu mogucnost upgrade-a na AMD-u, kazu da ce Thuban da izadje na AM3 platformu, eto zasto AMD, a ne Intel :). Zasto noviju platformu kada moze i na staru jak procesor, evo zasto naravno uvek ce lakse prodati noviju nego stariju platformu za vece pare + ima dobar upgrade.
Pozdrav!
:: Realno decko trazi da kupi procesor, gile svi su mogli da napisu `a sto ne prodaas to i doplatis i uzmes ovo`...tako bi stigli do i7 98 :: :: Hoce decko proceosr, receno mu je sta da uzme,da je formun iole normalan sad bi pao lock jer je sve receno :: :: Ja licno mu ne bi preporucivao tu AMD kombinaciju...kad vec planira da dresi kesu jos 50e gore i ima i5 platformu, koji crni PII X4 925.. :: :: A decko relano ima 8800GTS, ja mu nista vise od 7xxx ne bi preporucivao, jos ga popne na 3.6GHz i Bog da ga vidi, a sad ce neko reci, bolje da kupi jaci pa kad uzme bolju grafu dza bu.. :: :: KUPUJ OVO! IMA GARANCIJU JOS GODINU DANA :: :: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=22648 :: :: :: :: :: Fermi - An EPIC Fail :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.