Ta matična i neki phenom II proc bi mi lepo legli. Elem, sada, ja nisam probirljiv shto se tiče proizvođača grafičkih kartica, na trenutnoj ploči sam izmenjao (neizmenično) 2 ATI i 2 Nvidije. Sad sam u dilemi da li bi mi se neka Nvidia isplatila na toj ploči ako bih je uzimao u nekoj bližoj budućnosti.
Takođe, sada imam par ddr2 memorija, pa ako bih uzeo ovu matichnu, da li bi to značilo da i one moraju da odu?
Ako ništa od ponuđenog ne paše i ako bi ploča `stezala` budući izbor grafike i memorije, molim za linkove ili makar preporuke drugih mogućih ploča i savete oko izbora memorije.
@cvele Ova maticna je best buy za ove pare. Podrzava DDR3, sto znaci da se moras odreci postojecih modula. Sto se tice buduceg izbora grafike, ona te nece stezati, ima jedan PCI-ex16, tako da zaboravi na CF, ali DDR3 moze da radi do 1866Mhz, sto znaci da moras uzeti neki RAM sa CL7 npr. Ako ti je to previse, onda uzmi neku sa DDR2 memorijom, npr: http://itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-ma785g-ud3h/comp_comp_mboard/16/1455 Razlika je samo u memoriji.
Oko CF-a problema nema, do sada nisam petljao sa time, obichno jedna grafika zavrshava posao u mom slučaju.
Ali trenutno nisam pri novcu za kupovinu full x4 procesora koji koshta kao petra kajgana, tako da moram da ciljam na izbor matične koja će mi dozvoliti postepeni (čitaj jeftiniji) napredak ka boljoj tehnologiji.
Možda bi u obzir dolazio AMD PHE-550 X4 CPU AMD PHENOM II 550 X4 BOX AM3 ? Da ili ne?
Takodje, ako može neki savet, ako iznadjem novca, koji ddr3 moduli bi se lepo upasovali.
koliko ja znam (a mozda i gresim,ali ne verujem) sve 785 ploce imaju integrisanu grafiku.To sto neki prodavac nije dobro opisao plocu je njegov problem
Sve maticne sa 785 cipsetom imaju integrisanu grafiku HD4200. A sto se tice procesora mislim da AMD PHE-550 X4 ne postoji (osim ako ne mislis na otkljucavanje jezgra sto je lutrija). Serija 5xx je X2, 7XX je X3, a 9XX je X4.
Mislis na Phenom II X2 550BE, taj procesor ce ti zavrsiti sve poslove, ja ga imam i sljaka na 785GT-UD3H. Memoriju sam uzeo Kingston HyperX 1600MHz CL9(nisam imao kinte za neki nizi CL), radi normalno, testirao sam je preko Memtest-a i nikakve greske u radu nije nasao. Ako imas kinte onda uzmi ovu sa CL7: http://itsvet.com/proizvod/kingston-4gb-(2x2gb)-1600mhz-ddr3-so-dimm-khx1600c7s3k2-4gx/comp_comp_ram/71/1270
@xbane Da, sve ploce sa 785chipsetom imaju integrisanu grafiku, tek sad mi dolazi u vuglu, izvini zbog dezinformacije.
Be the change you want to see in the world.
:: Oko CF-a problema nema, do sada nisam petljao sa time, obichno jedna grafika zavrshava posao u mom slučaju :: :: Ali trenutno nisam pri novcu za kupovinu full x4 procesora koji koshta kao petra kajgana, tako da moram da ciljam na izbor matične koja će mi dozvoliti postepeni (čitaj jeftiniji) napredak ka boljoj tehnologiji :: :: Možda bi u obzir dolazio AMD PHE-550 X :: CPU AMD PHENOM II 550 X4 BOX AM3 ? Da ili ne :: :: Takodje, ako može neki savet, ako iznadjem novca, koji ddr3 moduli bi se lepo upasovali.
Sto se tice procesora imas Phenom II x2 545, ali on ti je par evra jevtiniji od 550BE, tako da jedino pogledas athlon II X2 procesore, oni su ti 40+ evra. Od memorije mozes da trazis i neke module od 1333MHz, ali to je sve blizu. Pogledaj na https://www.itsvet.com pa uporedi cene sa pcberzom.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.