ako je od minus 36 do plus 62 onda nesto nije u redu, skini coretemp ili HW monitor( sa serijkim) pa vidi, naparvi neku promaju u kucistu ako vec nisi, neki vent pozadi, a i bitno je kako stavljas pastu- jako tanak sloj
nije zabrinjavajuce,ali mogle bi biti malo nize...ler je ok ali 62....mada nece crci,to je izdrzljiva zivotinjka od procesora...vidi ti da malo nabacis neki kuler da izvlaci vazduh iz kucista,garantujem da ce temp pasti na solidnih 55-56 stepeni
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: :: :: :: mislio sam u leru 36 a max u everestu 62
Montirao kuler da izvlaci vazduh. U everestu na opterecenju temperatura je sada 60, bila je 62 Zaboravio sam da kazem da mi kuler na procesoru vrti 1985 obrtaja a na 61 stepen poveca obrtaje i smanji temperaturu malo i tako opet U biosu nema nikakvog stelovanja da non stop vrti na vecoj brzini
resenje tvog problema je da ISKLJUCIS opciju za cpu u bios-u koja kontrolise cpu ventilator da vrti u zavisnosti od temperature procesora...stavis na disable i vrtece uvek na oko 3000 obrtaja...tada cpu nece preci 50stepeni
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: :: :: :: evo sad bas gledam u everestu na opterecenj :: temperatura raste do 60 i onda se pojaca ventilator na 3230 obrtaja i smanji temperaturu na 55
kako sam i rekao u biosu nema nikakvog stelovanja. pise kojom brzinom vrti i koja je temperatura procesora ali tu nema diranja, nepostoji opcija koju bih mogao da ukljucim
Nekada moj pentium D 930 (kod mene je bio po slobodnoj proceni od 7 do 10 godine njegovog radnog stazha) je u full load-u isho preko 80 (josh malo pa prav ugao :) i radio je bez problema, a onda sam skupio kintu i kupio novi, a ovaj prodao i potpuno ispravnom stanju. I sad mi kazhite da je 60 mnogo.
EDIT: Nikakve dodatne kulere nisam stavljao.
Fifteen minutes of being famous A whole lifetime of being aimless
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.