nabavio sam plocu ASUS P4S533-MX sa procesorom INTEL PENTIUM4 1,7GHz Koje napajanje da uzmem za nju? Koje sve konektore mora da ima to napajanje? Ubacicu na plocu i grficku ako to nesto znaci! Hvala lepo!!!
Nisi se bas usrecio sa tom integrusom sa SiS chipsetom ali ce te valjda dobro sluziti. Za tako slabu i jeftinu konfu nije potrebno a i ne isplati se da stavljas neka bolja napajanja. Ja imam odlicno iskustvo sa KME 450W tera mi oveklokovan E5200 i OC 9800GT. Ista napajanja imam i u igraonici - 12 komada i sluze me vec 4 godine bez problema dok su mi frontier, jnc, ans i slicna kung fu napajanja stalno rikisala. Sto se tice konektora verovatno ti treba onaj kraci ATX a ova nova napajanja idu sa 4 pina vise pa pazi na to.
znaci treba mi napajanje sa konektorom koji ima 20 pinova a ovi ostali konektori sto izlaze iz napajanja su isti za sve? jel to tako nekako? mislim ja nerazumem, pa ako moze to da mi se objasni! hvala!!!
Nisam siguran za tu tvoju plocu ali sve starije ploce imaju 20pin dok novije imaju 24pin. Najsigurnije ti je da uzmes 20 pin jer on ide bez problema i u 24 ili 20+4 koja se odvajaju, ali ako uzmes 24pin iz jednog dela a ploca ti je 20 onda si se zaje*ao.
A jel ima veze napajanje sa HDD-om? Posto mi je ovaj HDD ATA pa zbog konektora pitam! Jer znam da se konektori razlikuju izmedju ATA i SATA ali neznam koji, dali oni sto idu na maticnu ili ovi iz napajanja u HDD? Jel moze neko da mi objasni! Hvala!!!
Jel moze neko da mi kaze dali ce mi napajanje od 235W uraditi posao na asus ploci p4s533-mx, procesor intel pentium 1,7 GHz sa 40gb hdd, dvd-rw i bez graficke kartice HVALA!!!
@duskons: Sljakace ti bez problema. Ja imam slicnu kantu kao ti, neko kung fu napajanje od 230W koje me sluzi vec 5-6 godina, s`tim da ja koristim gforce 4 kartu a ne integrusu.
najbolje je da kupis napajanje sa 20+4 konektorom .)
mozes neko socijalno kungfu a mozes i neko slabije brendirano, 350w chieftec meni radi vec 3 godine ,dok su kinezi smrdeli posle 5-6 meseci na P4 3.0 prescott i ATi 9600pro sto je realno smesno al eto,kinezi su ti kao lotto, il ubodes il ne ubodes, uglavnom ne ubodes :D
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.