Zanimljivo da si kupio memoriju koja je za i5 platformu tj 1.65v.. Cini mi se da tvoj bios po defaultu i nema manuelno podesavanje tako nisko vec 1.8v je najnize..Ti svakako imas manuelno da podesis ram pa ga setuj na 1600 Mhz..Ne znam u cemu je problem?
Moraćeš overclocking setovanja da staviš na manual i onda asinhrono memoriju da setuješ koliko ti ploča dozvoljava + propisan napon i latencije. To što je memorija deklarisana na 1600 MHz ne znači da će je matična ploča setovati odmah na 1600 jer to tako uglavnom ne ide.
Uglavnom sve DDR3 memorije po difoltu rade na 800 ili 1066MHz i treba ih manuelno podesiti na zeljenju/propisanu frekvenciju.... U biosu ces manuelno podesiti mnozolac memorije koji ce ti povecati frekvenciju memorije...Brojka zavisi od procesora koji imas na ploci...Ali ces videti na koliko ce ti raditi memorija odmah nakon sto promenis mnozilac(bez izlaska iz BIOSa). Voltaze i latencije ocitaj sa modula,na GA plocama ti je u DDR Over Voltage +0.1 znaci 1.6V tj.1.5V+0.1...+0.15 je 1.65V tj. 1.5V+0.15...Kapiras vec kako to ide. Ukoliko ne vidis te opcije onda ces odmah po ulasku u BIOS(kada si na prvoj strani) pritisnuti Ctrl+F1 i otvorices `skrivene` opcije. Pa ces primeniti ovo sto sam ti naveo. Kad sve podesis save `n exit... Problem resen. PS. Racunar ce ti se na trenutak ugasiti tako da nemoj to da te zabrine sasvim je normalno kod ovakvih izmena u BIOSu.
Kupio si dobru memoriju....Ne sekiraj se ne postoji tako nesto kao i5 ili Intel i AMD memorije..To je klasicna uparena DDR3 memorija koja ce raditi na skoro svakoj AMD/Intel platformi...Intel i AMD stavljaju svoj logo kao reklamu i nista vise.
E ovo se zove izvlacenje iz kontexta.Ja nisam rekao da nece da radi na AMD-u vec da je odabrao memoriju koja je sertifikovana za P55 chipset tj i5 platforme,low voltage memorija.. Ko li je sad ispao `pametan` da mi je znati?.. Sto rece jedan,svaki komentar je suvisan. @cvvelle Da li si podesio latencije manuelno?
Opusti se samo treba dodati voltaze ili apdejtovati BIOS. Na koliko si stavio voltaze? Koliko vidim masa ljudi kaze da na 785G cipsetu toj memoriji treba vise voltaze od propisane....Probaj da stavis umesto 1.65 recimo 1.7V...Ukoliko nema novog BIOS apdejta te stvari se tako resavaju makar dok se ne pojavi nova verzja BIOSa sa prosirenom podrskom ram modula.
:: Samo sam mnozilac dirao :: :: Do sada se nisam igrao sa overclock-om, tako da nemam iskustva :: A ne bih voleo da ostetim nesto Ne mozes promeniti samo mnozilac bez povecanja voltaze memorije! Moras menjati i voltaze i podesiti propisane latencije. U koliko nisi promenio voltaze znaci da je difoltna koja je 1.5V,a tebi treba 1.65V.Znaci dodaj +0.15V.
Cvele,ovo sto ti je ovaj gore naveo naravno nije tvoja memorija i nema je na listi podrzanih,ali nemoj da te to zbunjuje...Uradi ovo sto sam ti rekao pa javi.
Odradi SVE sto sam ti naveo u postu #202237 i resices problem.
Vaistinu DSS, nemoj brate više.....loše je za zdravlje. Suze ronim.....OVAJ....hahahahahaha..... Blejim ovde sa MilošemNBG i još par otaka, u pauzi filma, pogledamo PCB, pokidasmo se.....što kažeš ti no cooment, ali jače je od nas....ovaj deĆko je CAR, nema Prvi je i tačka.
:: Cvele,ovo sto ti je ovaj gore naveo naravno nije tvoja memorija i nema je na listi podrzanih,ali nemoj da te to zbunjuje...Uradi ovo sto sam ti rekao pa javi :: :: Odradi SVE sto sam ti naveo u postu #202237 i resices problem :: :: :: DaSickSystem :: ::
Pominjes da se previse spamuje i pisu nepotrebne stvari. Moram da primetim da radis isto, ali kad je tvoj interes u pitanju tu cinjenicu zanemarujes. Ne ljuti se, samo imam dobro zapazanje.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
E prijatelju da ja `spamujem` koliko neki, imao bi 50.000 postova, samo mene boli uvo za te stvari, 2 pošalice imam danas i odmah se primeti, tako da je to na neki način i pohvala. Pogledaj samo u zadnjih 10 tema sa preko 100 postova ko se najviše nalupetao nepotrebnih gluposti i piskarao sve u 16. Uvek isti likovi, sve copy - paste, samo drugi folderi.
Ni na kraj pameti mi ne pada da se ljutim. Sve je meni jasno i razumem te, ali kad bi reagovali svi čak i kada je ovako mala neozbiljnost u pitanju, pa ovde bi bio raj.
Međutim ovde se pominju stvari koje su toliko smorile ovaj forum da je prosto nenormalno da ne isplivaju na površinu i da se ne pomenu. Ovaj forum konstantno ubija par likova, pa nismo valjda tolika tocila bre da se na sve žmuri ?!
:: Pominjes da se previse spamuje i pisu nepotrebne stvari. Moram da primetim da radis isto, ali kad je tvoj interes u pitanju tu cinjenicu zanemarujes :: Ne ljuti se, samo imam dobro zapazanje :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS :: ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5 :: :: :: ::
Primeti se jer se nisam nadao da ces ovako odreagovati. Verovatno smatras da si u centru paznje i da si primecen, na Berzi. Lepih 10638 postova. Nema sta iskreno za respekt. Ja sam zapazio tvoj nickname iz razloga sto si bio najbrzi kad sam postovao 1. post na berzi :))) Razumem ja drugacije razmisljanje i sve, ali zasto preterivati ? Ajde da lincujemo one koji imaju drugacije misljenje. Mislim da samo argumentima i znanjem treba da pariramo jedni drugima, a ne mrznjom i sarkazmom, ma o kome da je rec. Zasto da pravimo neprijatelje na berzi, kad nema potrebe za time. Pa ja bi se odusevio da upoznam licno bilo koga sa berze, pa makar to bio i DSS sa kojim navodno ratujem, i ako se upisavamo od smeha, i ludo zabavljamo kad pocne da pise kilometarske postove. Berza je najliberalniji forum, ali iz razloga sto je prioritet sekundaran, dolazi do ovoga. Tu mozes da dozivis najbolje i najgore trenutke. Ali je po znanju na dnu, zbog mnogo razloga. Pozdrav
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Vidi se ko ti je učitelj, nema šta....tj, uticaj je očigledan. Međutim to nije sada bitno, nisi jedini. Ne smatram ja ništa svi imamo isti status ovde. E sad ko imam kakve namere, želje i ideje, to je druga stvar.
Dalje, nema šta `drugačije mišljenje`, ovo čime se mi bavimo je egzaktna nauka, ili si u pravu ili nisi. Ne razgovara se ovde o primenjenoj umetnosti, pa mi sad delimo mišljenja i razmatranja.
`Ali je po znanju na dnu, zbog mnogo razloga.`
KLJUČNA REČENICA, izvanredno zapažanje.
Forum PC Berze, po kategorijama se da zaključiti šta je na njemu prioritet, ovo nije mesto za četovanje, ovo nije mesto za hvalisanje,i ubeđivanje...i ostale svakodnevne dogodovštine....ko je smoren i nema šta pametno da napiše, idemo CrapBook, Upoznavanje, Pričaonice....
Ovo je mesto gde ljudi dobre volje treba da se pomažu i MUĆNU SVOJOM GLAVOM za promenu, imaju je samo je slabo koriste, da nauče nešto, da nekog nauče....
Nije poenta biit `prvi`, imati najjaču mašinu. Bitno je šta sa njom radiš, da li gubiš vreme sa tom `zverinom`, na šta se bacaju pare....dobro imate pare, šta to znači....Doći će vreme da svi treba da zarađujemo svoje pare. Nisu računari samo za overklokovanje i 3dmarkovanje, pa to malo inteligentnije dete treba da shvati.
Zar nemaš potrebu da kažeš, treba da budemo konstruktivniji, realniji, pametniji, samosvesniji, praktični, i da se u skladu toga svi mi ponašamo.
I pokušajte da utuvite u glavu, ovu nisu reči bax-a 2003, ovo su reči razuma, reči kojima od posta BR1 pokušavam da probudim klince, doslovno na ovom forumu, da ih trgnem. Ko šta radi overklokuju, dižu napone, rokaju rezultate...UŽAS.
Pametni očigleno inteligentni klikci, verovatno sa karijerom u sferi račuara gube vreme na totalne gluposti. Najsrećniji bi bio da ovo ne moram da kucam, da to sami ukapiraju.
Gledajte filmove, zezajte se, experimetišite, ali znate, ono, kad vam je najlepše prekinite. Ne dajte da vam to pređe u svakodnevnicu, da vam oduzima sate života.....alo to su samo el. komponente, koristite ih u vašu korist, nemojte da ste robovi tehnologiji.
Dosta od mene u ovoj temi. Neka je samo jednom useru odavde nešto od ovoga ustalo u tintari, i ja sam happy. Njemu će biti bolje.
::Vidi se ko ti je učitelj, nema šta....tj, uticaj je očigledan. Međutim to nije sada bitno, nisi jedini Druze neznani, ovo nisu tvoje reci. Budi svoj, razmisli !!! Ovo je forum i ima pravo da kaze ko sta hoce i da brani svoje misljenje. Sto se tice drugog dela, nisi ti taj koji odlucuje zasta sluzi ovo mesto, vec neko drugi. Da je hteo da bude kako ti pricas on bi to i napravio. Na zalost nije !!!
:: Nije poenta biit `prvi`, imati najjaču mašinu. Bitno je šta sa njom radiš, da li gubiš vreme sa tom `zverinom`, na šta se bacaju pare....dobro imate pare, šta to znači....Doći će vreme da svi treba da zarađujemo svoje pare. Nisu računari samo za overklokovanje i 3dmarkovanje, pa to malo inteligentnije dete treba da shvati
Hahahah, opet je to relativno. Pricas za nesto sto je relativno. Neko hoce da samo overklokuje i nece da zaradjuje jer vec ima dovoljno zaradjeno. Hoce da eksperimentise i sta sad?
::Zar nemaš potrebu da kažeš, treba da budemo konstruktivniji, realniji, pametniji, samosvesniji, praktični, i da se u skladu toga svi mi ponašamo
Nemam tu potrebu jer nije pamet , svest, i prakticnost, ono kako ti mislis, vec je to nesto mnogo kompleksnije. Ajde da svi mislimo isto. Tad je kao problem resen. E nije i nikad nece biti, jer tad ce biti jos gore. Ovde se stice utisak da kad je neko drugaciji treba ga nabiti na kolac kao u srednjem veku i tad svi zadovoljni. Ljudi gde zivite??? ::I pokušajte da utuvite u glavu, ovu nisu reči bax-a 2003, ovo su reči razuma, reči kojima od posta BR1 pokušavam da probudim klince, doslovno na ovom forumu, da ih trgnem. Ko šta radi overklokuju, dižu napone, rokaju rezultate...UŽAS Polako, opet neka ishitrenost. Bio si i ti klinac zar ne :) Neko od tih klinaca sutra moze da bude mnogo vise nego sto mislis .)
::Neka je samo jednom useru odavde nešto od ovoga ustalo u tintari, i ja sam happy. Njemu će biti bolje Hahahah, uvek sam se plasio kad se drugi sekirali za moije probleme, a nisu sagledavali svoje :))))
Evo ucitelj mi je ispricao pricu i ja sad prenosim. Ti znas da to nije istina, i ne moj da se spustas na taj nivo , kad nije tvoj nivo. Imam isto misljenje o tebi i ne menjam ga, ne daj se. Razmisli !!!
:: :: Noćna smena čeliči. Zamisli 3 dana za redom od 23-07...posle ti je sve jedno :: :: Još malo pa će neki da počnu odgovore sa :: Re: Av-av-grrrr-av-av... :: :: Dobar pas.......ajde sad....donesi.....sedi, SEDI, bravo ker, bravo.... :: :: Hahahahahahaha, ŽASU :: :: :: Ja ne znam kako mozete da izdrzite bez spavanja? :: :: :: :: Ja bi crko :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
To ti kažem, ne radim ja noćne sad, nego sam se istrenirao, obrnem dan za noć dok trepeneš i isto tako se vratim u normalu.
:: Noćna smena - bleja sa ortacima :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Noćna smena čeliči. Zamisli 3 dana za redom od 23-07...posle ti je sve jedno :: :: :: :: Još malo pa će neki da počnu odgovore sa :: :: Re: Av-av-grrrr-av-av... :: :: :: :: Dobar pas.......ajde sad....donesi.....sedi, SEDI, bravo ker, bravo.... :: :: :: :: Hahahahahahaha, ŽASU :: :: :: :: :: Ja ne znam kako mozete da izdrzite bez spavanja? :: :: :: :: :: :: Ja bi crko :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: ::
Od čega si ti? Ja ne bih rekao da je tu meso i krv u pitanju.
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: To ti kažem, ne radim ja noćne sad, nego sam se istrenirao, obrnem dan za noć dok trepeneš i isto tako se vratim u normalu :: :: :: Noćna smena - bleja sa ortacima :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: Noćna smena čeliči. Zamisli 3 dana za redom od 23-07...posle ti je sve jedno :: :: :: :: :: :: Još malo pa će neki da počnu odgovore sa :: :: :: Re: Av-av-grrrr-av-av... :: :: :: :: :: :: Dobar pas.......ajde sad....donesi.....sedi, SEDI, bravo ker, bravo.... :: :: :: :: :: :: Hahahahahahaha, ŽASU :: :: :: :: :: :: :: Ja ne znam kako mozete da izdrzite bez spavanja? :: :: :: :: :: :: :: :: Ja bi crko :: :: :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.