kontrola obratja cpu ventilatora preko programa ili biosa.
STRANA 1 OD 1
kefalo81
kontrola obratja cpu ventilatora preko programa ili biosa.
09.04.2010. 01:37
T25888
status: user broj poruka: 775
Interesuje me da li na cpu kulerima koji imaju 3pinske konektore za vent, je moguce preko speedfan-a ili preko biosa da se podesi brzina ventilatora. Takodje me interesuje i da li postoji neki trajniji nacin podesavanja brzine jer kod mene kada ja restartujem racunar, svaki puta moram ici na speedfan da utisam vent.
... pre jedno 6 meseci vrlo ozbiljno. I pitao ljude ovde na forumu i pokusavao da to odradim... Ne znam dal je do matične ili čega već, ali ništa što si naveo nije funkcionisalo, tako da sam na kraju uzeo Zalman kontroler i završio sa cimanjem...
Nisi pomenuo koju plocu imas, ali recimo na novijim Gigabyte plocama proces ide ovako:
BIOS - >>PC Health Status - >>CPU Smart FAN Mode - >>1.Auto 2.Voltage(Sets Voltage mode for a 3-pin CPU fan) 3.PWM (Sets PWM mode for a 4-pin CPU fan) - >>SET 1 or 2 :)
Imam cm hyper 212 a njegov ventilator ima tropinski konektor i normalno mogu da mu smanjujem brzinu sa speed fan-om ili onim programom sto dolazi uz biostarove ploce.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.