Komp nece da mi podigne sistem upali se cuje se jedan bip (normalno), onda krene da mi izbaci opcije Safe mode, Start Windows Normal i onda se restartuje, to se vidi na dve sekunde, nece ni da pokrene novu instalaciju sistema, nista..... Jedva sam ga dobio da pokrene Hirens cd, kad sam pokrenuo Hirens izbacio mi je ovo:
MEMMISK 3.82 e820: 00000000000000000
ovo je 9 puta jedno za drugim i u produzetku imaju neki brojevi, ali nisam stiga sve da prepisem i ispod je bilo ovo:
Ramdisk at 0x0fef6000, length 0x000f57e1 Moving compressed data from 0x0fef6000 to 0x0fd9e800 gzip image: decompressed addr 0x0fe94000, len 0x00168000: failed decompression error: crc error
Ja mislim da je ploca svoje zavrsila, ploca je ASUS A7V8X-X, ali zelim da cujem vasa i strucnija misljenja..?????? Pomoc
Vidi da nije memorija možda odsvirala svoje a možda je samo štrokava, probaj da je premestiš u drugi slot a mogao bi i da pozajmiš od nekoga drugu. To bi i objasnilo što ti neće hiren.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Na nekim pločama neće korektno da se podiže sistem, čak i Hiren`s javlja grešku, u slučaju da je u BIOSu uključen USB Legacy Support, a priključen je externi hard...
Ne sećam se da na toj ploči imaš uopšte opciju za USB Legacy...
Ili je otsla ram memorija ili su u pitanju losi klusteri hard diska...Jedno od ta dva. Tipujem na ram.
Pusti Gold Memory sa Hirens Boota da testira ram. Ako prijavi gresku,ocisti(usisaj) slotove memorije i obrisi pinove modula alkoholom pa ih vrati i odradi opet Gold mem test. Desavalo mi se par puta da se slotovi napune prasinom i da memorija zbog toga prijavljuje gresku.
Izvinite svi imao sam problem sa internetom nije mi radio od subote.... Ovako, ja sam menjao drugu ram memoriju, pa sam menjao drugi hdd, ali komp nece da radi i dalje... Testirao sam ram memoriju sa Memtest86 i nije prijavio nikakvu gresku, uzeo sam drugu grafiku od drugara i stavio ali isto, menjao sam napajanje isto od drugara i uvek isto.... Sta bi jos moglo da bude?????
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.