Pozdrav. Koliko vam se klokuju ovi procesori i na kojoj voltazi? Na koliko mozete da ga poterate na default voltazi. Hocu da zamenim ovaj Cel E3200 koji je ekstra kloker, pa da se ne zeznem.
Nisam vlasnik nijednog od navedenih procesora, ali znam da se svi oni odlično klokuju. Otprilike idu i do 3.8 GHz, bolji primerci i do 4 GHz. Voltaža ne treba da prelazi više 1.45V. To je neka granica. Takođe, ni temperatura u full loadu ne bi trebala da bude veća od 75c. Naravno, sve ovo podrazumeva i kdvalitet ostalih komponenti. Za ovako nešto je potrebna dobra matična ploča, dobar kuler, kvalitetno kućište, jako napajanje, kvalitetna memorija...
i cpu je super meni za svak idan sa box kulerom radi na 3.2ghz i temp ne prelazi 70 stepeni sa def voltazom. ima 45nm tehnologiju i malo trosi. Shto se tiche hladjenja to je chisto bacanje para za ovaj cpu, jer je stvarno jeftin(negde je bio oko 6k), tako da ne vredi stavljati neko bolje hladjenje za ovaj cpu. Ako imash kinte poslushaj bolje Dautovica i uzmi neki 7300 pa na gore ili neki jeftiniji quad i uzivaj za veoma duzi period, jer je to najadekvatnija zamena za tog tvog 3200. pozdrav
hvala na odgovorima. Ovaj cel sam polirao i hladim ga TRUE-om, skroz stabilan na 4.2, pa sam pomislio da ce mozda i E5xxx serija ici toliko, mada iskreno pravi razlog menjanja je G31 ploca koja za 4.2 mora da radi na 350, a to joj je na izmaku snage, pa da se ne prehebe:) a sa e5300 na 4.2 ce joj trebati svega 324mhz.
Zasto mislis da bi neko overclockovao procesor za rad u windowsu? Svaki program koji zahteva procesorsku snagu ce da ga optereti i ako nije dobar clock puci ce windows, tako da ne postoji clock `za rad u win-u`... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: :: :: A jel taj e5300 bio stabilan orthos na 4.0 1.32 ili cisto za rad u win?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.