...naime nazvao me covek iz doticne firme u kojoj sam je kupio i kaze kako je memorija ispravna.Bio sam danas tamo i uverio se svojim ocima.Lik je sklapao neku konfu sa ddr 2 memarom i ubacio je moju memoriju da mi dokaze.Podigao je WIn 7 bez problema sto kod mene nije moglo ni u ludilu sa istom vec sam morao da uzmem od burazera neki OCZ na 800MHZ.E sad mi nije nista jasno.Ona je i kod mene radila ali na vec instaliranom sistemu,ali kad sam ja hteo da instaliram `svezu` kopiju izbacivao mi je plav ekran sa(e sad ne znam tacno sta je pisalo...recimo memory dump ili tako nesto sa jos nekim brojevima u produzetku)
Sad ne znam sta da radim da zadrzim Kingstona ili da vratim Vipera?
1.Nisi podesio voltaze ili si greskom smanjio latencije.
2.RAM slotovi su ti se napunili prasinom i pinovi nemaju(nisu imali) dobar kontakt.
3.Ploca je nekompatibilna sa tom memorijom.
Potencijalno resenje: Usisaj DDR slotove na ploci i obrisi alkoholom pinove na modulima...Proveri da li su ti u BIOSu podesene ispravne voltaze i latencije...Apdejtuj BIOS,novije verzije BIOSa prosiruju paletu podrzanih memorija...Pusti Gold Memory test da radi par sati i vidi da li prijavljuje gresku... Ako ovo ne pomogne i GM priajvi gresku najverovatnije ti je ploca nekompatibilna sa tim modulim i moraces da je promenis.
Jesi menjao bios u medjuvremenu ili je iz cista mira pocela da zeza? __________________ Scourge of PCBerza
:: Pa to i ja mislim ali kako je bila kompatibilna neki odredjeni vremenski period(ne znam tacno koliko sam je imao),a sad iz nekog razloga vise nije :: :: :: C2D E7600 @3.0GHZ&Thermaltake V :: ASUS P5Q- :: 2X2 GB Kingston KVR800D2N6/2G @800MH :: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X 1G :: Thermaltake 400W litepower WO16 :: COOLER MASTER Elite RC-33 :: A4Tech X7 & Logitech Logitech G1 :: 1 x 250 GB Seagate 16MB 7200 RP :: 1 X 500 GB WD 32MB 7200 RP :: Sky Star 2 Rev.2. :: Horo 5.1 :: :: :: :: :: Ocigledno ta memorija nije kompatibilna sa tvojom plocom jbg.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
1.Latencije su bile 4-4-4-12 2.?nisam siguran 3. P5Q-E Series Memory QVL kaze da podrzava samo jednu jedinu od 2X2GB a to je PSD22GB002 sa latencijama 5-5-5-15...tako da problem moze biti pod dva i pod vise cinimi se 3...jer je radila sa latencijama 4-4-4-12@2.1V ali opet sa druge strane mi nije jasno kako je mogla da radi jedno vreme a sad vise ne.
u svakom slucaju hvala svima na izdvojenom vremenu.
:: 1.Nisi podesio voltaze ili si greskom smanjio latencije :: :: 2.RAM slotovi su ti se napunili prasinom i pinovi nemaju(nisu imali) dobar kontakt :: :: 3.Ploca je nekompatibilna sa tom memorijom :: :: Potencijalno resenje :: Usisaj DDR slotove na ploci i obrisi alkoholom pinove na modulima...Proveri da li su ti u BIOSu podesene ispravne voltaze i latencije...Apdejtuj BIOS,novije verzije BIOSa prosiruju paletu podrzanih memorija...Pusti Gold Memory test da radi par sati i vidi da li prijavljuje gresku.. :: Ako ovo ne pomogne i GM priajvi gresku najverovatnije ti je ploca nekompatibilna sa tim modulim i moraces da je promenis :: :: :: DaSickSystem :: ::
Nista cudno sa Asusom tj chipsetom ploce..Ume Asus da pravi problem na tako neubicajen nacin..Ja sam se sa tim susretao vise puta pa cak i na svojoj masini nekadasnji Asus Commando cuveni P965 chipset sa Geil Ultra memorijom..Radilo je dugo vremena ko podmazano dok se na kraju ploca nije istripovala i nije htela da cuje vise za memoriju..Promena biosa niti CLEAR CMOS-a i svih mogucih metoda nije pomagalo..Jos tad mi se to desilo dok sam se kasnije susretao i sa novijim platformama i tim problemom. Od tad kad objasnjavam kazem kako se ploca ponasa kao da je ziva :p E sad,da uzmemo sve solucije.. Ako latenicje nisi dirao to odbacujemo. Prasina se nece nakupiti u slotove ako memorija konstantno stoji bez vadjenja tako da ce se napuniti slot samo onaj koji stoji prazan+racunajuci da bas imas prasine u stanu tj kucistu. Nekompatibilnost je najveci uzrok ovih gresaka a opet kazem Asus je najvise podlezan ovakvim ispadima dok recimo kod GA toga ima u najmanjoj meri..Asus je malo osetljiviji..
Moj predlog..Uradi ti Gold Memory test i vidi dal ce da izbaci gresku.. Gresku ces imati i ako ti je memorija neispravna i ako je ploca nekompatibilna sa memorijom ili ako je setovanje totalno pogresno..Zato ostavi sve na default po propisu koji nalaze memorija i onda uradi test..Ako ne prodje test znas sta ti je ciniti.Zavrsen problem.
@Skaj probacu ali moram prvo da je uzmem nazad,ali ako je uzmem nema vise povratka na Kingston..tj nece mi vise dati tog Kingstona nazad i moracu da kupim drugu memaru a to je sad 100 evra.
:: Jesi menjao bios u medjuvremenu ili je iz cista mira pocela da zeza :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Pa to i ja mislim ali kako je bila kompatibilna neki odredjeni vremenski period(ne znam tacno koliko sam je imao),a sad iz nekog razloga vise nije :: :: :: :: :: :: C2D E7600 @3.0GHZ&Thermaltake V :: :: ASUS P5Q- :: :: 2X2 GB Kingston KVR800D2N6/2G @800MH :: :: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X 1G :: :: Thermaltake 400W litepower WO16 :: :: COOLER MASTER Elite RC-33 :: :: A4Tech X7 & Logitech Logitech G1 :: :: 1 x 250 GB Seagate 16MB 7200 RP :: :: 1 X 500 GB WD 32MB 7200 RP :: :: Sky Star 2 Rev.2. :: :: Horo 5.1 :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ocigledno ta memorija nije kompatibilna sa tvojom plocom jbg.. :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: ::
Hm..Mozda te sad zeza i bios mada sa svakim novim dobijas i bolju kompatibilnost sto se tice memorija.. E sad..Ako ti vrate Patriot i ti probas i on ne radi na tvojoj ploci,Gold Memory ne prodje duzni su da ti daju drugu memoriju..To sto radi na njihovim masinama nista ne znaci sto ce da prodje win..Pitanje je kako bi se memorija ponasala i na njihovoj masini kad pokrenes Gold Memory test!
:: jesam stavio sam 2101 a bio je 1703..morao sam zbog procesora.. :: :: :: C2D E7600 @3.0GHZ&Thermaltake V :: ASUS P5Q- :: 2X2 GB Kingston KVR800D2N6/2G @800MH :: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X 1G :: Thermaltake 400W litepower WO16 :: COOLER MASTER Elite RC-33 :: A4Tech X7 & Logitech Logitech G1 :: 1 x 250 GB Seagate 16MB 7200 RP :: 1 X 500 GB WD 32MB 7200 RP :: Sky Star 2 Rev.2. :: Horo 5.1 :: :: :: @Skaj probacu ali moram prvo da je uzmem nazad,ali ako je uzmem nema vise povratka na Kingston..tj nece mi vise dati tog Kingstona nazad i moracu da kupim drugu memaru a to je sad 100 evra :: :: :: Jesi menjao bios u medjuvremenu ili je iz cista mira pocela da zeza :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: Pa to i ja mislim ali kako je bila kompatibilna neki odredjeni vremenski period(ne znam tacno koliko sam je imao),a sad iz nekog razloga vise nije :: :: :: :: :: :: :: :: :: C2D E7600 @3.0GHZ&Thermaltake V :: :: :: ASUS P5Q- :: :: :: 2X2 GB Kingston KVR800D2N6/2G @800MH :: :: :: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X 1G :: :: :: Thermaltake 400W litepower WO16 :: :: :: COOLER MASTER Elite RC-33 :: :: :: A4Tech X7 & Logitech Logitech G1 :: :: :: 1 x 250 GB Seagate 16MB 7200 RP :: :: :: 1 X 500 GB WD 32MB 7200 RP :: :: :: Sky Star 2 Rev.2. :: :: :: Horo 5.1 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ocigledno ta memorija nije kompatibilna sa tvojom plocom jbg.. :: :: :: :: __________________ :: :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.