Koja grafika je limit za CPU AMD X2 4200+? Mislim koja ce biti iskoriscena kako treba? Trenutno imam 8600gt. I kako to uopste da izracunam, ako neko zna?
Najbolje daj specifikacije cele masine... Jedno je da spekulisemo za procesor, ali i napajanje ima bitnu ulogu... __________________ Scourge of PCBerza
Ma kako god okrene taj CPU je bre preslab..Sta god da zeli sad da uzme od novijih karti bice usko grlo..Nema sta da trazi sa tim..Danasnje generacije karti traze Quad,bar Phenom II ili da uzme Phenom X2 550 pa da otkljucava sa nekom GA plocom pa da ga izadje jeftinije. Intel nema tako da se sva prica tu i zavrsava.. ATI jos vise trazi procesorske snage od NV ,cisto da se ima na umu. ATI 5770 je njemu ovde limit i opet nece kartu iskoristiti kako treba.
3870, 4730, 4770, 4830, 9600, 8800 ... otprilike tu negde ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Imao sam taj procesor i mislim da ga ne treba terati na vise od 2.7GHz (bar ne sa box cooler-om). HyperX na 1066 nisam mogao da nateram do te brzine (zbog magistrale procesora), tako da ti je najjaca graficka za to 5770 (neces je iskoristiti do maksimuma ali kasnije mozes kupiti jaci procesor).
nisu nesto za igre u kombinaciji sa jacim kartama znaci 8800GT pa na vise.... Mislim radice sve, ali ne bas kako bi sa boljim procesorom, jedino neke GPU najzahtevnije igre tipa Crysis ce raditi dobro..
Sto se tice uskog grla cak i da neizvuces max, kartica ce biti jaca od nekih karti koje mogu u kombinaciji sa tim procesom dati max. Sve jace od ove kartice je u ovom slucaju bacanje para.
Imao sam AMD Dual - Core X2 4000+ i Palit 9600 GT. Posle toga sam uzeo E7200, i u igrama gotovo da nema razlike. Možda 2-3 FPS više u korist E7200. Kad sam OC - ovao E7200 na 3.6 GHz, onda je to bila druga priča. Dobio sam čak u nekim igrama i do 10 FPS više. Posle toga sam uzeo GTX 275, i onda je bila ludnica. Skočio framerate u skoro svim igrama za duplo, s tim što sam sa 9600 GT AA i AF stavljao na 2x, dok sam GTX 275 sve ide u fullu do kraja.
Znači, tvoj CPU bi mogao da se nosi sa kartama koje su u rangu 9600 GT ili malo jače. Sve preko toga je već usko grlo.
Nisi rekao par bitnih stvari a to je koji je ostatak konfe i koliko si para spreman da izdvojis? novo ili polovno? Koji monitor tj na kojoj rezoluciji igras?
Ostatak kompa: MB ASUS M2N RAM 2GB 800MHz Kingston Napajanje CM 380W Mislim da ostatak nije bitan Dao bih mozda 6000-7000 din. za Grafiku. Pokusavao sam da klokujem ja CPU, Ali preko 2.4 nije hteo ni da cuje, pogotovu sto sam se tako bio naprzio pa kao pomocice ako kupim kuler. Uzmem ja CM Hyper TX2 i kao sava srecan, montiram krenem da podesavam, al eto ti ga na ni da cuje za bolje, a temperature skoro iste, mozda za 3-4 stepena manje... I da imam stari monitor crt 17 (tako da ne igram na velikim rezolucijama), koji odavno planiram da promenim, ali nikako da skupim kintu :(
5770/4870 nece da moze nikako, imao sam 5000+ i digao ga sa 2600 na 3500MHz i razlika je ogromna i u sintetici a i u igrama sto je krizi vishe nego prijalo, po meni plafon 4850 eto iz licnog iskustva
Moje licno misljenje je da preko 9600GT eventualno 9800GT tj ATI4850 ne bi trebalo da ides. Ako nadjes povoljno 9600 novo, ako ne onda ove dve polovne. Pozdrav.
Ja sam imao 4200+ i ati 4830 i kada sam uzeo Athlon II 240 osetila se razlika u igrama ne neka velika ali osetno. 4200+ je meni isao na 2,6ghz stabilno. Sve preko 4850 bi bilo previse za taj CPU.
:: Sto se novog tice najjbolje bi bilo kad bi mogao za 8.5k da uzmes xfx 4770 :: za 6.700 imas PowerColor ATI 4670 1GB DDR3 za 7.5 9600/9800, 5670 512m :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.