zanima me koji je kuler po vama najbolji a da ima u pakovanju brackete i za 775 i za 1156, znaci bez ikakvog dokupljivanja! drugi kriterijum je da ne bude previse veliki jer ne moze da stane u kuciste. moj izbor je coolermaster hyper 212 plus a sta vi kazete?
Ja sam ga kupio pre neki dan,ima postolje koje se prilagodjava za 775,1156 i 1366.Za te novce nema bolje. Stao je u kuciste m59 nzxt koje je 190mm,na knap,pored njega su i 5kom 12-tica vent. i ovo sam dobio juce sa everestom,mada trebam probati linx. http://img44.imageshack.us/i/capturepp.png/%5D%5BIMG%5D
CM TX3, ili CM212+ su moj izbor, zavisi koliko novca imas da odvojis. TX3 je oko 2000, a 212+ oko 3000 cini mi se... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ja sam ga kupio pre neki dan,ima postolje koje se prilagodjava za 775,1156 i 1366.Za te novce nema bolje :: Stao je u kuciste m59 nzxt koje je 190mm,na knap,pored njega su i 5kom 12-tica vent. i ovo sam dobio juce sa everestom,mada trebam probati linx :: http://img44.imageshack.us/i/capturepp.png/%5D%5BIMG%5 :: :: ::
CM 212 je tanak za Quad CPU-e..Ako je Dual Core ok je skroz.. Ako vec kupuje onda lepo Megahalems i kraj..Sa svim je kompatibilan a vrhunske performanse.
ili Cooler master v 10, to je vrh ponude, sto se tice kulera za OC na vazduhu. Ako hoces kvalitet, to je neka realnost na vazduhu, sledece resenje je voda. Znaci nikad ne bih isao ispod ovog-a, za iole ozbiljniji OC
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
ne moze da stane megahalems! prostor je sledeci: na gore do vrha kucista tj do gornjeg venta na kucistu imam oko 5 cm prostora plafon! na levo ima dovoljno znaci vise od 10 cm, dole je severnjak visok 35 mm od ploce, ali nadvisice ga vecina kulera a na levo imam memoriju sa visokim hladnjacima i to je problem, nalazi se otprilike na oko 6,5 cm od proca.... odgovarao bi mi taj hyper 212 plus da ga stavim poprecno, mislim da bi tako stao sto posto! ostali su preveliki nazalost... mislite da ce hyper 212 plus lepo hladiti i core i 5 za par meseci kad uzmem?
:: ili Cooler master v 10, to je vrh ponude, sto se tice kulera za OC na vazduhu. :: Ako hoces kvalitet, to je neka realnost na vazduhu, sledece resenje je voda. Znaci nikad ne bih isao ispod ovog-a, za iole ozbiljniji O :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5 :: ::
Najbolje performanse ima Thermaright IFX14...I ako proceprkas malo po netu videces da se performanse ovog kulera porede sa dobrim vodenim hladjenjem...Mada stvarno mislim da ti za 775 soket ne treba ovakva ala...IFX14 zablista na overkloku Core i7 procesora posto se mnogo greju...Bez OCa ili pri nekom normalnom OCu bez preteranog povecavanja voltaze se manje-vise ponasa kao i vecina boljih kulera i ne bezi im toliko,ali kada se povecaju voltaze tu se vidi prava snaga IFXa i tu je nedostzan...Zato mislim da ti za C2D i C2Q ne treba IFX14....Za njega ces morati da dokupis jos dva venta i kao sto rece Bax najverovatnije ces morati da mu poliras bazu.
Megahalems je odlican,ali za njega takodje moras da dokupljujes vent.
Po meni je neko optimalno resenje za C2D i C2Q procesore Coolermaster HyperTX2 sasvim solidan kuler i veoma je tih. Takodje je dobar i CM Hyper 212,ali je malo bucniji(meni licno to smeta),ali svakako bolje hladi od HyperTXa.
Najneisplatljiviji kuleri su ti Coolermaster V10 i V8....V10 odlicno hladi,ali dati za vazdusni kuler 120-130 evra je van svake pameti. CM V8 je po meni promasaj i po ceni i po performansama kosta vise od Noctua NH-U12P koja ce ga pojesti za dorucak i po performansama i po kvalitetu izrade...A za tih 60 evra koliko bi trebao da odvojis za V8 mozes kupiti Thermaright IFX14 koji ce drzati casove hladjenja svim navedenim kulerima u temi.
@Dasick, V10 je malo bolji, mozda stepen, negde 2 stepena, ali kako rekose ovi na bench-u u nekom review-u da V10 hladi i memoriju takodje, ipak je to top kuler, ali razlika u ceni je prevelika.
V10 je apsolutni promašaj. NAravno da će nešto da ima dobre performanse hlađenja sa tolikom masom i telom. Poenta je napraviti nešto duplo manje a jednako efikasno i naravno ne sa tolikom cenom. To je ono što su NH-U12P, Megahalems i IFX-14.
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: @Dasick, V10 je malo bolji, mozda stepen, negde 2 stepena, ali kako rekose ovi na bench-u u nekom review-u da V10 hladi i memoriju takodje, ipak je to top kuler, ali razlika u ceni je prevelika :: :: http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/kucista-i-kuleri/test-uporedni-test-cpu-kulera-2009/page-5.htm Gile,koliko vidim i na ovim testovima IFX sa 2 venta bolje hladi od V10,a na IFX se moze instalirati 3 venta...Za test je koriscen Q9550@3.6Hz i tu se vidi ono sto sam i gore rekao,za neke relativno normalne klokove IFX se ponasa kao i vecina BOLJIH kulera,tek kad se pocne sa pravim mucenjem ili se stavi na Core i7 tu zablista IFX. A kazem jos jednom dati 130 evra za V10 ili bilo koji vazdusni kuler je van svake pameti.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.