ko je rasplolozen da pomogne oko misteriozne ploce!
STRANA 1 OD 1
ramzesIII
ko je rasplolozen da pomogne oko misteriozne ploce!
18.04.2010. 20:34
T26151
status: user broj poruka: 1017
Ploca je nova kupljena `bulk`, neka foxcon intel 945 chipset, nije mi pri ruci dao sam je bratu. Stalno prijavljuje neke ludacke temperature oko 60, 70 celzijusa (iz tog razloga brat je kupio neki lep kuler oko 20 evra je platio, znam samo cenu, ne znam model:). Medjutim cudan simptom je kad se upali, radi normalno, ako slucajno uradi restart , ona krene da se podize ali se restartuje na logo- u microsofta. Treba da se saceka i onda posle 20 minuta se normalno upali i moze da radi neprekidno. Taj simptom ima takodjer i sa UBCD diskom, tako da cemo da eliminisemo windows. Sve smrdi na temperaturu ali na dodir ruke ne deluje vruc ni procesor ni chipset, nesto izgleda kao da je lose prikazana u biosu . Bios je updatiran, procesor je neki celeron 3.0 ghz.... Mashina se koristi samo za farmville :)
Da bi dobili više informacija, stisni F8 pri bootovanju, i prebaci u safe mode pa da vidimo da li se onda zakucava, jer je moguća kolizija drajvera i operativnog sistema... Instaliran linux također bi pomogao, u dijagnostikovanju. Ali, ako nije prost problem sa periferijama i nekompatibilnim drajverima, radi se o refurbishit-u.
Koji Celeron? Naime, stara verzija chipset-a 945 ne podrzava...
18.04.2010. 21:23
status: user broj poruka: 11019
core2 Celeron-e (samo stare, cingle i dual core) dok novije revizije (945c) podrzavaju Core2Duo, pa tako i njihove Celeron-varijante. Proveri naleganje kulera na CPU - u BIOS-u ne bi smeo da ti daje temperature vise od 40-ak stepeni (CPU-case temperature).
Re: lazno citanje temp - - Covek tvrdi da je BIOS up-to-date.
18.04.2010. 21:25
status: user broj poruka: 11019
:: :: CER :: :: Probaj da ubacis novi bios ako si strucan.Slicno mi se desavalo sa amd plocama(sama se ugasi kao da se ugrejala a to je bila lazna temperatura).
Ali nema vremena da reinstalira windows, da je kod mene ja bi i sedmicu probao. preporucicu mu da proba sa linuxom da diagnostificira. Da li moze da se desi da bolje radi sa starijim biosom ? sta znaci to refurbishit? celeron je klasican 3.0 kako moze to da se sredi da ne pokazuje toliku temperaturu, a da li je to stvarni problem? on mi je rekao da nekad u toku rada pokaze 90 celzijusa i dalje radi. I mislim da (cak sam siguran da u safe modu isto ne uspeva da boot-uje) Hvala svima na pomoci !
U srtvari refurbished-Znaci da je ploca reparirana i poslata u prodaju. na ovakve komponente obicno je garancija skracena npr 1god najcesce a nekada i manje.
Repariaranje bi znacilo fabricki otlklonjen kvar tj. nedostatak, ali se cesto desava da i pored takve `fabricke popravke` kompmnete ne rade kako treba. Nekada mozes dobro da prodjes a po nekada da imas i glavobolje kao u tvom slucaju izmedju ostalog.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.