Kolko sam gledao na Google-u ovaj procesor je na 2.13GHz i ima L2 Cashe:2MB...E sad Hteo bih malo da ga kloknem ali sam slab u tome :).Mislio sam samo malo u biosu na default. E sad imam 2-3 pitanja: 1.Koliko bi smeo da ga kloknem? 2.Koji program da koristim za regulisanje temperature i sl.? 3.Koji benchmark da ubacim da vidim sta sam uradio :)? Burazerov je komp pa nisam siguran za sve komponente? Intel E6400,3GB DDRII800,maticna neka G31 chipset?,640GB HDD,GeForce 9500 GT mislim da je DDR3? i napajanje neko od 500w. Samo nek mi neko kaze od prilike idi na 2.60GHz ili SL. I koje programe od gore navedenih pitanja? Hvala na izdvojenom vremenu :).
nemoj da cackas napone, samo dizi fsb u koracima po 100mhz dok god prolazi linx. to ti je dovoljno za `samo malo` overklok, dok se ne zarazis. i da, prethodno obori u biosu takt memorije sa 800 na 667 ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
klokni ga na onoliko koliko ti ploca dozvoljava bez dizanja voltaze procesora...takav klok je uvek bezbedan.za temperaturu iz wina je dobar everest,core temp...ma ima ih dosta,a za testiranje procesora je odlican linx,i obavezno u toku testiranja linxom ostavi ukljucen neki od programa za pracenje temperatura,i prati da ne budu previsoke.
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Kolko sam gledao na Google-u ovaj procesor je na 2.13GHz i ima L2 Cashe:2MB...E sad Hteo bih malo da ga kloknem ali sam slab u tome :).Mislio sam samo malo u biosu na default :: E sad imam 2-3 pitanja :: 1.Koliko bi smeo da ga kloknem :: 2.Koji program da koristim za regulisanje temperature i sl. :: 3.Koji benchmark da ubacim da vidim sta sam uradio :) :: Burazerov je komp pa nisam siguran za sve komponente :: Intel E6400,3GB DDRII800,maticna neka G31 chipset?,640GB HDD,GeForce 9500 GT mislim da je DDR3? i napajanje neko od 500w. Samo nek mi neko kaze od prilike idi na 2.60GHz ili SL :: I koje programe od gore navedenih pitanja :: Hvala na izdvojenom vremenu :) ::
edit: u koracima po 10mhz ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: nemoj da cackas napone, samo dizi fsb u koracima po 100mhz dok god prolazi linx. to ti je dovoljno za `samo malo` overklok, dok se ne zarazis. i da, prethodno obori u biosu takt memorije sa 800 na 66 :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
Ici cu iz biosa polako...Necu dirati voltage ici cu samo po defaultu ili kako vec(rekoh da se slabo razumem) :).Nego ovaj linX,koja verzija mi treba?Ovo za temperature sam mislio dal ima neki program koji ih kontrolise i ako mogu sa nekim da kontrolisem VENTilator(+20%...-10%)ako me razumete.Hvala za ove predloge :).
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.