Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Sta sam sad uradio???!!!
STRANA 1 OD 1
milos666 Sta sam sad uradio???!!! 24.04.2010. 16:48 T26299

status: user
broj poruka: 398
Crko mi ventilator na Hyperu, pa kao sto vam je poznato one male plocice sto drze vent na Hyperu, jedna od njih se odsrafljuje odozdo. U prevodu, morao sam da izvadim maticnu i skinem kuler. E sad, zajedno sa kulerom mi je izleteo i procesor koji se prilicno zalepio za kuler, pritom nisam primenio preterano jaku silu. Nisam imao rezervnu pastu, pa reko necu ga ni diram, ostavio ga na kuleru. Kako je izasao, tako ce i da udje, bez podizanja one rucice na socketu. Sve lepo vratio nazad, upalio komp i - nista. Ni jedno ``bip``, nista. Samo se upalili svi ventilatori, grafika, zvucna, sve, ali nista dalje se ne desava. Gledao sam da nisam sta zaboravio da spojim, ali mislim da je sve u redu. Znajuci moju srecu, verovatno sam s**bo procesor.

Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, CM 700 Real Power, 6GB Geil Evo One (memoriju nisam ni skidao sa ploce u celom postupku), WD6400 AAKS, ostalo nebitno...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 24.04.2010. 17:01 #207773

broj poruka: 8138
Možeš da se pozdraviš sa procesorom ako si mu polomio pinove tako što si ga stavio naopačke na socketu.

The Way It`s Meant To Be Played

durbak Nožice 24.04.2010. 17:04 #207774

broj poruka: 221
Meni liči na pokrivljene nožice, kada je ručica spuštena jako je teško ugurati sve nožice procesora u rupice. Ja bih probao da odvojim quler od procesora i pogledam kakva je situacija sa nožicama, pastu možeš da kupiš za 500 dinara.

H-nitro re 24.04.2010. 17:04 #207775

broj poruka: 1982
ne mora da znaci to ti je losa pasta kad cupa cpu sa kulerom to se i meni desavalo x puta, samo probaj da podignes rucicu i onda stavis cpu a ne preko zatvorene ffs, i to ti nije lepo legao cpu zato se ne cuje bit tesko da je crkao.

Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

markopvict pinove? Zar to nije izaslo iz mode? 24.04.2010. 17:04 #207776

broj poruka: 4515

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 24.04.2010. 17:05 #207777

broj poruka: 18472
Ma nije nista zeznuo niti je polomio pinove..Kod AMD-a socket ume nekad da bude i malo labaviji pa izleti CPU ponekad zajedno sa cooler-om ako zapekne pasta.
U slucaju da je slomio pjn i to se da uraditi,moze procesor da se sredi..

P.S.Da nisi promasio leziste za pinove ili se jedan od njih iskrivio?Pogledaj pazljivo CPU!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

raic eh 24.04.2010. 17:07 #207780

broj poruka: 9006
Ili sad kad si gurao sa spuštenom ručicom, možda se savio neki, moraćeš da ga odvojiš, da ga gurneš s podignutom nećeš moći da je spustiš od kulera

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

milos666 Nisam ga stavio... 24.04.2010. 17:08 #207781

... naopacke, to sam dobro pazio. Inace, sad sam malo ostavio komp upaljen i za razliku od graficke koja se normalno malko zagrejala, bakarne cevi na Hyperu su potpuno hladne... Znaci, procesor ne radi nista... Ako pretpostavim da su pinovi u redu, posto sam pazio kako okrecem proc, jer moguce nesto da se sj**e na socketu? I dal bi primetili u servisu ako nema fizickog ostecenja, posto je sve jos pod garancijom. ko ih je*e, zbog njihovog glupog kulera sam i mogao da se zaje**vam sa ovim svim... A radim diplomski i komp mi treba nenormalno hitno...
milos666 Ma nije problem da kupim pastu al Subota je popodne... 24.04.2010. 17:10 #207783

... radim diplomski pa sam zurio, i pre sam uzeo neku CM pastu preko 1000 kinti, na bitnim stvarima ne stedim, jer necu da pokvarim proc koji je tada kostao 20.000 i Hyper 3000 zato sto sam stedeo na pasti...
milos666 Pinovi nisu pokrivljeni... 24.04.2010. 17:28 #207788

... nasao sam malo paste od proslog puta... Dal mogu da je upotrebim, stoji mi od proslog Avgusta, jer nije stara? Anyway, pokusacu sad da vratim sve pa da pokusam, samo mi recite za pastu dal je ok, ili da u Ponedeljak idem da kupujem novu? Znaci pasta je CM Termal Fusion 400, i stajala je u svom originalnom pakovanju (spric) od proslog Avgusta...
Equinoxe Re: 24.04.2010. 17:30 #207789

broj poruka: 12057

Apsolutno ne možeš da vraćaš CPU bez dizanja ručice i zatezanja posle vraćanja. Pod ne možeš mislim, ne bi smeo. To što je cpu izašao sa sve kulerom, zbog zapekle paste, ne znači da tako možeš da ga vratiš. Pitanje je da li je uopšte živ, obzirom da si vratio tako CPU i uplaio komp bez provere stanja pinova.

milos666 Re: Re: 24.04.2010. 18:26 #207803

Ma us*o sam se kad sam izvadio kuler, i video procesor na njemu, znam da nisam smeo da vracam tako, al kad nisam razmisljao, ja se odma unervozim. Mada sam ga vracao pazljivo i bez velike sile, al opet. Jedva sam posle zasrafio maticnu, drhtala mi ruka... Al evo dobro je sve, stavio sam ga normalno, vratio sve i radi. Hvala svima, samo mi je bilo potrebno da se smirim i da mi neko kaze sta da uradim polako i sve je onda ok. Eto koliko muke i umalo velike stete zbog ventilatora od 800 ili koliko vec kinti. I to jos kao CM, marka, ma da... Nije potrajao ni 6 meseci...

::
:: Apsolutno ne možeš da vraćaš CPU bez dizanja ručice i zatezanja posle vraćanja. Pod ne možeš mislim, ne bi smeo. To što je cpu izašao sa sve kulerom, zbog zapekle paste, ne znači da tako možeš da ga vratiš. Pitanje je da li je uopšte živ, obzirom da si vratio tako CPU i uplaio komp bez provere stanja pinova
TheBear ... 24.04.2010. 18:38 #207806

broj poruka: 6502
mora da se zagreje procesor i onda se ne bi zalepio.....

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun re 24.04.2010. 18:45 #207807

broj poruka: 1797
S obzirom da ga je vratio bez podizanja rucice, cak iako nije iskrivio pinove, mozda cpu nije lepo legao.

Pisko Znaš šta? 24.04.2010. 19:24 #207818

broj poruka: 6672
Ako tako ideš i u sex, neka vam je Bog na pomoći....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

srdoch Re: Sta sam sad uradio???!!! 24.04.2010. 19:43 #207825

broj poruka: 1260
E pa stvarno si majstor. Pa odakle ti ideja da ga vraćaš u zatvoren socket ako se već zalepio za kuler? Daj bože da su pinovi svi na svom mestu i netaknuti.
Desilo mi se to baš mnogo puta sa AMD platformom da mi procesor izleti zajedno sa hladnjakom. Čak i kada se desi nije strašno, samo skineš ventilator pa pasivni hladnjak na ringlu ili plin par sekundi, može čak i sa upaljačem da se zagreje, i lagano pomeraš proc dok ne otopi i sklizne, ništa lakše, bez ikakve primene sile. Javi baš šta si napravio, interesuje me...
milos666 Re: Re: Sta sam sad uradio???!!! 24.04.2010. 20:10 #207834

Ma vratio ga normalno i sve je ok... Eto, ceo dan se bavio ovim zbog glupog ventilatora... :) A nisam mogao da iskrivim pinove jer sa svime postupam jako pazljivo, zato sam i izgubio celo popodne na ovo... Kad sam prvi put vracao procesor nazad, uopste nije trebalo jako da se pritisne i lepo je lego pa sam mislio da ce moci tako... Eto, sad znam da ne moze :D

:: E pa stvarno si majstor. Pa odakle ti ideja da ga vraćaš u zatvoren socket ako se već zalepio za kuler? Daj bože da su pinovi svi na svom mestu i netaknuti
:: Desilo mi se to baš mnogo puta sa AMD platformom da mi procesor izleti zajedno sa hladnjakom. Čak i kada se desi nije strašno, samo skineš ventilator pa pasivni hladnjak na ringlu ili plin par sekundi, može čak i sa upaljačem da se zagreje, i lagano pomeraš proc dok ne otopi i sklizne, ništa lakše, bez ikakve primene sile. Javi baš šta si napravio, interesuje me...
tortojed Usput da primetim, ovo je problem koji karakterise sva CPU... 24.04.2010. 22:42 #207901

broj poruka: 11019
resenja bazirana na plasticnom podnozju montiranom na maticnoj ploci. Od njih je patio i Intel, sve do pojave socket 775... Zajedno sa kulerom, izlece i CPU pri cemu dolazi do ostecivanja podnozja ili krivljenja pinova na CPU-u.

srdoch Re: Usput da primetim, ovo je problem koji karakterise sva CPU... 25.04.2010. 01:45 #207966

broj poruka: 1260
Jel ti toliko voliš AMD kad te je tako potresla priča o tom podnožju? Ma zezam se naravno, ne zameri.
Dešavalo mi se iskreno i sa s478 da mi tako izleti proc ali dosta ređe. Mada veći deo krivice za takav ishod spada na `žvaku` između procesora i hladnjaka nego na samo podnožje. Intel se odavno rešio pinova tako da više nema problema te vrste. Valjda će se i ovi iz AMD-a kod nekog budućeg podnožja setiti istog. Realno, mnogo je praktičnije.

Živ bio!!!

:: resenja bazirana na plasticnom podnozju montiranom na maticnoj ploci. Od njih je patio i Intel, sve do pojave socket 775... Zajedno sa kulerom, izlece i CPU pri cemu dolazi do ostecivanja podnozja ili krivljenja pinova na CPU-u
bobanf Desava se to.. 27.04.2010. 20:24 #208855

broj poruka: 49
Ponovo izvadi proc pa ga zagrej dobro fenom i vrlo pazljivo ga odvoji od kulera, pazi na nozice!!!.
Jakom lupom pogledaj pinove i ako je sve u redu ubaci ga u slot. Ocisti staru i nanesi novu pastu i ostalo redom.
Ako ne radi tada onda jbg....!

codeus .. 27.04.2010. 21:13 #208865

broj poruka: 4054

resio je decko .. desava se svima kada zure sa skidanjem ... ja sam ih se nacupao ... najgore je kada ti se sfingter stisne jer ti je cpu ostao na hladnjaku .. od laptopa ...

inace .. intelova slaba karika je ili nosac ventilatora .. ili podnozje cpu-a .. a 775 je od prakticnog postao najgori slot ikad ... po standardu pravljen je za 5 skidanja .. posle se odvaljuju nogice i baca ploca .. glupost ..
imarkovic >> 27.04.2010. 21:20 #208868

broj poruka: 19073
eh, i ti ga pretera sad, mozda je deklarisano na nekim najbudjavijim plocama, da se skida samo 5 puta, pa nisu blesavi toliko, samo je potrebno minimum paznje i bez bahatosti...

::inace .. intelova slaba karika je ili nosac ventilatora .. ili podnozje cpu-a .. a 775 je od prakticnog postao najgori slot ikad ... po standardu pravljen je za 5 skidanja .. posle se odvaljuju nogice i baca ploca .. glupost ..
codeus .. 29.04.2010. 08:53 #209183

broj poruka: 4054

skinuo datasheet sa intela .. jer sam morao da menjam na par ploca 775 socet ... zvanican dokument ... tamo pise 5 skidanja ... ako nepazis .. 1 skidanje ..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs