Za neki sat krecem da kupim 1gb ddr3 (koliko da mi radi sistem, kasnije cu dokupiti jos) pa mi hitno treba odgovor. Hoce li Kingston hyperX 1600mhz ddr3 non ecc CL9 (9-9-9-27 1.7-1.9v) lepo raditi na Gigabyte 785gt-ud3h i phenom II x4 955be. Ovo pitam zato sto me zbunjuju ove nove ddr trojke, znam da ima nesto u vezi IMC kod procesora, pa me to zbunjuje. Hocu li smeti da joj stavim voltazu na 1.9.
e hvala,taj odgovor mi je trebao:) znaci koliko sam ja razumeo, svaka ddr3 mema moze i na Intel i na AMD s tim sto se na AMDu ne moze izvuci vise od 1600mhz ili kako vec? to me zbunjuje
Moze i vise od 1600 ali uz OC. Ja npr. imam Kingston DDR3 1800 memoriju i da bi ona radila na 1800 mhz morao bih da pribegnem OC-u procesora i memorije paralelno.
Mislim da je najbolje da ti se javi neko ko ima tu plocu posto se par ljudi zalilo na da ne mogu da poteraju memoriju preko 1333MHz i cini mi se da je bila bas ta ploca u pitanju. Mozda gresim,ali ako neko ima ovaj model ploce neka se javi da me demantuje ili potvrdi ovo sto sam rekao.
kupio sam ovog kingstona, radi bez problema na 1600, voltazu nisam dirao, ostala je na auto. Pise na njoj 1.7-1.9v. Jos jedino je ostalo da resim ovu odvratnu buku koju proizvodi box kuler:)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.