elem, malo sam lutao po oc forumima i naleteo na ovo http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=708160 covek je ladno neki loodak :) napomenuo je da ima vodeno hladjenje za cpu i nije preporucio drugima da pokusaju slicno meni samo nije jasno kako mu nije zveknula ploca sa 1.544 v e da, bas me interesuje koja li mu je temperatura :D
Ne znam sta je tu cudno, nije to nista posebno OC-ovano, ljudi takve procesore (iako nisu nesto popularni za testove) dizu i na preko 5GHz (naravno pod LN2), tako da 3.9GHz nije uopste neki poseban OC...
1.544V takodje nije mnogo pretjeran napon, ali opet nikako nije za BOX kulere, nego za nekakva bolja aftermarket hladjenja...
Sto se tice temperature, poznato je da se AMD procesori ne greju pretjerano, tako da mislim da mu temperatuta (posebno sa vodenim hladjenjem) uopste nije visoka, racunam da je nekih 50-tak stepeni max...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
oubicajeni napon za ozbiljan overklok PII/AII 45nm je 1.5v na vazduhu, 0.05 vise na vodi je takodje overvolt u razumnim granicama. nista posebno ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.