Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem sa AMD X2 550 BE
STRANA 1 OD 1
zoxin Problem sa AMD X2 550 BE 29.04.2010. 15:55 T26427

status: user
broj poruka: 265
Prijatelj ima ovaj proc. otkljucana sva 4 jezgra,sa nekim coolermast. kulerom slican ocz vendeta.Konfiguracija mu je radila nekih 4 i kusur mes. sa sva 4 jezgra bez problema.Ploca je gigabajt GA MA770T-UD3P rev.1.Problem je nastao kad je nasao nekog lika da mu podigne WIN 7 gde taj lik to nije mogao da uradi,satro stari bios mora da nosi kuci da ga flesuje.Prvobitni bios bio je verzija F3 a ubacen je zadnji F7 koji ima podrsku za sestojezgarne procesore.Na toj verziji biosa radi win 7 ali sa 2 jezgra.Udjem u bios ukljucim Hybrid i auto opciju sacekam da odradi posao normalno se ukljuci ali nece da ucita win.Probam safe mod,nece.Last kno... nece.Sa hirena pokrenem programe CPU Z , i sl. vide se sva 4 jezgra.Probam instalaciju win 7 sa brisanjem part. od 100 mb i one na kojo je bio win ali ne moze da se odradi do kraja.Sa 2 jezgra sam bez problema instalirao win 7 ultimate.I da flesovao sam bios na F3.Ima li neko ideju sta bi moglo da bude.Ne planiram da dizem napone i da se zezam sa biosom jer je proc. otkljucan samo preko one 2 opcije iz biosa.Od cele stvari ne uzimam nikakvu kintu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst 29.04.2010. 16:01 #209266

broj poruka: 2909
Ukoliko otkljucani procesor ne podize sistem znaci da mu je najverovatnije felericno neko jezgro...Ovo se moze resiti podizanjem napona CPUa,ali je to privremeno resenje i sumnjam da ce takav procesor moci da prodje Prime li Linx testove.

Ili podizi voltaze otkljucanog procesora ili vrati da radi sa dva jezgra.

DaSickSystem

zoxin Mozda 29.04.2010. 16:11 #209275

Se nismo razumeli.Proc. je kupljen nov sa plocom mem. itd i otkljucan je na licu mesta.Kao takav (otkljucan) radio je 4 mes. bez ikakvih problema.Problemi su nastali posle flesovanja na najnoviju verziju biosa.Ja sam flesovao bios na onu verziju koja je bila u trenutku kupovine ali nisam uspeo da instaliram win 7 sa sva 4 otklj. jezgra.Ja imam isti takav proc. koji sam otkljucao,probao da ga zakljucam i ponovo otkljucao i sve radi bez problema.Doduse nisam flesovao bios.
Prijatelju cu vratiti komp. sa 2 jezgra pa on ako hoce neka se zeza sa naponima.Njegov je komp.

DaSickSyst 29.04.2010. 16:23 #209278

Jesi li ti ranije otljucao taj procesor ili neko drugi?
Jel pustan neki test stabilnosti ranije(na starom OSu) koji bi pokazao da je procesor stabilan ili si zakljucio da je stabilan na osnovu toga sto je startovao Win bez greske?
Koji je bio prethodni OS na kome je radio 4 meseca?
Da li su tom procesoru pri otljucavanju podizane voltaze?

DaSickSystem

zoxin RE 29.04.2010. 16:44 #209288

Nisam ga ja otkljucavao nego prodavac.Radio je XP a od testova nista nije pustao.Ne verujem da su dirane voltaze.Cudno mi je samo ako je jednom uspelo otkljucavanje da sad ne moze ponovo da radi sa sva 4 jezgra.Sumnjao sam da je menjan proc. ali nije, serijski je ok.Moguce je da je prodavac menjao voltaze.Hvala na interesovanju za problem.

hogar81 Hoces da kazes 29.04.2010. 16:49 #209290

broj poruka: 365

Da je ranije radio kao kvadr dok je bio stariji sistem, a nece na w7 to navodi da je ipak procesor u pitanju jer je verovatno xp malo zilaviji sistem to jest koristi jedno jezgro dok se podize tek posle koristi ostala.
DaSickSyst 29.04.2010. 17:02 #209295

Ako je otkljucavan ranije,a sada ne radi SIGURNO su bile podignute voltaze CPUa...
Taj prodavac je garantovano podizao voltaze,video da ucitava Win i rekao to je to radice stabilno.

Igrao sam se malo sa otljucavanjem Phenoma II i od 3 procesora samo jedan sam uspeo da otkljucam i da radi bez podizanja voltaze.
Druga dva su imala simptome kao tvoj...Nece da ucita Win nakon otkljucavanja.

Mozes vraiti procesor da radi i dalje kao kvad,ali jedino podiznjem voltaza CPUa.

Ova dva procesora koja nisu ucitala Win bez podizanja voltaze ni sa podizanjem voltaze nisu prolazila testove stabilnosti...Ali su u Winu i igrama radili sasvim normalno.

::Hvala na interesovanju za problem
Molim i drugi put.
Relativno skoro sam se igrao sa otljucavanjem procesora i sreo sam se sa `tvojim problemeom`,pa su mi zanimljive ovakve teme...Doduse nikad nisam otljucavao Athlona vec Phenome.

Ako je neko imao slicna iskustva ili ima neki drugi predlog bilo bi lepo da se javi.

DaSickSystem

MACHINE Re: 29.04.2010. 17:08 #209297

broj poruka: 5715
Da, ali cemu onda takvo defektno jezgro??? Ja nisam cuo ni za jedan primer otkljucavanja, i uz zicanje VC-a, da je to prolazilo testove provere instrukcija i preracunavanja. Ako samo jezgro brljavi to ti oddje kao neispravna memorija, kad tadce napraviti neki nekonzistentan upis u RAM ili na disk i cao ragazzi :)))) ona se upraov i zakljucavaju jer nisu potpuno ispravna cak ni na nizim taktovima. Bolje da laserski prekrate vodove kao na GPU-ovima...

:: Ako je otkljucavan ranije,a sada ne radi SIGURNO su bile podignute voltaze CPUa..
:: Taj prodavac je garantovano podizao voltaze,video da ucitava Win i rekao to je to radice stabilno
::
:: Igrao sam se malo sa otljucavanjem Phenoma II i od 3 procesora samo jedan sam uspeo da otkljucam i da radi bez podizanja voltaze
:: Druga dva su imala simptome kao tvoj...Nece da ucita Win nakon otkljucavanja
:: Mozes vraiti procesor da radi i dalje kao kvad,ali jedino podiznjem voltaza CPUa.
:: Ova dva procesora koja nisu ucitala Win bez podizanja voltaze ni sa podizanjem voltaze nisu prolazila testove stabilnosti...Ali su u Winu i igrama radili sasvim normalno.
:: ::Hvala na interesovanju za problem
:: Molim i drugi put
:: Relativno skoro sam se igrao sa otljucavanjem procesora i sreo sam se sa `tvojim problemeom`,pa su mi zanimljive ovakve teme...Doduse nikad nisam otljucavao Athlona vec Phenome
:: Ako je neko imao slicna iskustva ili ima neki drugi predlog bilo bi lepo da se javi
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: 29.04.2010. 17:12 #209298

:: Da, ali cemu onda takvo defektno jezgro??? Ja nisam cuo ni za jedan primer otkljucavanja, i uz zicanje VC-a, da je to prolazilo testove provere instrukcija i preracunavanja. Ako samo jezgro brljavi to ti oddje kao neispravna memorija, kad tadce napraviti neki nekonzistentan upis u RAM ili na disk i cao ragazzi :)))) ona se upraov i zakljucavaju jer nisu potpuno ispravna cak ni na nizim taktovima. Bolje da laserski prekrate vodove kao na GPU-ovima..
Ja sam otkljucano jedan i prolazio je sat vremena Linxa...Sto je dovoljno.
Mislim da je Slavuj ranije pokazivao neke LinX testove sa njegovim otkljucanim PII.

DaSickSystem
zoxin RE 29.04.2010. 17:22 #209301

Ovi problemi su vezani za komp.mog prijatelja.Izgleda da je naseo na pricu prodavca da dobija 4 jezgarni proc. po ceni koja je bila nesto malo visa od cene normalnog X2 550BE proc.Ipak je u pitanju bilo podizanje voltaze.Ja sam onda srecan covek,jer bez podizanja voltaze sa ocz vendetom,promenjenim mnoziocem (samo) sva 4 jezgra mi rade stabilno na 3.4 bez nekog preteranog zagrevanja.Testirao sam sistem sa prime, 20 i kusur casova i radi bez greske.Meni je to dovoljno jer se ne bavim overklokom i jurenjem poena u 3D marku i sl.Pozdrav

saxija re 29.04.2010. 19:17 #209313

broj poruka: 4016
e onda ako te bas ne mrzi prebacis njegov cpu kod tebe i obrnuto, mada posto je njegov glavni osumnjiceni ovde samo njega probaj i vidi sta ce da bude

/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

DmasteRNo1 Kod mene nije bilo problema 29.04.2010. 20:13 #209326

broj poruka: 6106
Iako mog Fenoma imam od avgusta prošle godine, tek pre nekih desetak dana sam prvi put pokušao da ga otključam. I uspelo mi je. Testirao sam ga u Prajmu95 nešto više od sat vremena (sve je prošao), a nije bilo problema ni nakon 20 prolaza u Linksu. Voltaže nisam dizao, a prilikom otključavanja procesor je bio overklokovan na 3GHz.

Phenom II X3 720BE (X4 B20 @ 3GHz)
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

vuk125 Re: Problem sa AMD X2 550 BE 29.04.2010. 22:27 #209369

broj poruka: 2929
:: Prijatelj ima ovaj proc. otkljucana sva 4 jezgra,sa nekim coolermast. kulerom slican ocz vendeta.Konfiguracija mu je radila nekih 4 i kusur mes. sa sva 4 jezgra bez problema.Ploca je gigabajt GA MA770T-UD3P rev.1.Problem je nastao kad je nasao nekog lika da mu podigne WIN 7 gde taj lik to nije mogao da uradi,satro stari bios mora da nosi kuci da ga flesuje.Prvobitni bios bio je verzija F3 a ubacen je zadnji F7 koji ima podrsku za sestojezgarne procesore.Na toj verziji biosa radi win 7 ali sa 2 jezgra.Udjem u bios ukljucim Hybrid i auto opciju sacekam da odradi posao normalno se ukljuci ali nece da ucita win.Probam safe mod,nece.Last kno... nece.Sa hirena pokrenem programe CPU Z , i sl. vide se sva 4 jezgra.Probam instalaciju win 7 sa brisanjem part. od 100 mb i one na kojo je bio win ali ne moze da se odradi do kraja.Sa 2 jezgra sam bez problema instalirao win 7 ultimate.I da flesovao sam bios na F3.Ima li neko ideju sta bi moglo da bude.Ne planiram da dizem napone i da se zezam sa biosom jer je proc. otkljucan samo preko one 2 opcije iz biosa.Od cele stvari ne uzimam nikakvu kintu

Procesor radio sa otkljucana 4 jezgra neko dosao da instalira win7 kao navodno ne moze mora da se ubacuje bios, pa masina mora da senosi kuci, kakva zvaka.
Pa vraca masinu sa uflesovanim novim Biosom ali CPU ne radi sa sva 4 jezgra nego sa dva.
Prica je providna tog tipa do.... da ne kazem cega.
Tip je uzeo sebi CPu koji se moze otkljucati i na kome rade sva 4 jezgra tj nijedno nije defektno a stavio cpu kome se ne mogu otkljucati dodatno jos dva jezgra, tj mogu ali su defekna.
Poruci prijatelju da je lepo naseo i da nauci da instalira OS ako mu racunar treba tj ako ga koristi da ga ne bi radili, to nje tako tesko.

U Srbiji prijatelju moj moras sve da znas da te nekakvi `EXPERTI` koji jedva znaju da pisu ne bi pravili budalom. Prevrtaca kanti je sve vise
zoxin RE 29.04.2010. 22:49 #209381

Nije uopste zamenjen procesor.To sam i ja posumnjao.Skinuli smo kuler i proverili serijski na procesoru i onaj koji je na garanciji (u kutiji).Sve se slaze.Samo je prodavac slagao prijatelja da proc. radi sa sva 4 jezgra sasvim normalno (ispravno).A ovome sto je instalirao u toku instalacije izbacio plavi ekran pa on mislio da mozda treba da flesuje bios.Sta znam.Govorim hipoteticki.

vuk125 Re: RE 29.04.2010. 22:53 #209382

broj poruka: 2929

:: Nije uopste zamenjen procesor.To sam i ja posumnjao.Skinuli smo kuler i proverili serijski na procesoru i onaj koji je na garanciji (u kutiji).Sve se slaze.Samo je prodavac slagao prijatelja da proc. radi sa sva 4 jezgra sasvim normalno (ispravno).A ovome sto je instalirao u toku instalacije izbacio plavi ekran pa on mislio da mozda treba da flesuje bios.Sta znam.Govorim hipoteticki

U to slucaju odgovor moras sam da nadjes, ovde ti niko to precizno ne moze reci moze samo da se nagadja.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs