Kolika je normalna temperatura ovog procesora kad nije nesto preterano opterecen? Sa box kulerom, nije clockovan. Probao sam da ga otkljucam i radio je dobro par sati dok nisam pokrenuo win rar i pokusao visestruko pakovanje fajlova. Vratio sam ga posle na default. To je bilo pre par meseci. Jutros sam pogledao u biosu temperaturu i pokazuje 78 stepeni. Nekako mi mnogo deluje.
_____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
u idle temp je 27c pod opterecenjem , znaci posle cuku igranja max koji pokaze u hwmonitoru je 41c otkljucan u x4 i overclockovan na 3.2ghz. a voltaza mi je 1.325.
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Kolika je normalna temperatura ovog procesora kad nije nesto preterano opterecen? Sa box kulerom, nije clockovan. Probao sam da ga otkljucam i radio je dobro par sati dok nisam pokrenuo win rar i pokusao visestruko pakovanje fajlova. Vratio sam ga posle na default. To je bilo pre par meseci. Jutros sam pogledao u biosu temperaturu i pokazuje 78 stepeni. Nekako mi mnogo deluje :: :: :: :: :: ____________________________________________________________ :: Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
Moguće je da ti je vrisnuo senzor za temperaturu. Uradi ovako: Optereti CPU, posle toga skini odmah BOX kuler i pipni prstom CPU. Ako možeš da držiš prst duže vreme, onda je ok, a ako ne, onda se CPU stvarno pregreva.
Hladnjak je lepo ucvrscen. Ne moze da mrdne. Ne bih da ga skidam jer nemam paste kod sebe.
Moja je greska sto nisam prethodno ocistio sve jer sam mislio da ne moze da se nahvata nesto mnogo prasine za 3 meseca (od poslednjeg ciscenja), ali eto moze. Malopre sam ocistio sve i upalio ponovo. Pri paljenju je pokazao 44c. Pre toga sam pokusao da drzim prste na hladnjaku ali sam mogao samo 4-5 sekundi da izdrzim. Sad cu da probam da opeteretim procesor pa cu da proverim temperaturu onda.
_____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
i sa zaprljanim hladnakom ne bi smelo u idle tolika temperatura nabavi pastu pa zameni i proveri napone u biosu da nisi slucajno dizao, ako je sve to ok onda ploca ili procesor zezaju.
Temperatura velika a hladnjak ladan => pasta, loše legao kuler, crkao senzor
Temperatura velika, hladnjak vreo => naponi, kvar na ploči, cool&quiet isključen na nekim pločama zna da digne temperaturu u nebesa al pretežno na starijim pločama.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Bio je prljav hladnjak. Posle ciscenja je pala temperatura. Juce sam iskljucio qool&quiet opciju probacu da je ukljucim ponovo pa da vidim sta se desava.
Vratio sam qool&quiet, sad cu da pustim klinca da igra neke igre da optereti procesor. Videcu ovih dana da svejedno skinem hladnjak i stavim novu pastu. Da li je moglo doci do ostecenja procesora? Ako je radio na toj temperaturi?
Juce mi je zakucavao komp pri rezanju diskova. Samo se zamrzne i moram da ga hardverski restartujem. Oboricu sistem sutra pa cu da vidim da je do toga problem. Sad se to ne desava ali mi je pukao disk pri rezanju malopre. Samo mi je izbacio burn failed.
Nabavio sam pastu. Skinuo hladnjak i stekao sam utisak da na nekim mestima nije bilo paste. Elem, i sad posle stavljanja nove paste temperatura stoji na 46-47c. Uzeo sam digitalni termometar i zabio medju rebra hladnjaka pri dnu. Pokazuje 35c. Izgleda da ne moze bolje da se ohladi.
Razmisljam da kupin neki bolji kuler za ovaj procesor. Koji mi preporucujete? Ne znam kako se krecu cene ali ne bih dao vise od 15-20 evra. Ako ne mora :)
Imaš za 25e CM Hyper 212/OCz Vendetta 2. Vrede svaki dinar.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Razmisljam da kupin neki bolji kuler za ovaj procesor. Koji mi preporucujete? Ne znam kako se krecu cene ali ne bih dao vise od 15-20 evra. Ako ne mora : :: :: :: ____________________________________________________________ :: Give us your brain for two hours and you will never be the same again..... :: ::
Ima ga za 15 evra. Deluje mi da se lakse montira. A i jeftiniji je. _____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
Ja sam pre par dana uzeo Thermaltake TMG A1 i prezadovoljan sam. Po testovima se pokazao za nijansu bolje od Hyper TX3 (koji je takodje odlican) a i cene su im skoro iste, razlika je naja od 100 din. 212 i vendetta 2 su bolji, ali su mi preveliki za kuciste. I ovaj TMG A1 mi odlicno hladi procesor a i uopste se ne cuje :)
Kupio sam CM Hyper TX3 u atomu. Jos su bili toliko ljubazni da su ga oni i montirali. Svaka im cast za ljubaznost i uslugu. Temperatura je gotovo ista u idle i pri opterecenju. U idle je oko 35 a pri full opterecenju oko 38.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.