Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Kuler
STRANA 1 OD 1
djokosrb Kuler 05.05.2010. 11:28 T26535

status: user
broj poruka: 6876
evo nadjoh i w*n w*n-u kuler za moj pentium D ,posto box nema leba da ga ohladi a uz to je postao i bucan,sto je ok s obzirom da ima 4 godine

no,kuler koji bi trebao da uzmem je deep cool gamma 50,750 dinara

e sad,posto nemam blage veze,oko menjanja,to ce mi oni tamo zameniti(ako ga uzmem),,nego ,posto takodje ni o ovome nemam blage veze,jel treba neka pasta ili tako neshto?

takodje,otvoren sam i za predloge,nekih drugih modela u tom cenovnom rangu
jel ipak necu mnogo da trosim,kad komp ide na prodaju u junu,nego evo cisto da obezbedim,tisinu,stabilan rad,i optimalnu temperaturu procesora,grafiku sam vec sredio

hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 05.05.2010. 11:46 #210435

broj poruka: 2931
imas box u oglasim za 300 din, to da nema sanse da ga ohladi si izmislio, mozda ti je prljav kuler/crkava fan

djokosrb IZMISLIO? 05.05.2010. 11:49 #210436

ne znam kod tebe,sta imas i kako to radi,oko 65 stepeni normala,leti zagreje sobu samo tako>?
cist je sigurno lepo ociscen prosle sedmice,problem sa bukom odskoro,sa temperaturama,postoji odavno

raic re 05.05.2010. 11:52 #210437

broj poruka: 9006
Mislim da bi ti zamenili ako ih lepo zamolis i ako nije guzva, angazuj bolje nekog ortaka.

Taj kuler sumnjam da bi bio primetno bolji od obicnog box kulera, iako za taj celeron i ne treba jaci, mozda nesto ovako za saku dinara vise ->

http://www.itsvet.com/proizvod/titan-ttc-nk32tb/comp_comp_cooler/55/292

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

djokosrb pa dobro 05.05.2010. 11:55 #210438

nego tesko cu ja to naci ovde u cacku,mogu da pogledam

nego sto se tice menjanja,problem je sto nemam nikoga ,doduse imam,calovog kolegu sa posla,ali on mi se sa njegovim vizijama,kako treba da izgleda TUDJI kompjuter,popeo na glavu,pre bih sam menjo i neshto sjebao nego sto bi njega zvao

raic Re 05.05.2010. 12:03 #210439

broj poruka: 9006
Angazuj onda za kupovinu komsinicu sto studira u bg-u, onu s kojom si se igrao doktora kao mali.

Ma montaza nije komplikovana, imas pun youtube snimaka, jedna slika ko iljadu reci, jedan video ko iljadu slika, sve dok ne silujes nema sta da sjebes.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

djokosrb Nazalost 05.05.2010. 12:06 #210441

nemam takvu komsinicu,mada bi voleo da imam,ali nemam

ajde videcu neshto ,inace hitno mi je i zbog mene,ne mogu bre vise da slusam kako se derendza
nego sto si tice buke jel 26decibela ,ok?
Bush mozda je . . . 05.05.2010. 12:07 #210442

broj poruka: 268

. . . problem stara pasta, bilo bi dobro kada bi mogao da skines kuler, sve lepo ocistis od stare paste i stavis novu pa onda vidis kako hladi ili koliku buku pravi, ja sam ranije imao isto celeron D, kada sam kupio komp pravio je uzasnu buku i grejao se, i kada sam skinuo kuler imao sam sta da vidim, intelova nalepnica na kuleru, taj idiot koji je sklapao komp nije skinuo nalepnicu, kada sam sve lepo ocistio i stavio pastu buka je bila manja i manje je grejao

djokosrb ok 05.05.2010. 12:11 #210443

videcu i to,hvala

inace,nije celeron D ,nego pentium D,ali krs ko krs,ipak dovoljno za dotu,bice bolje na leto,samo sad ovo da sredim ,prodam i vozi
djokosrb eh 05.05.2010. 12:21 #210445

sad sam video na netu kako se skida fan,kako se skida pasta,pa mogo bi da probam,valjda nishta necu zeznuti,nego koja pasta po vama,je ok ?

nadjoh PASTA ZA HLADNJAK OCZ Freeze Extreme za 480 dinara>?pa jel bi moglo to?
i jos jedno pitanje,kad stavljam pastu,jel mogu cetkicom na primer?
Mixx Re: IZMISLIO? 05.05.2010. 12:43 #210449

broj poruka: 2931
e jbg... ti procesori vole visoke temperature :) to sto ti pokazuje 65 stepeni ne treba da te zabrinjava ako ne pravi probleme u radu/ trotluje
razmisli - 750 za kuler koji nije bitno bolji od boxa+500 za pastu koju ces da upotrebis 1%...
opet ti kazem, imas po oglasima box kulere koji su konstrukcijski takvi da hlade preskote od 130w, a i ako se zajebes to je 300 din. a i sam kazes do leta ces da ga prodas

:: ne znam kod tebe,sta imas i kako to radi,oko 65 stepeni normala,leti zagreje sobu samo tako>
:: cist je sigurno lepo ociscen prosle sedmice,problem sa bukom odskoro,sa temperaturama,postoji odavn
::
Dragg re 05.05.2010. 12:47 #210451

broj poruka: 2270
pogledaj još i xilence model
http://www.tntdoo.rs/maloprodaja/index.php?vrsta=3

Možda bi mogao da poradiš na ventilaciji kućišta. Pretpostavljam da nemaš 2 12-ce, uduvnu i izduvnu?
Taj OCZ freeze je OK, ali nije neophodan. Dobićeš sa coolerom solidnu pastu.
Nemoj četkicom, kapni malo na cpu pa stavi cooler pa ga coolerom razmaži dok ne dobiješ efekat `vakuuma` (treba ti prilična sila da bi odlepio cooler od cpua), a onda pričvrsti cooler mehanizmom.
Bush moze i jeftinija pasta 05.05.2010. 12:57 #210455

broj poruka: 268
mislim da mozes da uradis dobar posao sa jeftinijom pastom, ne treba ti ta od 480 din

http://www.pcberza.rs/komponente/hladjenje-paste/409/

dobro ocistis povrsine procesora i kulera koje su u dodiru, ne treba ti cetkica , samo razmazes malo po kuleru i spojis, ja sam samo nekoliko puta menjao pastu, nada se da ce ti odgovoriti jos neko ko cesce manja pastu na procesoru

ctrl Poslaću ti ja kuler 05.05.2010. 16:44 #210513

broj poruka: 779
kuća ćasti,ako hoćeš.Danas sam dobro raspoložen
Bacio sam ga u oglase al je interesovanje slabo.
U pitanju je Zalman 9500AT.Zamenio sam mu ventilator i sada je apsolutno nečujan (malo je drečavo zut,vidi sliku) ako ti ne smeta,šaljem ga
Evo kako izgleda

http://www.dodaj.rs/f/3O/lo/4LsIuraJ/14042010373.jpg
Dragg re 05.05.2010. 18:43 #210542

@ctrl -> Gde imaju takvi ventilatori, negde ovde u Bg?

ctrl Re: re 06.05.2010. 09:29 #210804

Ja sam iz Subotice,tu sam ga i kupio.Ovaj je u pitanju

http://www.coolink-europe.com/en/categories/23_26.html

:: @ctrl -> Gde imaju takvi ventilatori, negde ovde u Bg
Dragg re 06.05.2010. 13:17 #210847

Hvala. Ali kako si skinuo fen sa okvira? I kako si namontirao na onaj osovinski nosač sa, ako dobro vidim, trokrakom osnovicom? Izvini zbog radoznalosti, stvarno tragam za takvim rešenjem.

ctrl Re: re 06.05.2010. 14:18 #210867

Otopio sam lemilicom ona 4 plastična kraka (tj isekao).Dva sam ostavio malo duža pa polako sa ugrejanim tankim odvijačem (šrafcigerom) napravio rupe koje sam prethodno iscrtao sa originalnog ventilatora.Tražim slike da ti bude jasnije ali ne mogu da ih iskopam iz šume foldera sa slikama

:: Hvala. Ali kako si skinuo fen sa okvira? I kako si namontirao na onaj osovinski nosač sa, ako dobro vidim, trokrakom osnovicom? Izvini zbog radoznalosti, stvarno tragam za takvim rešenjem
Dragg re 06.05.2010. 14:56 #210873

Sve je jasno. Hvala na ideji.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs