Tezak izbor, obe su ubice, ali ako potenciras na ovim plocama moj izbor je uvek asus. Razlog? Visegodisnja uspesna saradnja mene i asusa :D. A i jeftiniji je malo. Mada sto kaze gile, ovo je stvar prestiza.
na osnovu dosadasnjeg iskustva i iskustva nekoliko servisera/prodavaca/inzenjera, generalno GA ima neuporedivo veci broj kvarova i nekih `gremlina`, na oko prelepe, brzo izbace modele ali konstruktori u zurbi prave kompromise oko optimizacija i podkomponenti. Ja, licno, GA izbegavam vec neku godinu i tako ce ostati dok god je procenat otkaza i zezancija kod Asusa znatno manji, bez obzira d ali se radi o skupim ilijeftinim modelima.
Vidis, kod mene je bas suprotno. Toliko sam susretao problema i losih iskustava sa Asusovim plocama dok sa Gigabyte retko kad. Ubedljivo najgore slucajeve sam imao sa MSI. Njih ne bih preporucio ni najgorem neprijatelju. Kao i njihove lapa-topove. Zaobilazim ih u sirokom luku.
:: na osnovu dosadasnjeg iskustva i iskustva nekoliko servisera/prodavaca/inzenjera, generalno GA ima neuporedivo veci broj kvarova i nekih `gremlina`, na oko prelepe, brzo izbace modele ali konstruktori u zurbi prave kompromise oko optimizacija i podkomponenti. Ja, licno, GA izbegavam vec neku godinu i tako ce ostati dok god je procenat otkaza i zezancija kod Asusa znatno manji, bez obzira d ali se radi o skupim ilijeftinim modelima :: :: ::
Aj` se opkladimo bas za te modele :P video sam oba jedno pored drugog, s tim sto je Asus pride bio zgazen i ispolivan Coca-Cola-om :)))) doduse radile su obe extra, ali mi je Asus zbog extremnih uslova rada ostao pri srcu .)
Nema nikakve sasne taj GA pored ovog Asusa, bar sto se tice kvaliteta...uzmi u ruku obe sperploce pa uporedi, vidi se iz aviJona razlika u korist Asusa, bez obzira na `tanju` filter sekciju
`Aj kad se vidimo dacu ti dve ploce iz Hi segmenta od Asus i GA pa uporedi.. Evo primera radi mozes da uporedis Asus Maximus III Formulu i Gigabyte GA-P55A-UD6.. Bas me interesuje kome ces naci manu .. P.S.Performanse su opet na strani GA
:: Aj` se opkladimo bas za te modele :P video sam oba jedno pored drugog, s tim sto je Asus pride bio zgazen i ispolivan Coca-Cola-om :)))) doduse radile su obe extra, ali mi je Asus zbog extremnih uslova rada ostao pri srcu . :: :: Nema nikakve sasne taj GA pored ovog Asusa, bar sto se tice kvaliteta...uzmi u ruku obe sperploce pa uporedi, vidi se iz aviJona razlika u korist Asusa, bez obzira na `tanju` filter sekcij :: :: :: :: Nesto bas nisam siguran da je ovaj Asus kvalitetniji od pomenutog Gigabyte..Sto se tice performansi tu za sigurno opet pobedu nosi Gigabyte. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
To je to..Stara boljka dugogodinjih Asus-ovaca..I ja sam imao odredjene predrasude na samom pocetku i jeste se Asus izdvajao i to vecim korakom ali kako su se pojavili novi socketi,platforme GA je odskocio fino u kvalitetu.. Drzao sam bas u ruci i igrao se sa plocom GA P55 UD6,ploca je brutalno dobra,teska kao tuc,puna bakra..24 faze,USB3,SATA 3..Full SLI/CF..A performanse su joj tek vrhunske.. Bez razmisljanja bi je uzeo,najopustenije..
u zadnje vreme , me je GIGABYTE poprilicno odusevio. Mislim da su izuzetno kvalitetne, i sa odlicnim performansama, ako ne i bolje od ASUSA sa pojedinim modelima u klasi.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.