Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Southbridge i GTA 4
STRANA 1 OD 1
Sub-Z Southbridge i GTA 4 08.05.2010. 02:03 T26606

status: user
broj poruka: 1621
Reko da ne otvaram dve teme(ima spamera dovoljno)...Naime, jel znate kolika bi trebalo da bude temp SB750...ploča je GA-790XTA-UD4P....kreće se od oko 40ak c u idle-u do oko 60 posle, npr, nekog vremena igranja...Inače temp senzor sam ubacio negde između samog čipa i hladnjaka(ne znam ni sam kako je usao-da ne smeta odvođenju toplote?), tako da pretpostavljam da je prava temp i nešto viša....A za GTA bi bio zahvalan za adresu neke dobre prodavnice, pazario sam dva dana fajlove od 14gb da bi mi pri instalaciji prvog iso izbacivao `catastrophic error` (WTF)...Win je 7 x64...Hvala...
PS imam dojavu da je P**om pred bankrotom/stečajem/likvidacijom, pa čisto imajte u vidu....
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Koji GTA? 08.05.2010. 02:15 #211248

broj poruka: 12810
Episodes from Liberty City?

Gare87 ufff sto mi lepo zbog pakom 08.05.2010. 02:18 #211249

broj poruka: 4727

Oduvek su me nervirali kao prodavnica i njihova usluga, pa red je da ih malo zatvore :D

Daum Nikad nisam nista ni kupio kod njih... 08.05.2010. 03:21 #211251

...pa se ni ne brinem mnogo...

Milunka Gl soft u Bulevaru 08.05.2010. 05:07 #211255

broj poruka: 1624

Najbolja radnja sto se tice igara.700 dinara ti je gta 4,takodje i liberty city stories

nekada sam uzimao na ulici igre,i po buvljacima,medjutim desi se uzmem igru ono tup nesto deseto,6 filmova,ili neka leva igra,a ranije kupio sam bio kod nekog cige film,AVP,tek sto je izaso,i kad sam doso gajbi ja da otvorim,ono cvrc nema diska,od tad sve otvaram i proveravam...zajebi radnju.:-)
da se vratimo na temu gl softa.

Ono sto je extra je sto su 100 godina tu,mogu da ti izvuku igre od pre 20 godina,znaci bilo za pc,xbox,PS,iphone,psp,dakle za sta god i koji god djavo ti treba igra ako neko moze da ti je nadje onda su to oni.Ako nesto ne valja,ili imas problem sa bilo cime sto pazaris,odes vratis im,uz racun ili ne.Super su likovi,uvek ce ti izaci u susret.

Oni se nalaze u Bul. Kralja Aleksandra,e sad, ja sam br. 117,oni su par brojeva iza mene,mozda 109,ili tako nesto, dakle dodjes najbolje preko puta bolonje(poslasticarnica),i krenes nazad nekih 30 40 metara,pored radnje sa tepisima su stara bela vrata i tu kad udjes je sa desne strane. Nekad su imali reklamu ispred ali kad su bile demonstracije za proglasenje kosova sve je bilo razlupano,pa ih je bas tesko izvaliti,osim ako neznas gde je,bukvalno nikakve naznake ispred nema....-)

a sto se tice ploce,sve ispod 65 stepeni je ok,iznad toga vec je dosta,mada najbolje da vidis u biosu,to sto si merio izmedju cip seta i hladnjaka moze i da bude vece od temperature same ploce,jer na tom istop hladnjaku,vrsi se disipacija toplote sa procesora,pa se sva toplota sa njega siri po rebrima i hladi kulerom.Pritom moze biti da ti i graficka,ako nije cela oklopljena,kao npr. neke novije nvidie i ati,ali sa referentnim hladjenjem,dakle bilo sta drugo,da nije celo oklopljeno potpuno,ce siriti toplotu okolo i to su vec dosta vece temperature,mogu biti i oko 90-100 stepeni.A s`obzirom da igras gta 4,sigurno je to vec ozbiljnija grafika, i ona moze biti direktni uzrocnik vise temperature.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi re 08.05.2010. 09:12 #211261

broj poruka: 2196
Gta iv ti je najzahtevnija igra, na mojoj masini south bridge ode i na 60 stepeni sa standardnim hladjejnem stim sto sam ja to sredio sa dodatnim kulerima pa ne prelazi 48

usrafi neki kulercic i budi miran

http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.png

Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
PALIT 4830 730/2150MHz
CORSAIR TX 950W
GIGABYTE Clear Case
BENQ T241WA

vuk125 Re: Southbridge i GTA 4 08.05.2010. 10:11 #211263

broj poruka: 2929

:: Reko da ne otvaram dve teme(ima spamera dovoljno)...Naime, jel znate kolika bi trebalo da bude temp SB750...ploča je GA-790XTA-UD4P....kreće se od oko 40ak c u idle-u do oko 60 posle, npr, nekog vremena igranja...Inače temp senzor sam ubacio negde između samog čipa i hladnjaka(ne znam ni sam kako je usao-da ne smeta odvođenju toplote?), tako da pretpostavljam da je prava temp i nešto viša....A za GTA bi bio zahvalan za adresu neke dobre prodavnice, pazario sam dva dana fajlove od 14gb da bi mi pri instalaciji prvog iso izbacivao `catastrophic error` (WTF)...Win je 7 x64...Hvala..
:: PS imam dojavu da je P**om pred bankrotom/stečajem/likvidacijom, pa čisto imajte u vidu....
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
::

Hoce SB750 da se ugreje, stavi nesto da duva na njega is manjices temperature.
To je stvarno previse. Na nekim plocama se greje a nekim ne.
Imao sam DFI 790GX-m2RS za SB 750 i islo do 55 u full loadu. A posle sam imao Gigabyte
790FXT-ud5p i tu je bio oko 35c.
Panta019 Re: Southbridge i GTA 4 08.05.2010. 10:29 #211264

broj poruka: 1583
Ja konkretno imam GA-MA790XT-UD4P i Everest mi pokazuje SB temperaturu do 34 C u idle. Ne mogu da se setim da li sam testirao koliko ide na load. Za takvu temperaturu jedino mogu da budem zahvalan CM Hyper 212.

Sto se tice P**oma sami su krivi sto ce da prsnu i to sam potajno prizeljkivao neko vreme. Kao prvo forsiraju samo Asus i MSI i raznovrsnost ponudjenih proizvoda im je mala. Njihove brend konfiguracije su najvece i najnestabilnije krntije u zemlji.

Ne treba jesti na prazan stomak.

:: Reko da ne otvaram dve teme(ima spamera dovoljno)...Naime, jel znate kolika bi trebalo da bude temp SB750...ploča je GA-790XTA-UD4P....kreće se od oko 40ak c u idle-u do oko 60 posle, npr, nekog vremena igranja...Inače temp senzor sam ubacio negde između samog čipa i hladnjaka(ne znam ni sam kako je usao-da ne smeta odvođenju toplote?), tako da pretpostavljam da je prava temp i nešto viša....A za GTA bi bio zahvalan za adresu neke dobre prodavnice, pazario sam dva dana fajlove od 14gb da bi mi pri instalaciji prvog iso izbacivao `catastrophic error` (WTF)...Win je 7 x64...Hvala..
:: PS imam dojavu da je P**om pred bankrotom/stečajem/likvidacijom, pa čisto imajte u vidu....
Sub-Z Mislio na sam na običan GTA 4, ne LCS... 08.05.2010. 12:36 #211285

A za SB, ušrafio sam dve CM 12-ice na bočnu stranicu, kad ih upalim na max ohlade ga sa 60 na 45 za 10 sec.....Danas mi ortak donosi i jedan Enermax Magma, staviću ga pozadi da odvlači toplotu pa videćemo...Poz i hvala
@Milunka znam za GL soft, uzimao sam kod njih još u gimnaziji(pre 5-6 god), pa videću...A vga je Gigabyte 5770 sa aftermarket coolerom, njena temp ne prelazi 50c posle, npr, 45 min COD 4: MW......

Daum Enermax Magma 08.05.2010. 15:27 #211312

je odlican fan, 70CFM a samo 19db. Imam jedan na push/pull varijanti na Corsairu H50... moram jos jedan da kupim pod hitno.

Sub-Z +1 za Magmu... 08.05.2010. 18:55 #211332

Sad sam ga ubacio, duva ko blesav a uopšte se ne čuje...Gumeni šrafovi super rade posao(kad se samo setim muke sa ušrafljivanjem CM)...Iskreno da ti kažem, pošao sam da uzmem Noctuu, ali ih nije bilo...mislim da ni malo nisam pogrešio....100000 radnih sati na 85C...pa videćemo....

raic Hmm... Noctua... 08.05.2010. 19:19 #211333

broj poruka: 9006
Pitam se samo da li namerno prave ventilatore u prirodno identičnoj boji bljuvotine ili...

Ako je tako mislim da to rade da bi se narugali onima koji bljunu tolike pare za njih.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Sub-Z Re: Hmm... Noctua... 08.05.2010. 19:31 #211335

S jedne strane se slažem, boja je tragedija...ali s druge strane, po tome su prepoznatljivi....znaš da je Noctua s 2 kilometra....

:: Pitam se samo da li namerno prave ventilatore u prirodno identičnoj boji bljuvotine ili..
:: Ako je tako mislim da to rade da bi se narugali onima koji bljunu tolike pare za njih
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Daum Re: Re: Hmm... Noctua... 08.05.2010. 19:38 #211338

Govno boja i toalet papir boja... Hmm.. ne bih stavljao Noctua fan samo zbog tih ogavnih boja...

Razmisljam se da uzmem jedan CM Sickle Flow, ali mi je cudno malo kako da proizvodi 19db na 2000rpm...

CPU-Z Validator: http://spedr.com/53pyh

:: S jedne strane se slažem, boja je tragedija...ali s druge strane, po tome su prepoznatljivi....znaš da je Noctua s 2 kilometra...
:: :: Pitam se samo da li namerno prave ventilatore u prirodno identičnoj boji bljuvotine ili..
:: ::
:: :: Ako je tako mislim da to rade da bi se narugali onima koji bljunu tolike pare za njih
:: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs