Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
za srvicpc-ja i ostale za savet..stari ABIT IS7 s487 i AC97
STRANA 1 OD 1
savatije za srvicpc-ja i ostale za savet..stari ABIT IS7 s487 i AC97 09.05.2010. 18:59 T26631

status: user
broj poruka: 1121
s487, OS XP pro originalni autorizovan, update do koske sa WUSUS-a, drajver skinut sa abitovog sajta ( nedo vam bog ...dial up speed), u device menageru nema problema, ali zvuka nigde...stavim li PCI SB Audigy....sve OK..ali integrusa softverski ok, ne pusta glasa od sebe...menjao napajanje...rusio OS...deaktivirao Avirus (kasper legalni), jurio Mbam-om...Nikakav pozitivni efekat....audio chip na ploci-mrtav-ladan...ni traga od grejanja....
jel umro AC97 pa da ga vadimo ko mrtav zub ili postoji jos neka mogucnost koju nisam probao
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 09.05.2010. 19:22 #211577

broj poruka: 4163
Biće da je soket 478, a ne 487
Prva stvar koju treba da uradiš je da vizuelno lokalizuješ front audio panel na ploči. Treba da ima 9 pinova sa jednim praznim mestom (obično je pored sound čipa). Na tom panelu moraju da se nalaze dva džampera koji služe da propuste signal za zvučnik ka rear panelu zvučne. Ako ih nema, stavi bilo koja dva tako što ćeš premostiti pinove 5 i 6 i pinove 9 i 10. Nakon što staviš džampere, između njih treba da ostane jedino prazno mesto i jedan pin.
Ako su džamperi na panelu, crko je sound čip

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

savatije gasim ..probam..i volim nesvesno da 09.05.2010. 19:34 #211583

permutujem cifre........javljam...

savatije ma propevala sa jumperima ko slavuj 09.05.2010. 20:00 #211590

taj sam krs kupio polovan...nije mi nikada trebao njegov AC97..imao sam uvek neke SB, al dodje doba da SB sjase sa te ploce ...dosta mi je i integrusa...ali...bez manuala...nista ne vredi... zao mi je majstore sto ne zaradi pare na meni, al meni drago sto mi kinta ostade u dzepu...
Ma zezam se , sve sto znam ,na ovom forumu delim sa drugima HVALA MAJSTORE

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs