Jel moze neko da mi kaze koji od ova dva procesora da pazarim, znam da Athlon ima vise L2 kesa, ali isto tako nema L3 kes, dok Phenom ima manje L2 kesa ali ima L3 kes.
Ineteresuje me dali je neko isprobao ova dva procesora u radu, pa da mi da savet koji je bolji.
Ako je ista frekvencija, uvek phenom, i ako nije, opet phenom. Jos ako je BE, samo phenom. Kod mene athlon moze da prevagne samo ako nudi jezgro vise. Znaci PHENOM
nego se bavis drugim stvarima komotno mozes Athlon II X2 ,u igricama se primeti nedostatak l3 kesa ,ali nije nesto presudno.U principu taj Atlhlon II je i namenjen ljudima kojima nisu igrice u prvom planu ,zato i ima nizu cenu.U svemu drugom sem u igricama nema razlike.
UUU extra, ovaj moj e5200 je u sredini tacno, a i5(koji cu da uzmem na tamo, osim ako ne promene sokete uskoro) u vrhu. Super je ovaj chart!! Inache moj glas ide za Phenomen :) pretpostavljam da je za igre potreban
Ja recimo imam phenom2 550 radi mi za svaki dan na 3.93ghz i ht link na 2.6 probao sma da ga otlkljucam na x4 ali mi je verovatno zapo neki los primerak pa nije hteo... Inace za igice je wrh posto se nema jos tolika potreba za x4 ili x6 procesore bar u igricama...
Veruj mi da nećeš ni osetiti potrebu za OC, ali čisto da znaš na 3,6GHz sa box coolerom izvlači opušteno, temperatura se podiže za svega 3-4 stepena, mada dosta toga zavisi od toga kolika je temperatura sistema i kako je provetreno kućište. Ovo govorim iz ličnog iskustva. Pozz.
Be the change you want to see in the world.
:: :: :: :: AMD Phenom II X2 550 BE - 3.1GHz - 1MB L2 - 6MB L :: :: mislim da je to prava stvar, jos ako ga malo oveclock-ujem ima da pevam.
Leti kuciste stoji otvoreno i u njega duva ogroman ventilator diagonala mu je veca od kucista, tako ne da je provetreno nego ga lepo i izduva od prasine, kad krenu velike temperature, jedina mana je sto zna na velikim spoljnim temperaturama da se ponasa kao fen. (kuciste greje vazduh koji ventilator raznosi po sobi), tako da je sledeca investicija posle pocesora neka klima da mene coolira leti.
:: Veruj mi da nećeš ni osetiti potrebu za OC, ali čisto da znaš na 3,6GHz sa box coolerom izvlači opušteno, temperatura se podiže za svega 3-4 stepena, mada dosta toga zavisi od toga kolika je temperatura sistema i kako je provetreno kućište. Ovo govorim iz ličnog iskustva. Pozz :: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world. :: :: :: :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II X2 550 BE - 3.1GHz - 1MB L2 - 6MB L :: :: :: :: mislim da je to prava stvar, jos ako ga malo oveclock-ujem ima da pevam.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.