Hocu da kupim neki AMD quad core porcesor. Imam oko 130e. Da li uzeti Phenom II 925 ili Athlon II 620 koji je nekih 80e? Da li vredi dati 50e vise za Phenom. Komp mi sluzi za igre,net,malo programiranja(visual studio). Trenutno imam Athlon II 240.
Po meni najbolje ti je da ustedis jos malo novca i uzmes 1055T i bices miran minimum 3 godine.
Pozdrav!
:: Hocu da kupim neki AMD quad core porcesor. Imam oko 130e. Da li uzeti Phenom II 925 ili Athlon II 620 koji je nekih 80e? Da li vredi dati 50e vise za Phenom. Komp mi sluzi za igre,net,malo programiranja(visual studio). Trenutno imam Athlon II 240 :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=791855
Nemoj pogrešno da me razumeš, ali pitanje je da li ti se isplati takav upgrade ako imaš staru ploču. U svakom slučaju, bolji je Phenom Fiat iustitia, et pereat mundus
Imam neku ECS NFORCE9M-A AM2+,podrzava HT 3.0 i procesore do 95w. Znam da nije nesto ali me sluzi. I nju cu da menjam za nekih 4,5 meseci kad skupim pare.
Prijatelju, svi odgovori do sada su totalno pogrešni za tebe. Nedvojebeno, u nekim aplikacijama, ali, samo u nekim, Phenom je bolji od Athlona, i to u onima koje stvarno koriste L3 keš memoriju po kojoj se jedino razlikuju. U mnogim, svakodnevnim stvarnima, nema te razlike, a razlike u parama ima. Nasuprot gornjim tvrdnjama, baš u igrama ta razlika može da se vidi, ali ništa spektakularno. A4 je solidan procesor. Ali,., nije u tome poenta, već u tome da tvoja ploča ima max od 95W za procesor, a phenomi idu od 125 do 140W, tek neke štedljive varijante 95, i to im je minimum. Drugim rečima, taj L3 keš, koji je veliki potrošač u celoj priči, za tebe je tabu tema dok god imaš ovu ploču. Dakle, ako ideš na sekvencijalni upgrade, ništa od phenom-a. Šta ti je stvarno pametnije, baš nisam siguran. Ako si limitiran parama, moj je predlog, za sada, biostar TA785GE 128 ploča i athlon II X3, za to imaš para - otprilike - i sa tom sumom si ipak nešto napravio. Ploča je u a?omu nešto jeftinija od 60€, x3 425 je oko64€ a X4 je oko 85€..., Kasnije, ta ploča čak i sa DDR2, dozvoljava ti prelaz na thuban procesore itd. To ti je sa tim budžetom koji imaš, da zadržiš DDR2 i sve ostalo što imaš a za nekih 120-130€ ipak nešto uradiš. X3 nije toliko sakat koliko zvuči, a lepo se overklokuje na toj ploči... pa vidi. Ploča, usput, trpi TDP do 140W (obrati pažnju jer ima i jeftinija varijanta, sičnog naziva bez side-port memorije koja se vidi u reklami ploče, a u stvari i ta samo podržava procesore do 95W što znači da joj je naponska sekcija shit). Umesto Biostar-a, možeš uzeti i slične modele Gigabyte-a ili Asus-a, ali, redom su skuplje, a ova je definitivno best-buy-for-buck u tom sitnom segmentu.
1055T kosta 18 000, znaci 50 evra skuplji od tih pomenutih procesora, a po meni dosta bolji. A plocu si sam rekao da ces da menjas, ali ipak to dosta prevazilazi tvoj budzet. Inace ako budes kupovao plocu gledaj neku neku sa 8xx chipsetom, jeste da nema ploce ispod 10 000 ali jbg :), ipak su tu USB 3.0 i SATA 3.
Čovek ima flašu od 1,5 litra, a vi mu savetujete da je najbolje da u nju sipa 5-6 litara vode, jer onda poduže neće biti žedan. Ili, da stavi u nju dvadesetak tetrapaka soka, bez obzira što je grlić flaše preuzak za to..... Kao da je pitanje bilo: koja je najbolja (najbrža ali ne i najisplativija) varijanta za AMD? Jedino još nisu stigli odgovori da kupi Intel i9xx, mada ima vremena. 130€ i ima stariju ploču AM+ koja trpi max. TDP do 95W, u prevodu, shit od ploče sa shit naponskom sekcijom. Ploča je toliko usko grlo da.... dozvoljava samo X3 Athlon II pa da budemo sigurni da se neće upokojiti, eventualno Athlon II x4... pa kasnije da menja ploču, ili, ovo što sam predložio prethodno. Jasno je šta je najbolje, ali, ovde se treba prostreti koliko si širok a ne maštarije i baljezgarije.... vratite se u realnost, jebote, šta to uzimate kasno uveče i rano izjutra...?
Proda staru plocu, proda ddr2 ram, uzme 8xx plocu i 2gb DDR3 rama (vise mu ne treba provereno) i ostane isti proc. Ustedi pare i uzme pravu stvar po imenu 1055T ili Phenom II. Sam je rekao da ce da promeni plocu, procitaj malo iznad ?
Pozdrav!
:: Čovek ima flašu od 1,5 litra, a vi mu savetujete da je najbolje da u nju sipa 5-6 litara vode, jer onda poduže neće biti žedan. Ili, da stavi u nju dvadesetak tetrapaka soka, bez obzira što je grlić flaše preuzak za to.... :: Kao da je pitanje bilo: koja je najbolja (najbrža ali ne i najisplativija) varijanta za AMD? Jedino još nisu stigli odgovori da kupi Intel i9xx, mada ima vremena :: 130€ i ima stariju ploču AM+ koja trpi max. TDP do 95W, u prevodu, shit od ploče sa shit naponskom sekcijom. Ploča je toliko usko grlo da.... dozvoljava samo X3 Athlon II pa da budemo sigurni da se neće upokojiti, eventualno Athlon II x4... pa kasnije da menja ploču, ili, ovo što sam predložio prethodno. Jasno je šta je najbolje, ali, ovde se treba prostreti koliko si širok a ne maštarije i baljezgarije.... vratite se u realnost, jebote, šta to uzimate kasno uveče i rano izjutra... :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Ako ces za 4 meseci da menjas i plocu, sacekaj i tad uzmi procesor. Besmisleno je da sad menjas procesor i upravljas se prema staroj ploci, a posle 4 meseci menjas i plocu
To može, ali ono od pre.... ne uklapa se u pare. A be gile,..... šta bre proda kada hoće sad nešto da ima. Uopšte ne pominje mogućnost da par meseci čeka samo sa pločom ili samo sa procesorom.... a prodaja baš ne ide na dugme. Sad hoću, sad odmah prodam, sad odmah kupim.... malo je to naučnofantastično? Koji procesor sad da stavi na tu novu ploču, kada bi je i kupio a pre toga prodao staru? Nešto ne pratim.... ili neće da može što reče Šojić.
X2 240 je Am3, ali koliko vidim na stranim forumima moze da udje u am2+ socket, zasto kako ne znam stvarno. Naravno da prodaja nece ici tako lako :).
Pozdrav!
:: To može, ali ono od pre.... ne uklapa se u pare. A be gile,..... šta bre proda kada hoće sad nešto da ima. Uopšte ne pominje mogućnost da par meseci čeka samo sa pločom ili samo sa procesorom.... a prodaja baš ne ide na dugme. Sad hoću, sad odmah prodam, sad odmah kupim.... malo je to naučnofantastično? Koji procesor sad da stavi na tu novu ploču, kada bi je i kupio a pre toga prodao staru? Nešto ne pratim.... ili neće da može što reče Šojić :: :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Trenutno nemam para da menjam plocu. A ove pare sto imam za procesor nece mirno da sede u dzepu. Uvek ima nekih drugih nacina da se potrose.Da li je A II X4 bas losiji od P II X4?
Ja bi prvo isao na upgrade ploce jer taman imas para za neku `Besnu` plocu tipa 890 gde naravno imas novije fancy tehnologije usb3 i sata3. Pa kasnije za tih par meseci skupljas pare za CPU i RAM. Mislim da ti je takav redosled mnogo bolji. Ali ako pak nemas dovoljno finansija za takav poduhvat onda ti je phenom 925 opcija najbolja.
Neznam miran 3god!!! sa 6 jezgara, mogao bih da sada kritikujem AMD samo po jednoj stavci a to zato sto nisu unapredili Phenom arhitekturu vec samo ubacili 6 jezgra e sta sad, do kraja godine iduce godine urade Phenom III i unaprede debelo arhitekturu da bude blizu i7 negde i jace, nije nemoguce i sta cete vi sa vasih 6 jezgara starije arhitekture. Nevadite se na profesionalne aplikacije nazalost intel tu kida AMD samara ga samo tako, u igrama situacija je mnogo bolja, Po meni pravo resenje zasad je Phenom 925-965 i to je to, ako se nema para za gejmere nije smak sveta ni Athlon x4 620 ili 640 koji je upravo izasao radi na 3 Gz. Da nebude da je intel sjajan, njega mogu da bombardujem sto drzi nerealne cene, ako cemo iskreno gledajuci AMD trebao bi biti nesto jeftiniji pristupacniji, takodje kompanija koju nevolim zbog toga, a nije sve savrseno...
3 god. 100% gledaj koliko se drzi Q6600. Kada su izasli ovi Thubani Intel uopste ne kida AMD ima jaci top procesor, ali za taj top procesor mozes da kupis 3 slabija povezes ih i oni ce zajedno da lome taj jedan od 1000$.
Pozdrav!
:: Neznam miran 3god!!! sa 6 jezgara, mogao bih da sada kritikujem AMD samo po jednoj stavci a to zato sto nisu unapredili Phenom arhitekturu vec samo ubacili 6 jezgra e sta sad, do kraja godine iduce godine urade Phenom III i unaprede debelo arhitekturu da bude blizu i7 negde i jace, nije nemoguce i sta cete vi sa vasih 6 jezgara starije arhitekture. Nevadite se na profesionalne aplikacije nazalost intel tu kida AMD samara ga samo tako, u igrama situacija je mnogo bolja, Po meni pravo resenje zasad je Phenom 925-965 i to je to, ako se nema para za gejmere nije smak sveta ni Athlon x4 620 ili 640 koji je upravo izasao radi na 3 Gz. Da nebude da je intel sjajan, njega mogu da bombardujem sto drzi nerealne cene, ako cemo iskreno gledajuci AMD trebao bi biti nesto jeftiniji pristupacniji, takodje kompanija koju nevolim zbog toga, a nije sve savrseno.. :: :: :: Sve je relativno !! :: ::
mislim da gresis u vezi Thubana ,drugaciji je proozvodni proces od starije serije ,na kraju krajeva Intelu nikad nije uspelo da na 45 nm stavi 6 jezgara.
evo ti jedan podsetnik gde je Thuban u odnosu na CoreI7
Naravno, ne obazirite se na testove na netu koji pokusavaju da objasne kako su nikakve razlike izmedju ova dva procesora, kes pogotovo zadnji nivo jos uz to spojengog kesa je jako bitan za svaki procesor i od njegovog kapaciteta i brzine zavisi mnogo toga, ali bi se slozio sa kolegama da bi trebao plocu da prvo da menjas pogotovo sto taj Athlon sto imas jos uvek moze da se fino nosi sa namenom koju ima kod tebe, to jest jos uvek kvadri za kucnu upotrebu nisu uopste potrebni. Napomenuo bi da to koliko ce biti miran ne zavisi samo od procesora vec i od cele platforme, mozete sada uzeti procesor sa 6 jezgra i novu plocu, kada ono u buducnosti promene slot za graficku, a sve najace gdafike idu na taj nov slot i mozete da se obrisete sa procesorom sto se tice igrica. I na kraju Phenom II 925 trosi 95w.
Obecali su da ce Buldozer koji treba da se pojavi 2011
13.05.2010. 11:29
status: user broj poruka: 7733
ostati na AM3 socketu ,e sad jedino ako budu isli na to da drze high end ,mogu da izbace socket sa 4 kanalnom memorijom ,ako coveku nisu igrice u prvom planu moze Athlon II komotno.
Mozda je razlicit proizvodni proces bolji vaferi to je sigurno , al nesto nije odleteo po performansama u odnosu na 965 ga bije preko 50% na istom kloku, ovako jedva na nekim ugrama i tri jezgra rade, nema svrhe ko radi profi i ima para Intel je jedini izbor na zalost, mislim da ce buldozer biti vrhunski, samo kada bi uspeli da koriste u CPU svrhe skalarne i vektorske mogucnosti GPU-a i jos poneke zezalice bio bi to TOP!!!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.