AMD se zajebava ne znam zasto sto ne izbacuje procesor koji ce da parira Atom-u, jer ih on u najnizem segmentu razbija, inace ako neko zeli da ulozi malo vise novca u komp (u odnosu na Atom) onda tu AMD dominira :).
to je ova platforma sto ce da se pojavi u Kanu sa M.Manojlovicem u reklami,trajanje baterije 8 sati.
Ahead of the biggest buying cycle of the year, the new notebook platforms offer up to eight hours of battery life while delivering an outstanding visual experience at a great price for the mainstream and ultrathin markets.(3)
In testing with HQV 2.0, a VISION-based system with AMD integrated graphics achieved a video experience score almost 2xthat of a comparable Intel-based system. Additionally, a VISION-based system with AMD discrete graphics scored 50% better than a comparable Intel-based system with Nvidia discrete graphics.(5)
lepo, nego da te pitam za misljenje, sad kad bi recimo kupio-presao na novu konfiguraciju sa ddr3 memorijom i tako to sve novo, da li mislis da se trenutno(ali bogami i nadalje) vise isplati da se uzme AMD platforma(naravno i ati kartica) ili Intel platforma, msm samo do i5 maximuma, jer i7 mi ich nece treba, jer se ne bavim renderom xD?? Eto samo toliko, pozdrav.
p.s. naravno ovo sve se odnosi gledano cena-performanse.
mozes CoreI5 750 ,ako te ne zanimaju stvari oko rendera ili multi thread operacija ,alternativa AMD PII 955 ili PII 965 na Asusu,DFI , Gigabyte .Lga 775 je otisao u istoriju ,neisplativo davati za nov q9550 vise para kada ga CoreI5 750 sije u svim testovima.Jedino bih naglasio upgrade path koji je bolji kod AMD-a ,ali to za nekog nije relevantno.
Pa da posto se ne bavis renderom vec igras igrice treba hitno da predjes na I5 ili I7 posto sa penzionisanim LGA-om 775 to nemozes ...smehoteka..
Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V1(OCZ Freeze Extreme) Asus P5Q-E 2x2GB Kingston 800MHz,Artic Cooling RC Turbo Module 1x250GB Seagate , 1x500GB WD Sapphire 5770 Vapor x 860/1200MHz CM Elite 332 Corsair CMPSU-650TX Logitech G11 + A4Tech X7 Asus MB19SE Xoro 5.1 http://www.youtube.com/watch?v=GTOqIL0fOCs
:: :: lepo, nego da te pitam za misljenje, sad kad bi recimo kupio-presao na novu konfiguraciju sa ddr3 memorijom i tako to sve novo, da li mislis da se trenutno(ali bogami i nadalje) vise isplati da se uzme AMD platforma(naravno i ati kartica) ili Intel platforma, msm samo do i5 maximuma, jer i7 mi ich nece treba, jer se ne bavim renderom xD?? Eto samo toliko, pozdrav :: :: p.s. naravno ovo sve se odnosi gledano cena-performanse. :: ::
on kupuje novu platformu ,zato sam mu predlozio CoreI5 750 ili PII 955 BE neka vidi sta mu vise odgovara.Radi se o tome da je Q9550 Lga 775 skuplji od CoreI5 750 ,
Obrade ok ne kazem ja nista za prelazak na novu platformu,cak se i slazem da je bolje uzeti I5 nego Q9550...vec sam hteo da kazem da 775 socket nije rekao svoju poslednju rec sto se igrica tice i da je otisao u penziju...e sad kome treba komp za Rendering,3D modeling,i sl tu je prica sasvim drugacija tu I5 a pogotovo I7 dizu prasinu za sobom...ajd pozzz
Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V1(OCZ Freeze Extreme) Asus P5Q-E 2x2GB Kingston 800MHz,Artic Cooling RC Turbo Module 1x250GB Seagate , 1x500GB WD Sapphire 5770 Vapor x 860/1200MHz CM Elite 332 Corsair CMPSU-650TX Logitech G11 + A4Tech X7 Asus MB19SE Xoro 5.1 http://www.youtube.com/watch?v=GTOqIL0fOCs
:: on kupuje novu platformu ,zato sam mu predlozio CoreI5 750 ili PII 955 BE neka vidi sta mu vise odgovara.Radi se o tome da je Q9550 Lga 775 skuplji od CoreI5 750 :: :: Intel Core2Quad Q9550, Box, 2.83GHz.. :: Cena: 23.000 din :: :: Intel i5-750 Core, 2.66GHz Box, LGA.. :: Cena: 18.070 din :: :: AMD Phenom II X4 965, 3.4GHz/8MB 64.. :: Cena: 15.490 din :: :: Cene iz Atoma ,a i PII 965 Be i CoreI 5 750 su jaci u igricama od Q9550 ,logicno je da covek uzme jeftinije a bolje ,ako kupuje novu paltformu :: :: http://www.maximumpc.com/article/features/core_i5?page=0%2C :: :: test na Gtx280 ,CoreI750 ,Q9550 i PII 965 Be.
Konfu necu da menjam sad, nisam spamao ovde, nego sam cisto pitao prema ovim testovima da li je bolje uzeti AKO BUDEM MENJAO AMD platformu ili i5 platformu, jer kao sto rekoh NE BAVIM se renderom tako da bih uzo ili i5 KAD BIH MENJAO ili neki AMD zavisi sta se vise isplati, gledano performanse-cena, jer se ne isplati da zadrzavam 775 platformu jer ce ode u penziju i posle ne mogu da rasprodam za neku normalnu kintu, nego mora maltene dzabe da dam sve komponente. Eto zato sam samo pitao coveka za misljenje. pozdrav
Gang ja bi dodao jos da i PII X6 dize prasinu sto se tice renderinga,ali to coveka ne zanima.Q9550 i Q9650 nemaju sta da traze u renderingu sa CoreI7 i Thubanima ,objektivno ,razlika je ogromna.
Po meni je Thuban bolji za neki render i video montazu od i7 920.
Pozdrav!
:: CoreI5 750 sa PII 965 B :: :: s tim sto je ovo na GeForce GTX 280 (BFG OC edition :: :: http://www.guru3d.com/article/core-i5-750-core-i7-860-870-processor-review-test/1 :: stariji je test ,verovatno sa ATI HD 5xxx bi bili bolji rezultati :: :: Gang ja bi dodao jos da i PII X6 dize prasinu sto se tice renderinga,ali to coveka ne zanima.Q9550 i Q9650 nemaju sta da traze u renderingu sa CoreI7 i Thubanima ,objektivno ,razlika je ogromna :: ::
Ako, ako nadam se da je doslo vreme zdrave konkurencije.Iskreno voleo bi da AMD udari ozbiljan samar razmazenom Intelu kako bi svima nama bilo bolje(mislim na pad cena plavih) Mada cisto sumjam da ce se to desiti(mislim na cene)...
:: CoreI5 750 sa PII 965 B :: :: s tim sto je ovo na GeForce GTX 280 (BFG OC edition :: :: http://www.guru3d.com/article/core-i5-750-core-i7-860-870-processor-review-test/1 :: stariji je test ,verovatno sa ATI HD 5xxx bi bili bolji rezultati :: :: Gang ja bi dodao jos da i PII X6 dize prasinu sto se tice renderinga,ali to coveka ne zanima.Q9550 i Q9650 nemaju sta da traze u renderingu sa CoreI7 i Thubanima ,objektivno ,razlika je ogromna :: ::
Pa toga se i bojim.Samo da ne bude ono pojeo vuk magarca i skakanje sebi u stomak zbog tvrdoglavosti....a sto se tice crvenih i zelenih tu se dogodilo ono najgore po nas:zeleni ostali pri svojoj politici ,a crveni se uobrazili pa digli cene u nebesa sa 5xxx serijom ..mogu da zamislim sta ce tek biti sa 6xxx kad izadje(naravno ako bude dobra kao i ova 5xxx)
Ima da nam presuse dzepovi...
:: cene Gtx295 ili gtx 280 ili uopste te serije sa pojavom Ati hd5xxx serije ili neka me neko ispravi ,te tako i Intel pretpostavljam .
slicno se desilo kada je AMD izbacio Athlon 64 koji je bio brzi od P4 pa je Intel spustio cene i to dobro a AMD bio skup .Po tom pitanju pametniji je Intel od Nvidia.Nvidia je sto se tice politike cena van prostora i vremena po meni .
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.