Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Gigabyte ga-p55-ud3
STRANA 1 OD 1
nikolape80 Gigabyte ga-p55-ud3 14.05.2010. 10:48 T26756

status: user
broj poruka: 453

Pozdrav drugari,

KAo sto se vidi iz naslova gore, zanima me da li neko ima sta da kaze lose o ovoj ploci? Ako ima neka kaze sada ili neka vecno cuti : ))) Salim se, kopao sam malo po forumu, ima i plus i minus ali sada me zanima vase misljenje. NE zelim sugestije za skuplje, i ovo mi je 4. racunar na gajbi : )),jbg mora se: )

Inace ostatak je i5-750, TT max orb ako ga uglavim, geil 2GB@1600, Sapphire 4890 vapor x, chieftec 550w i td..

Hvala na odgovorima unapred.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Sjajna plocha za male pare 14.05.2010. 10:53 #213249

broj poruka: 1889
Ako tvoj intel nema (a vidim da nema) integrisanu grafichku ta plocha je super, samo shto ako ocesh crossfire ili sli druga kartica ce imati 4 pci-e linije umesto 16 (drugi pci-e slot je x4 a ne x16), mada necesh mnogo osetiti razliku u performansama.

Fifteen minutes of being famous
A whole lifetime of being aimless

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nikolape80 re 14.05.2010. 10:55 #213250

@bsatletic: Hvala, CF/SLI me ne zanima. Uvek sam za varijantu skuplja jedna nego 2 malo jeftinije grafe.. : )

Gare87 Re: re 14.05.2010. 13:37 #213293

broj poruka: 4727
Posto te ne zanima sli/cf onda ok, ali nije da nema razlika kad se upari x4 i x16, msm ipak je 4x razlika!? Nisu to velike razlike ali su primetne, dok recimo sa x8 x16 skoro da nema. Tako da za tu kintu je ploca super.
pozdrav

::
:: @bsatletic: Hvala, CF/SLI me ne zanima. Uvek sam za varijantu skuplja jedna nego 2 malo jeftinije grafe.. :
MACHINE Ako neces da se igras 14.05.2010. 14:57 #213311

broj poruka: 5715
i razbijas posle glavu, zaobidji sve sto pravi GA, cak i u tom visem segmentu. Bas su prijatelji skoro imali problema sa tom serijom na nekoliko masina. Zato uvek idem na Asus. Jer mi se zale samo oni sa Gigabyte plocama, ovi sa Asusom vecno cute :))) naravno, i Asus tu i tamo rikne i zeza, ali ako cemo procentualno da gledamo GA nesrazmerno mnogo vise crkava, pa ti vidi...imam kontakt u nekoliko servisa i svi do jednog pljuju po `plavcima` :P

D E M I G O D

nikolape80 re 14.05.2010. 15:00 #213313

@machine: hvala ti..to me i zanima..

Mada cu najverovatnije da uzmem msi p55-gd65,malo je skupljaa rekao bih bolja. Sa GB nemam bas nikakvog iskustva,a asusa koristim godinama.
MACHINE Re: re 14.05.2010. 15:07 #213316

Jao nemoj MSI, to je jos gore, ozbiljno!!!!

Ploca je najkompleksnija komponenta u smislu integracije sa ostalim, ima mnogo vodova, chipova, konektora, veliku povrs sto utice na integritet...komplikovana je za proizvodnju...potrebno je vreme i dobro uigran tim iskusnih inzenjera raznih struka da predvidi sve nezeljene nuspojave, otkloni ih i slicno. Tokom ove 2 decenije, jedino je Asus uspevao da drzi pravi korak, ujednacen kvalitet iz serije u seriju, bez obzira na cenovni segment. Kada s ekladim uvek se kladim na Asus a protiv GA, to je vec duze vreme i za to postoji objektivan razlog. Ausa cak preferiram i pre ovih velikih firmi koje sklapaju svoje masine tipa: FSC, HP, Dell...tako da ce moja preporuka do daljneg ici u smeru slova A sve dok brojem otkaza i prituzbi neka od konkurentskiih firmi ne padne ispod Asusa. Dzaba meni sto taj GA sljasti, lepo izgleda, ima povoljniju cenu i `nudi vise` kad ce potencijalno daleko vise da zeza u radu od Asus, DFI...

D E M I G O D

:: @machine: hvala ti..to me i zanima..
:: Mada cu najverovatnije da uzmem msi p55-gd65,malo je skupljaa rekao bih bolja. Sa GB nemam bas nikakvog iskustva,a asusa koristim godinama.
DaSickSyst Re: Ako neces da se igras 14.05.2010. 15:17 #213318

broj poruka: 2909

:: i razbijas posle glavu, zaobidji sve sto pravi GA, cak i u tom visem segmentu. Bas su prijatelji skoro imali problema sa tom serijom na nekoliko masina. Zato uvek idem na Asus. Jer mi se zale samo oni sa Gigabyte plocama, ovi sa Asusom vecno cute :))) naravno, i Asus tu i tamo rikne i zeza, ali ako cemo procentualno da gledamo GA nesrazmerno mnogo vise crkava, pa ti vidi...imam kontakt u nekoliko servisa i svi do jednog pljuju po `plavcima` :

Machino,nastavljas da trujesh glupostima.

DaSickSystem
nikolape80 heheh 14.05.2010. 15:24 #213321

pomisljam da me drug Machine lozi malo, kako onaj FAQ sa svojim nebuloznim pitanjima : ))))

ttate Re: heheh 14.05.2010. 16:09 #213329

broj poruka: 366

:: pomisljam da me drug Machine lozi malo, kako onaj FAQ sa svojim nebuloznim pitanjima : )))
:: Ma kupuj Nidzo sta si sam zamislio,nemoj da te ovi mangupi samo zbunjuju.... to sve ne naspavano,frustrirano,razocarano.... jednog ostavila devojka ,drugom rodjena zena ne da dva meseca,trecem pobegla graficka iz kucista i jos sto cuda..... Nego uzdaj se ti use i u svoje kljuse....
raic re 14.05.2010. 17:27 #213343

broj poruka: 9006
Ja sam nedavno uzeo sebi asus P7P55D, našao novu jeftino preko oglasa, ploča je stvarno dobra, lep raspored, bios primeran, dobra za klok, kvalitetne komponente, dosta zerzevata, jedino što mi baš i nije leglo je zvučna ali i ona doduše radi posao primerno, smeta mi samo što ne može da se dodeli šta će koji prilključak pozadi da bude. Mislim da ima nova za neku sličnu cenu ko taj gigabyte pa bi ti je lično predložio, još mi se ona i najviše sviđa od svega što sam uzeo.

Inače isto sam uzeo i5 750.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Equinoxe @MACHINE 14.05.2010. 17:44 #213351

broj poruka: 12057

Stvarno preteruješ, GA uopšte nije loš sa X58 i P55 serijom.

MACHINE Re: @MACHINE 14.05.2010. 18:01 #213352

Tacno, nije los. Uzasan je :P

pogresno sam se izrazio, hvala sto si mi skrenuo paznju :)

D E M I G O D

:: Stvarno preteruješ, GA uopšte nije loš sa X58 i P55 serijom
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs