Imam mali usrafljeni kulercici na njemu ali nije dovoljno tu je i karta bilzu
NA procesoru imam dva kulera jedan jedan da izduvava stalno gori dok ovaj koji treba da uduvava se vrti na 3500 ortaja on je jako bucan i kad njega upalim northbridge mi je maximum 53 stepena kad je on ugasen onda je 60
da li je to mnogo za plocu iz potpisa ili moze da prodje
kada sam je kupio chipset temp. je bila oko 60, i o tome svuda mozete prochitati za ovu plochu. Mnogi kazu da je to tako i da nije problem jer je tako napravljena. Poshto nishta ne prepushtam sluchaju, ugradio sam jedan ventilator napred i nazad ali to nije mnogo uticalo na smanjenje temp., sve dok nisam stavio jedan na stranicu poshto nisam nashao mali vent da zalepim za chipset. A i bolje je ovako, 12ica duva na celu plochu, gornju povrshinu grafike, cpu i memoriju. Sad je temp. 42c Pozdrav.
sa tim kulercicem pravis konflikt. Nesto tu ne stima. Jel kuler dodiruje Norhbridge ??? To su bas visoke temperature. Imas kuler i toliko se zagreva??? Poskidaj sve pa kreni redom Nesto je trulo u rzavi Danskoj
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Ma gde bre visoka temperatura za NB?Sta je bre vama!Prvo sad koristi CF i normalno je da ce NB vise da se opterecuje a drugo doslo je lepo vreme a trece ima kuciste od plexiglasa koje nema nikakvu promaju tj nesto sitno..To je kuciste kao exponat ili neku sitnu varijantu hardvera,nista za entuzijazam i ozboljne korisnike..Sve uzmite u obzir..
@Obrade daj ne smaraj majke ti!Da je AMD bilo bi vrh.Posto je Intel sad je djubre! Njegova ploca je odlicna ploca..Ja sam je imao a ima je i danas dan DSS..Posto se on vodi za objektivnog lika neka kaze dal je ploca losa i dal je djubre posto na tome potenciras! Ja tvrdim da je ploca vrh i da su to normalne temeprature.. Ja u letnjim danima imam na X48 60C u full load rezimu bez aktivnog hladjenja NB-a! X serije Intel chipsetova su se uvek odlicile malo vecom temperaturom ..
.. šta onda kewaš i smaraš se, ako ti radi... ko ti garantuje da je očitavanje uopšte tačno?
I drugo, ono što si dokučio samo čekaš da ti neko otvoreno kaže, otvori oči: cirkulacija vazduha je pogrešna, umesto da hladi, zagreva ti komponente (ne sve, naravno)... dakle, specifikacija para koje si potrošio i brendova koje si `uklopio` ne garantuje da to radi kako treba, da je instalirano kako treba.... sedi ti malo pored rasklopljenog kućišta i porazmisli, stavi prepreku pred duvanje kulera da vidiš uticaj strujanja vazduha, iskoristi neku osmicu u usmeravaj vazduh na pregrejanu komponentu itd, tako se to radi ako se već unapred nema neko veće iskustvo, i naći ćeš rešenje za problem koji po meni, sada i nemaš.
Jes čudno malo...gde gledaš temp? Ja imam t senzor, ugurao sam ga negde između nb injegovog coolera...sad mi pokazuje 50c....Motherboard temp u everestu je 32, a system t u biosu je 31....wtf.... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: moj GA-790XTA-UD4 je dosta ladniji od tvog,meni temp nB-a nisu tolike na load.. :: :: Fatality cSports public : 91.150.72.228:27034 :: http://fatality-cs.info :: ::
Pazi, na mojoj ploci kada sam je kupio NB je isao do 56-58`C i mene je to zabrinjavalo mnogo, srecom pa dodje zima, pa je temperatura spala na nekih 52-53`C kada radim (tj kad je pod opterecenjem)...
Ali meni djavo nije dao mira, hteo sam da uzme chipchilla ili neki slicni kuler, ali mi smeta kuler procesora i grafika (doduse grafiku mogu da pomerim) i tako ja skoknu do jedne obliznje prodavnice, i kupi Xilence Chipset cooler... postoje neke dve obicne verzije, jedna je low profile, tesko da je visoka 1cm, dok je druga high profile i visine je 3+cm za budjavih 400dindzi sa kulerom koji radi na nekih 3500+rpm, dok mi je bio stock kuler na ploci, temperature su mnogo varirale, ali onaj maksimum od preko 60`C me je bas nervirao, sada... temperatura ide max do 52`C ali kada radim npr rendering duze od 2-3h drukcije je tu oko 46-48`C kada igram igre i sl...
Takodje se mnogi zale na visoke temperature za moju plocu, ali nekako mi se cini, da je tako napravljena da radi xD
Pozz...
Dejo.. To care,to je taj..Dobar je ventic za te namene.. @Gang Hm..Plasim se da everest brlja..Sad sam i ja u nebranom grozdju jer kod mene nema tih razlika.. Ako Core Temp i Real Temp pokazuju isto..Ne znam..Znam da je u vecini slucajeva Everest brljao..Skini njega,poslednju verziju pa vidi..
Pogledaj kod mene, te su temperature takodje razlicite, ona CPU je dioda u podnozju procesora, tj na maticnoj, dok je CPU Core temperatura dioda u samom procesoru...
Pozz...
:: ...posto mi razlicito pokazuju temperaturu CPU-a,sta je tacnije ovaj Core Temp ili Everest :: :: Pitam ovo posto nije mala razlika. :: :: http://yfrog.com/iz20100515134617 :: :: Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V1(OCZ Freeze Extreme :: Asus P5Q- :: 2x2GB Kingston 800MHz,Artic Cooling RC Turbo Modul :: 1x250GB Seagate , 1x500GB W :: Sapphire 5770 Vapor x 860/1200MH :: CM Elite 33 :: Corsair CMPSU-650T :: Logitech G11 + A4Tech X :: Asus MB19S :: Xoro 5. :: http://www.youtube.com/watch?v=GTOqIL0fOCs :: ::
CoreTemp dobro ocitava. Za G0 Q6600 pravi tjmax je 100c koliko i jeste namesteno u CoreTemp-u. I nije sam Everest krv ili da brlja. Vec je kod tebe u Everestu po def. namesten tjmax na 85-90c - i to mozes promeniti/namestiti sam. Svaki program za merenje CPU temp. se sluzim istom motodom i svi ocitavaju u odnosu na tjmax.
@pufi
Sudeci koliko ti odvrces voltaze nije nista cudno sto se toliko greje ?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.