Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
e5300 za neki tipa e8xxx model?
STRANA 1 OD 1
ravenoss e5300 za neki tipa e8xxx model? 16.05.2010. 17:32 T26806

status: user
broj poruka: 486

Dal se isplati uopste da se predje sa pomenutog modela na neki tipa e8xxx...nije neka doplata,misim dobije se 6mb kesa itd...e sad ja imam neku ep41 ud3l plocu,koja najverovatnije ne moze da pogura veci fsb od 450,stim jos da e8xxx modeli imaju manji mnozioc pa ce to tesko da se oc na ovoj ploci? sve u svemu pitanje dal se isplati...konfa nije iskljucivo vezana za neku striktnu operaciju,vec multimedialna masinaaa...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Ne isplati se! 16.05.2010. 17:48 #214120

broj poruka: 18472
Pa sam si sebi odgovorio..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

Equinoxe Re: 16.05.2010. 17:53 #214121

broj poruka: 12057

Za MM mašinu, ne.

ravenoss :)) 16.05.2010. 17:54 #214122

Ipak mi je trebala potvrda...

Stripy Re 16.05.2010. 17:57 #214125

broj poruka: 4163
Isplati se itekako. Dobićeš 4mb više procesorskog keša uz to procesori e5xxx rade na 800Mhz FSB dok e8xxx rade na 1333Mhz FSB. OC nisam uzimao u obzir jer nisam pristalica klokovanja

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

Equinoxe Re: Re 16.05.2010. 18:11 #214129

Za njegovu platformu ja ne bi davao kintu za upgrade, naročito ne za CPU jer u multimediju spadaju filmovi, muzika, slike, igre itd.....tu može da ima ulogu frekvencija i to je sve. L2 keš mu treba za intenzivnu matematiku, obradu ogromnih fotki, rendering i tako dalje. FSB takođe, za te potrebe ne igra neku ulogu.

Za te svrhe, i eventualni upgrade....štekaš pare za i5 recimo, ali i ako ti sada E5300 ne štuca, uživaj u njemu i dalje.

:: Isplati se itekako. Dobićeš 4mb više procesorskog keša uz to procesori e5xxx rade na 800Mhz FSB dok e8xxx rade na 1333Mhz FSB. OC nisam uzimao u obzir jer nisam pristalica klokovanj
::
:: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
ravenoss Re: Re: Re 16.05.2010. 18:16 #214132

Pa recimo da sam ga oc negde na 4ghz,jer imam titan fenrir koji je i vise nego dovoljan da ga oladi,sve u svemu razlika je tu samo u kes memoriji koju ti e8xxx modeli imaju 3x vise,ne znam koliko to znaci prevashodno za igre mada mi i ovako sa ovim sve solidno radi...najveca fora je sto me svrbe tih 30ak evrica u dzepu pa sam teo da se poigram i da uzmem nesto `jace`..

:: Za njegovu platformu ja ne bi davao kintu za upgrade, naročito ne za CPU jer u multimediju spadaju filmovi, muzika, slike, igre itd.....tu može da ima ulogu frekvencija i to je sve. L2 keš mu treba za intenzivnu matematiku, obradu ogromnih fotki, rendering i tako dalje. FSB takođe, za te potrebe ne igra neku ulogu
:: Za te svrhe, i eventualni upgrade....štekaš pare za i5 recimo, ali i ako ti sada E5300 ne štuca, uživaj u njemu i dalje
:: :: Isplati se itekako. Dobićeš 4mb više procesorskog keša uz to procesori e5xxx rade na 800Mhz FSB dok e8xxx rade na 1333Mhz FSB. OC nisam uzimao u obzir jer nisam pristalica klokovanj
:: ::
:: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
hogar81 Ako nije neka doplata 16.05.2010. 18:17 #214133

broj poruka: 365

Kao sto rece zasto da ne ipak su e8XXX modeli vrh core arhikteture lepo je imati nesto sto je bilo vrh ponude, kes znaci, u igrama daje vise frjmova, i fsb cini platformu `zivahnijom`
Stripy Re: Re: Re 16.05.2010. 18:18 #214134

A jel bi dao 2 kinte

:: Za njegovu platformu ja ne bi davao kintu za upgrade, naročito ne za CPU jer u multimediju spadaju filmovi, muzika, slike, igre itd.....tu može da ima ulogu frekvencija i to je sve. L2 keš mu treba za intenzivnu matematiku, obradu ogromnih fotki, rendering i tako dalje. FSB takođe, za te potrebe ne igra neku ulogu
:: Za te svrhe, i eventualni upgrade....štekaš pare za i5 recimo, ali i ako ti sada E5300 ne štuca, uživaj u njemu i dalje
:: :: Isplati se itekako. Dobićeš 4mb više procesorskog keša uz to procesori e5xxx rade na 800Mhz FSB dok e8xxx rade na 1333Mhz FSB. OC nisam uzimao u obzir jer nisam pristalica klokovanj
ravenoss Re: Re: Re: Re 16.05.2010. 18:19 #214136

U jeee evo mog covekaaaa

:: A jel bi dao 2 kinte
:: :: Za njegovu platformu ja ne bi davao kintu za upgrade, naročito ne za CPU jer u multimediju spadaju filmovi, muzika, slike, igre itd.....tu može da ima ulogu frekvencija i to je sve. L2 keš mu treba za intenzivnu matematiku, obradu ogromnih fotki, rendering i tako dalje. FSB takođe, za te potrebe ne igra neku ulogu
:: :: Za te svrhe, i eventualni upgrade....štekaš pare za i5 recimo, ali i ako ti sada E5300 ne štuca, uživaj u njemu i dalje
:: :: :: Isplati se itekako. Dobićeš 4mb više procesorskog keša uz to procesori e5xxx rade na 800Mhz FSB dok e8xxx rade na 1333Mhz FSB. OC nisam uzimao u obzir jer nisam pristalica klokovanj
:: :: ::
:: :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
Equinoxe Re: Re: Re: Re 16.05.2010. 18:22 #214138

Hahahahaha, dve kinte.....vezanih оčiju.....

Off topic.....
Da nemaš matori možda FC-PGA SLOT 1 adapter ? Igram se sa nekim Cu-Mine-om malo....volim taj pariod.

:: A jel bi dao 2 kinte
:: :: Za njegovu platformu ja ne bi davao kintu za upgrade, naročito ne za CPU jer u multimediju spadaju filmovi, muzika, slike, igre itd.....tu može da ima ulogu frekvencija i to je sve. L2 keš mu treba za intenzivnu matematiku, obradu ogromnih fotki, rendering i tako dalje. FSB takođe, za te potrebe ne igra neku ulogu
:: :: Za te svrhe, i eventualni upgrade....štekaš pare za i5 recimo, ali i ako ti sada E5300 ne štuca, uživaj u njemu i dalje
:: :: :: Isplati se itekako. Dobićeš 4mb više procesorskog keša uz to procesori e5xxx rade na 800Mhz FSB dok e8xxx rade na 1333Mhz FSB. OC nisam uzimao u obzir jer nisam pristalica klokovanj
SkyFire Ako te svrbi dzep daj u dobrotvorne svrhe. 16.05.2010. 18:23 #214139

broj poruka: 18472
Sta li ces dobii na P41 chipsetu da mi je samo znati?
Koristis komp za multimediju,CPU ti vec OC-ovan a hoces bolji..
Bacas pare badava.Skupljaj to kad vec imas,pamet u glavu pa kupi nesto bolje kasnije,neku novu platformu..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

ravenoss Re: Ako te svrbi dzep daj u dobrotvorne svrhe. 16.05.2010. 18:29 #214141

haha sve to stoji,ali sta ako zamenim i plocu za neku p35 a tu su negde i cena i sve,mada p35 moze oko 500fsb...to je vec ozb kombinacija za skoro iste pare

:: Sta li ces dobii na P41 chipsetu da mi je samo znati
:: Koristis komp za multimediju,CPU ti vec OC-ovan a hoces bolji.
:: Bacas pare badava.Skupljaj to kad vec imas,pamet u glavu pa kupi nesto bolje kasnije,neku novu platformu.
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
gile23 ... 16.05.2010. 18:36 #214144

broj poruka: 9121
Odradi Cinebench 11.5 test imam E8400 i dobio sam skor 1.74, reci koliko si ti dobio pa da vidimo kolika je razlika u render testu, on bi najpre trebao da prikaze razliku izmedju ta 2 proc-a.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 16.05.2010. 18:36 #214145

broj poruka: 2836
Ako igras igrice na toj masini (i imash dobru grafiku) taj cpu ce ti itekako zatrebati... Mocices taj E8xxx da pogurash na toj ploca bar na 3.5GHz... Npr GTA 4, crysis i ostale igrice itekako cene znacu cpu-a, i brzinu... Ako je doplata oko 15-20e svakako uzmi taj cpu, ali ako je vece, stekaj pa posle lepo predji na corei5...
Stripy Re: Re: Re: Re: Re 16.05.2010. 18:54 #214152

Nemam. Davno sam sve to pobacao....

:: Hahahahaha, dve kinte.....vezanih оčiju....
:: Off topic....
:: Da nemaš matori možda FC-PGA SLOT 1 adapter ? Igram se sa nekim Cu-Mine-om malo....volim taj pariod
:: :: A jel bi dao 2 kinte
:: :: :: Za njegovu platformu ja ne bi davao kintu za upgrade, naročito ne za CPU jer u multimediju spadaju filmovi, muzika, slike, igre itd.....tu može da ima ulogu frekvencija i to je sve. L2 keš mu treba za intenzivnu matematiku, obradu ogromnih fotki, rendering i tako dalje. FSB takođe, za te potrebe ne igra neku ulogu
:: :: :: Za te svrhe, i eventualni upgrade....štekaš pare za i5 recimo, ali i ako ti sada E5300 ne štuca, uživaj u njemu i dalje
:: :: :: :: Isplati se itekako. Dobićeš 4mb više procesorskog keša uz to procesori e5xxx rade na 800Mhz FSB dok e8xxx rade na 1333Mhz FSB. OC nisam uzimao u obzir jer nisam pristalica klokovanj
:: :: :: ::
:: :: :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
Equinoxe @servispc 16.05.2010. 18:58 #214153

Aj kil ju.

Stripy Re: @servispc 16.05.2010. 18:59 #214154

Upravo čistim servis pa ako imaš karavan dođi i pakuj sve što ti treba...

:: Aj kil ju
Equinoxe Re: Re: @servispc 16.05.2010. 19:01 #214155

Mmmmm tempting.....večeras ? Treba pomoć ?

:: Upravo čistim servis pa ako imaš karavan dođi i pakuj sve što ti treba..
:: :: Aj kil ju
Stripy Re: Re: Re: @servispc 16.05.2010. 19:12 #214156

Večeras, ja, ja. Moram da uljudim lokal za ponedeljak. Evo tu mi je kolega pa odvajamo ploče, grafike i raznoraznu furdu

:: Mmmmm tempting.....večeras ? Treba pomoć
:: :: Upravo čistim servis pa ako imaš karavan dođi i pakuj sve što ti treba..
:: :: :: Aj kil ju
Equinoxe @servispc 16.05.2010. 19:27 #214157

Eve me....

Stripy Re: @servispc 16.05.2010. 19:28 #214158

Ajd vidimo se

:: Eve me...
Gare87 Re: Re: Re: Re 16.05.2010. 19:35 #214159

broj poruka: 4727
Bate pises nepovezane postove, tj bez smisla!! Msm ne mojne se ljutis... :)

Evo recimo ovaj sto sam citirao, kazes `sve u svemu razlika je tu samo u kes memoriji koju ti e8xxx modeli imaju 3x vise,ne znam koliko to znaci prevashodno za igre`, a gore kazes da ti treba za MM. Znaci ovako, ako planiras da igras igre, makar ponekad ali na full-u, treba +dobra grafika, +solidan cpu, ako imas dobru grafiku onda slobodno uzmi e8xx cpu-i su extra, jaki, klokuju se dobro, imaju dovoljno kesa. Ali ako nisi neki zahtevan gamer, i vise koristis za MM onda ti ne treba -cpu, -grafika(msm ne treba nesto jako). A ako vec imas kinte za HW, i zelis nesto da kupis da bi se poigrao, ali imas dobru grafiku onda slobodno zameni cpu, a ako nemas dobru grafiku onda bolje uzmi novu grafu, a taj cpu ce da tera sve skoro igre koje ne zahtevaju optimizaciju na 4 jezgra.....

pozdrav

:: Pa recimo da sam ga oc negde na 4ghz,jer imam titan fenrir koji je i vise nego dovoljan da ga oladi,sve u svemu razlika je tu samo u kes memoriji koju ti e8xxx modeli imaju 3x vise,ne znam koliko to znaci prevashodno za igre mada mi i ovako sa ovim sve solidno radi...najveca fora je sto me svrbe tih 30ak evrica u dzepu pa sam teo da se poigram i da uzmem nesto `jace`.
dautovic Evo konkretno da konkretnije ne moze: 16.05.2010. 21:12 #214188

broj poruka: 2856

Imao sam E5300 pre godinu dana, i isto sam hteo nsto jace...na kraju sam uzeo E8400 koji je bio zao primerak...

ja sam na p45 ploci DFI LAN PARTY furao E5300 na 4.0Ghz, a E8400 na 4,2Ghz...

Iskreno nemoj da menjas, ima tu ubrzanja ali nemas potrebe za tim, skupi parice i za novu plocu i uzmes lepo Quad i miran si ovako seces usi krpis guizcu...

Ako se taj E5300 lepo klokuje na nekih 3.8GHz nemas potrebe da menjas dok ne budes pralazio na Quad...

Skeletor9 .. 16.05.2010. 21:14 #214189

broj poruka: 422

korisni odgovori jer sam i ja vec neko vreme u slicnoj dilemi za moj e 5200

ali on moze da se proda za 40 e a e8400 niko ne daje ispod 90....
dautovic pazi... 16.05.2010. 22:09 #214204

broj poruka: 2856

ja sam u avgustu-septemru prosle godine prodao za 40e E5300 u kutiji sa pismenom garancijom 2.5 god plus je bio brutalan primerak...

Sada on vredi 35e max...

tad sam platio i E8400 E0 tacno 90e downvoltovan na 1.16V radio na 3.6GHz, bolestan primerak za svaki dan sa Vendettom na 4.2GHz ...posle sam ga menjao glavu zaglavu za Q6700 koji i sad imam...

nemoj da menjas taj E5200, skupi kintu predji na Phenom II x4 i AMD3 plocu i to je to, intel je sad usro motku sa socketima...ne zna se vishe koji procesor ide gde
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs