Da li je neko od vas imao prilike da se zanima sa Biostar T-force P965 ver 5.0, naime problem je sledeci...na njoj je C2D E6550 @ 2.33 trenutno na 2.47 i 2 x 2 gb Kingston hyperX na 1066 ali memoriju vidi kao 667 a ne vidim u biosu podesavanje za dizanje takta memorije, skinuo sam najnoviji bios i odradio update ali mi daje samo njegov neki clock engine tipa V6, V8 i kao extreme varijantu V12??? Zna li ko kakva podesavanja treba da budu da ram bude na 1066???
На биостар плочама сва подешавања за меморију (а по мени не би требало) се налазе под оверклок опцијама. Такође, чини ми се, не можеш да их мењаш сам док је изабран аутоматски оверклок(то ти је то в6,в8,в12). Дакле уђеш у биос, па у overclock navigator, па изабереш manual overclock, затим под system memory freq. уместо ауто стави 1066. Наравно изгубиће ти се ауто оверклок који си имао, тако да ако хоћеш мораћеш сам да поставиш вредности за оц. Напомињем да имам амд и биостар, дакле не ту плочу, сачекао сам да ти неко други одговори, али кад нико није пробај овако. Дане
I jeste na manual overclock jer drugacije ne bi mogao da podignem procesor medjutim nema opcija koju spominjes ali ima gomila drugih opcija vezanih za memoriju... nisam se nesto do sada igrao sa tim pa ne bih da napravim neku stetu ako bas ne moram tako da bi pomoc dobrodosla... tebi hvala i na ovome.
Претпоставих да подржава 1066, уместо да погледам биос...моја грешка. Дакле овако(и овако је сигурно .-) ): Да ради на 1066 (ефективно 667х2) морао би да одабереш ddr2-800 и fsb 444(подразумевани ти је том процесору 333). То немој радити... То је јако велики оверклок и потребно је подесити за то још милион волтажа и разних других параметара, плус питање је колико би било стабилно чак иако би смањио множилац цпу-а(зависи од плоче, процесора, кулера итд). Оверклок који сада имаш је ваљда од тог V6 итд, стави то на нормал јер је клок мали, само џаба... Меморију остави тако(ако одабереш нормал само ће) јер одабир 667 ти даје однос 1:1(667:2~333), неки кажу да је то добро :-) Наравно ако се разумеш баш добро у ОЦ, одговор сам ти дао па срећно... Ја компјутер на коме радим не клокујем. Само кад заменим све једном из забаве да видим колико шта може, па све на default. Дане
667x2 je ~1333 a ne 1066, dakle fizicki clock za 1066 je 533 !!!
D E M I G O D
:: Претпоставих да подржава 1066, уместо да погледам биос...моја грешка :: Дакле овако(и овако је сигурно .-) ) :: Да ради на 1066 (ефективно 667х2) морао би да одабере :: ddr2-800 и fsb 444(подразумевани ти је том процесору 333) :: То немој радити... То је јако велики оверклок и потребно је подесити за т :: још милион волтажа и разних других параметара, плус питање је колико би било стабилно чак иако би смањио множилац цпу-а(зависи од плоче, процесора, кулера итд) :: Оверклок који сада имаш је ваљда од тог V6 итд, стави то на нормал јер је клок мали, само џаба... Меморију остави тако(ако одабереш нормал само ће) јер одабир 667 ти даје однос 1:1(667:2~333), неки кажу да је то добро :- :: Наравно ако се разумеш баш добро у ОЦ, одговор сам ти дао па срећно.. :: Ја компјутер на коме радим не клокујем. Само кад заменим све једном из забаве да видим колико шта може, па све на default :: Дан :: ::
@machine хвала на исправци, стално сам гледао 667:2 па погреших у томе @jumperjack Рачуница је тачна јер сам рачунао на папиру са 533 тако да не бринеш, само у тој трећој реченици одозго лапсус кад сам куцао, иде у загради (ефективно 533x2) Дане
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.