ako moze pomoc...kupio sam greskom ovaj procesor umesto BE i ne uspevam nikako da ga klokujem.ploca je biostar ta 790gx am2+ overclock sam isao preko amd programa i u njemu jedino sta moze da se menja jeste ht clock kojim sam isao do 250 negde oko 3700mhz medjutim dobijam losije rezultate u igricama nego na 3100mhz.sta je problem i dali treba jos nesto da podesavam.hvala
...koliko znam to C3 znaci samo revizija jezgra, tj da jezgro radi sa manjom potrosnjom energije, takodje znam da je 550 izasao samo kao BE... pa bih pre rekao da moras nesto da ukljucis u BIOS-u kako bi imao odkljucan mnozilac...
A za losije rezultate, mislim da je to normalno, ako nesto ne stima, tj ako samo jedna komponenta ne radi kako treba, predpostavljam da te muci memorija... procaprkaj malo po podesavanjima, mora da postoji negde nesto sto ti daje mogucnost da se zezas sa mnoziocem...
Pozz...
Ajoj, pa gde nadje tog...
Pozz...
Edit: ...sad sam malo caprkao po netu, odprilike su svi na koje sam ja naleteo sa C3 revizijom imali problema, i nisu uspeli da odkljucaju jezgra, a max stabiolan OC im je bio oko 3.5-3.7GHz...
jbg, ne mozes da otkljucas mnozilac, mozes samo jos 2 jezgra :) c3 ima manje skarta- vece sanse za unlock. mani se soft oc-a, pravac bios! ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
posto sam se pomirio sa tim da nista od x4 phenom nego x2 voleo bi da vidim koliko malisa moze daleko da ide.posto nisam vican u OC dobro bi mi dosla svaka pomoc.hvala
sta se desava kad probas da otkljucas jezgra? ne reaguje uopste kao da nije nista menjano, ili ne mozes da startujes komp i nekontrolisano se restartuje itd... opisi detaljno sta si sve radio,pa da te uputimo dalje ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: posto sam se pomirio sa tim da nista od x4 phenom nego x2 voleo bi da vidim koliko malisa moze daleko da ide.posto nisam vican u OC dobro bi mi dosla svaka pomoc.hval :: :: ::
E ovako imam biostar ta 790gx a2+ i prilikom odabira auto moda u aac rezimu nece da prodje proveru i zakuca se u biosu.Preostaje samo vadjenje baterije i ponovan start.E sad posto nisam nikad klokovao zakljucane amd procesore neznam sta mogu da cackam a da ga ubrzam.Koristio sam amd overdrive u kom mogu samo da pomeram HT clock,koji kad podesim na 240 dobijem 3720mhz ali dobijam i losije rezultate u bench igricama.Ako neko zna kako sta nek pise hvala
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.