Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
GA ep35-ds3, kakva je?
STRANA 1 OD 2  
Skeletor9 GA ep35-ds3, kakva je? 24.05.2010. 11:13 T27019

status: user
broj poruka: 422

zanima me da li je neko imao iskustva sa ovom plocom? u zameni moje ploce asus p5kpl/1600, mogao bih da dodjem do nje, relativno povoljno...

moj cilj je da sa njom dostignem 4,0ghz na svom e5200 procesoru.. dakle, kakva je za overklok i kakve su mogucnosti u biosu, da li ima veliki vdrop i sl?

hvala puno
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CrowBgd ... 24.05.2010. 11:21 #216471

broj poruka: 1376
zašto da ne zašto da ne Jafforidza stiže.....
http://www.overclock.net/intel-cpus/390358-e5200-overclocking-thread.html

ili ti malo slično skoro isto ali malo drugačije ....
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=452332
dautovic nista tebi ne garantuje 24.05.2010. 11:38 #216474

broj poruka: 2856

da ces na nekoj maximus formuli sa vodenim hladjenjem postici 4.0GHz to je do primerka....

A mozda i bas na toj postignes 4.0Ghz, nikad se ne zna, a ti rizikuj ako ti je to bitno..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar Re: GA ep35-ds3, kakva je? 24.05.2010. 12:53 #216479

broj poruka: 3992
bolje promeni CPU...

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

::
:: zanima me da li je neko imao iskustva sa ovom plocom? u zameni moje ploce asus p5kpl/1600, mogao bih da dodjem do nje, relativno povoljno...
:: moj cilj je da sa njom dostignem 4,0ghz na svom e5200 procesoru.. dakle, kakva je za overklok i kakve su mogucnosti u biosu, da li ima veliki vdrop i sl
:: hvala puno
MACHINE ... 24.05.2010. 15:18 #216489

broj poruka: 5715
najprodavanija ploca ikada, niska cena

sto se tice kvaliteta, blagi uzas (crkavala ko dobar dan, retko koja izdrzi i garantni period)...laganje za Japan made plimere...

Uvek izbegnem GA i uzmem Asus...pa i drugima svaetujem isto

D E M I G O D

imarkovic Re: ... 24.05.2010. 15:21 #216490

broj poruka: 19073
+1, ali to sto se laze za polimere, laze se za SVE moguce ploce..

:: najprodavanija ploca ikada, niska cen
:: sto se tice kvaliteta, blagi uzas (crkavala ko dobar dan, retko koja izdrzi i garantni period)...laganje za Japan made plimere..
:: Uvek izbegnem GA i uzmem Asus...pa i drugima svaetujem ist
:: D E M I G O D
NMY GA EP35-DS3L 24.05.2010. 15:56 #216491

broj poruka: 1509
Navedenu sam ja imao, i sluzila je svrsi, naponska je cak izdrzala i Q6600 na 3.6GHz, ako je tada Vdrop bio veliki, nesto oko 0.1V pod punim opterecenjem...

400MHz FSB-a ide opusteno (Q6600 na 3.2GHz bez dizanja napona), bez ikakvih podesavanja, memorija mi je radila na 1200MHz takodje bez problema, tako da ja mogu da je preporucim...

Naravno, ima dosta boljih ploca, ali i ova nije toliko losa koliko je jeftina...

Inace, ja sam svoju zamjenio upravo zbog velikog Vdropa, uzeo sam BIOSTAR TPower I45 kod koje je Vdrop oko 0.015V na maksimalnom opterecenju...

Ne znam za koju cijenu je dobijas, ali je sigurno bolja od P5KPL/1600 (P5KPL/AM -> max FSB stabilan ispod 350MHz -> nikakve opcije za podesavanje nema u BIOSu) -> imam takve na faksu i nisu bas uopste raspolozene za OC(a kao sto sam vec rekao nema ni opcija)...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

Gare87 Re: ... 24.05.2010. 19:07 #216528

broj poruka: 4727
Opet lupetas bezveze, izvini stvarno sto ti ovako kazem, ali to ti sleduje kada ne pricas za one(neznam koliko si ovih probao)koje su crkle, imam tu plocu(tacnije ga-ep35-ds3l), i gigabyte grafiku, i radi perfektno, ima vdrop, ali meni lagano tera cpu na 3.2ghz i podnosi dobro oc memorije na 1ghz sa podesavanjem voltaze naravno. I kako sam primetio ti uvek mrzis tog gigabyta zato sto si verovatno pretpostavljam naleteo na seriju tih ploca koje ne valjaju, a uvek hvalis asus, totalno glupo!?!?

@skeletor, ili ti ultras, postavljas potpuno isto pitanje kao ovaj korisnik, a neces da uzmes lepo i da nadjes na search temu, koja je potpuno ista ovakva, i dali su tamo sve predloge i kritike za plocu, i ja sam, tako da ne moras hiljadu puta da postavljas slicnu temu!!!

:: najprodavanija ploca ikada, niska cen
:: sto se tice kvaliteta, blagi uzas (crkavala ko dobar dan, retko koja izdrzi i garantni period)...laganje za Japan made plimere..
:: Uvek izbegnem GA i uzmem Asus...pa i drugima svaetujem ist
MACHINE Re: Re: ... 24.05.2010. 19:16 #216532

Prosto pitanje: loliko si ploca u zivotu `koristio` (video, ugradio, servisirao, zamenio...)? Ne mora biti samo GA, vec ukupno! To ti je ujedno i odgovor...

D E M I G O D

:: Opet lupetas bezveze, izvini stvarno sto ti ovako kazem, ali to ti sleduje kada ne pricas za one(neznam koliko si ovih probao)koje su crkle, imam tu plocu(tacnije ga-ep35-ds3l), i gigabyte grafiku, i radi perfektno, ima vdrop, ali meni lagano tera cpu na 3.2ghz i podnosi dobro oc memorije na 1ghz sa podesavanjem voltaze naravno. I kako sam primetio ti uvek mrzis tog gigabyta zato sto si verovatno pretpostavljam naleteo na seriju tih ploca koje ne valjaju, a uvek hvalis asus, totalno glupo!?!
:: @skeletor, ili ti ultras, postavljas potpuno isto pitanje kao ovaj korisnik, a neces da uzmes lepo i da nadjes na search temu, koja je potpuno ista ovakva, i dali su tamo sve predloge i kritike za plocu, i ja sam, tako da ne moras hiljadu puta da postavljas slicnu temu!!
:: :: najprodavanija ploca ikada, niska cen
:: ::
:: :: sto se tice kvaliteta, blagi uzas (crkavala ko dobar dan, retko koja izdrzi i garantni period)...laganje za Japan made plimere..
:: :: Uvek izbegnem GA i uzmem Asus...pa i drugima svaetujem ist
:: :: D E M I G O D
Gare87 Re: Re: Re: ... 24.05.2010. 19:25 #216536

broj poruka: 4727
video ugradio zamenio, dosta ploca(msi, asus, ga, najvise od ovih) nisam servisirao jer nisam serviser :)

Hteo sam samo da kazem, da ako se tebi zadesilo da si naleteo na dosta ovih felericnih, ne mora da znaci da svi imaju takve(evo ja za primer, vec vise od 2 god radi odlicno), samo sam hteo to da ti kazem da pricas za sebe pr. `ja sam zamenio recimo 100 ga ep35 ploca i sve imaju neki fabricki problem`, a ne da su sve ploce sa nekim problemima, eto tako sam mislio....

Znaci ovo sam ti samo drugarski `rekao` kako bih rekao bilo kom drugu.....

:: Prosto pitanje: loliko si ploca u zivotu `koristio` (video, ugradio, servisirao, zamenio...)? Ne mora biti samo GA, vec ukupno! To ti je ujedno i odgovor..
:: :: Opet lupetas bezveze, izvini stvarno sto ti ovako kazem, ali to ti sleduje kada ne pricas za one(neznam koliko si ovih probao)koje su crkle, imam tu plocu(tacnije ga-ep35-ds3l), i gigabyte grafiku, i radi perfektno, ima vdrop, ali meni lagano tera cpu na 3.2ghz i podnosi dobro oc memorije na 1ghz sa podesavanjem voltaze naravno. I kako sam primetio ti uvek mrzis tog gigabyta zato sto si verovatno pretpostavljam naleteo na seriju tih ploca koje ne valjaju, a uvek hvalis asus, totalno glupo!?!
:: :: @skeletor, ili ti ultras, postavljas potpuno isto pitanje kao ovaj korisnik, a neces da uzmes lepo i da nadjes na search temu, koja je potpuno ista ovakva, i dali su tamo sve predloge i kritike za plocu, i ja sam, tako da ne moras hiljadu puta da postavljas slicnu temu!!
:: :: :: najprodavanija ploca ikada, niska cen
:: :: ::
:: :: :: sto se tice kvaliteta, blagi uzas (crkavala ko dobar dan, retko koja izdrzi i garantni period)...laganje za Japan made plimere..
:: :: :: Uvek izbegnem GA i uzmem Asus...pa i drugima svaetujem ist
:: :: :: D E M I G O D
SkyFire Skeletor9 24.05.2010. 19:25 #216538

broj poruka: 18472
Prosek/Nekad se pokaze ok i radi a nekad crkavaju.U toj klasi nista posebno vredno.

Losa naponska sekcija.Za OC nista spektakularno..Pogresno sam se cak i izrazio.Za OC je losa-Veliki Vdrop i ima cak i vdroop!
Mislim da bi skakao sa konja na magarca!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

dautovic ima je moj najbolji drugar 24.05.2010. 19:44 #216552

Od juna 2007 godine...

Plocaje sranje tesko, greje se ko furuna NB, ne moze Q6600 G0 da klokuje ko covek, realno ploca ispod proseka...nema nista svetlo na njoj osim cene koja je koliko se secam bila dosta povoljna i sa tog stanovista je ploca sjajna koliko je kostala u to vreme...

P.S. secam sa da na njoj nije mogao da klokuje na 2.7GHz E2180, dok sam ja na DFI-u ga drzao stabilno na 3.0-3.2GHz taj isti cpu - kupio sam ga od njega
MACHINE Re: ima je moj najbolji drugar 24.05.2010. 21:01 #216575

Da, ja DFI je oinako pikantan, mnogo redji, skuplji i dobro selkcionisan...manji obim prozivodnje ali ima svoju car, bas kao i Abit

D E M I G O D

:: Od juna 2007 godine..
:: Plocaje sranje tesko, greje se ko furuna NB, ne moze Q6600 G0 da klokuje ko covek, realno ploca ispod proseka...nema nista svetlo na njoj osim cene koja je koliko se secam bila dosta povoljna i sa tog stanovista je ploca sjajna koliko je kostala u to vreme..
:: P.S. secam sa da na njoj nije mogao da klokuje na 2.7GHz E2180, dok sam ja na DFI-u ga drzao stabilno na 3.0-3.2GHz taj isti cpu - kupio sam ga od njega
Skeletor9 evo 24.05.2010. 21:12 #216578

moj cilj je da uskoro uzmem e8400 ili neki q6600 i da sa tom konfom poteram memoriju na 1100 i recimo taj e 8400 na 4,0ghz ili ovaj sad e 5200 na 4,0 ghz!

imam i varijantu za p5k pro, koja je od njih dve bolja za dati overklok koji mi treba?

gliga79 Pogresna ti politika 24.05.2010. 21:21 #216579

broj poruka: 4641
Ako hoces klok od 4 Ghz, moras da uzmes neku vrhunsku plocu. Ne vredi da uzimas te jeftinjake, polovnjake i sta ti ja znam.
Samo vrhunska OC ploca MOZDA moze da ispuni tvoje zahteve.
Znaci na prvom mestu neka ASUS ROG (Maximus, Rampage ili sl.)
Ovaj krs sto nalazis, nece ti doneti nista specijalno

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
mikac962 Re: 24.05.2010. 21:23 #216581

broj poruka: 555
Kod Gigabyte treba znati tumaciti oznake. To znaci ovako, sve sto se zavrsava trojkom je iz donjeg segmenta njihove ponude, pa prema tome se i ne moze ocekivati neki veliki kavalitet. Da su sve ove ploce otkazale, sigurno nije tacno, kao sto nije tacno ni da otkazuju u procentu koji Gigabyte priznaje, veci je sigurno. Ako se zeli kvalitetna ploca po nekoj umeremoj ceni, uzima se ploca sa oznako 5. Preko toga je preskupo sa gomilom dzidza bidza koje verovatno vecina nece nikada iskoristiti. Ako su pare problem onda se uzimaju ploce sa oznakom 4.
Ne znam da li ce ovo nekome koristiti, ali ja se licno toga pridrzavam i nisam nikada pogresio.

dautovic donekle je tacno... 24.05.2010. 21:32 #216583

Al zavisi i od chipseta...

Npr ja imam GA-X38-DS4, i ona ima oznaku 4 a ima istu oznaku i GA-EP45-DS4, a razlike su osetne i ako su im cene tu negde...

Mortificat Ortak ima neku 24.05.2010. 22:40 #216598

broj poruka: 3519
sa tim čipsetom, sasvim mu fino radi već dve godine, stabilna, nudi solidan oc, bar po njegovim rečima, e sad da li ćeš uspeti da izvučeš tih 4,0GHz, to je već pod znakom pitanja, ali za male pare dobijaš solidnu ploču, po meni.

Be the change you want to see in the world.

SkyFire ... 24.05.2010. 23:00 #216600

broj poruka: 18472
Generalno te ploce su jako siromasne ali ja im necu dati tako preku ocenu pa cu reci da su prosecne a za performanse su po malo i jadne..Kod Gigabyte-a iz tog doba me je uvek nervirala jadna naponska sekcija zbog koje dolazi do vdrop-a i vdroop-a i zbog koje je onemogucen stabilan klok koji ne samo sto varira za stabilnost vec i drnda komponente tj CPU bez potrebe smanjujuci mu tako zivotni vek i stvarajuci mogucnost da se nekad i desi da crkne..Variranje napona nije nikako dobro tj to je najopasnije pogotovu kad je full load u pitanju!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

Skeletor9 .. 24.05.2010. 23:16 #216612

iskocila mi je odjednom varijanta i dfi lanparty DK P45-T2RS...

rekao bih da je ploca zver... sta mislite?

MACHINE Re: .. 24.05.2010. 23:17 #216614

Ploca je pravi dragulj...

D E M I G O D

:: iskocila mi je odjednom varijanta i dfi lanparty DK P45-T2RS..
:: rekao bih da je ploca zver... sta mislite
Mortificat Re: Re: .. 25.05.2010. 00:17 #216649

broj poruka: 3519
Ako je po dobroj ceni..uzimaj i ćao zdravo!

Be the change you want to see in the world.

:: Ploca je pravi dragulj..
:: :: iskocila mi je odjednom varijanta i dfi lanparty DK P45-T2RS..
:: :: rekao bih da je ploca zver... sta mislite
Skeletor9 .. 25.05.2010. 00:29 #216652

moja ploca plus 30 e, ja mislim da je to ok?
saxija Re: .. 25.05.2010. 00:36 #216654

broj poruka: 4016
UZIMAJ TAJ DFI! ne casi casa :)
ja imam DFI samo mi je AMD platforma, sta je trpela svaka joj cast, njihova kujna kuva samo najbolje corbice

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

:: moja ploca plus 30 e, ja mislim da je to ok
obradmi Sto se tice marketinga 25.05.2010. 00:42 #216656

broj poruka: 7733
mislim da je Gigabyte zaebo sve proizvodjace maticnih.Mada je ta ploca sumnjiva ,guzi se kao podrzava 135 W CPU a 4 pinski konektor na ploci.
MACHINE Re: .. 25.05.2010. 00:48 #216658

Super povoljno! Uzmi mene za primer...ja obozavam Asus i jedine firme za koji bih ga menjao su DFI i bivsi Abit (koji je sada ugradjen delom u DFI) kod nas a Tyan i SuperMicro u inostranstvu, sve ostale smatram odpadom ma koja klasa i cena bila (GA, MSI, Epox, JetWay, ASRock...)...tako da :)

D E M I G O D

:: moja ploca plus 30 e, ja mislim da je to ok
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs