Dobri ljudi treba mi pomoc u vidu saveta, imam zadatak da sastavim burazu masinu pa mi treba mala pomoc
1.Preporuka za maticnu, nemam neku predstavu sta bi uzeo, sem da podrzava ddr3 i da je AMD platforma, i da je cena oko 80e gore dole... 2.Procesor sam nesto gledao Phenom 945 cini mi se super, ali ako neko ima bolju ideju rado cu saslusati 3.Napajanje, za oko mi je zapalo NZXT Simple Power 630W, jel ima neko iskustva za NZXT napajanjima ? 4.Kuler za proc, mislio sam da stavim Vendettu2 video sam da je pojeftinila prilicno a imam relatinvno dobra iskustva i cuo sam dosta pozitivnih misljenja za njega, ali opet ako neko ima bolji predlog radu cu saslusati
To je to za sad otprilike, ram planiram da uzmem kasnije kad uspostavim ovo, planiram 2x2GB da uzmem, a za grafu malo vise da sacekam zbog kesa a do tad sam mislio da se komp koristi uz pomoc integruse, hard kuciste monitor i dvd imam tako da to bi bilo to...
Sto bi rekli seniori ovde, a ja ih podrzavam, lakse ce ti biti da proguglas malo forum Berze i naci ces sve odgovore pre nego sto bilo ko napise nesto. : ) Moj savet je bilo koja Asus ploca sa amd 890 chipsetom jer podrzava ddr3. M4A89GTD je prelepa ploca, dobrih karakteristika a nije preskupa. Sto se procesora tice best buy je P2 X4 955, a kada je hladjenje u pitanju mislim da je vendetta sasvim ok, mada bih pre uzeo nesto ozbiljnije tipa megahalems ili npr Thermaltake V1 koji ubija. Mada kod kulera treba obratiti da li imas 4. pin za napajanje, tj kontrolu zavisno od toga jesi li entuzijast ili pocetnik, jer vecina boljih kulera to nema.
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapor
:: Dobri ljudi treba mi pomoc u vidu saveta, imam zadatak da sastavim burazu masinu pa mi treba mala pomoc :: :: 1.Preporuka za maticnu, nemam neku predstavu sta bi uzeo, sem da podrzava ddr3 i da je AMD platforma, i da je cena oko 80e gore dole.. :: 2.Procesor sam nesto gledao Phenom 945 cini mi se super, ali ako neko ima bolju ideju rado cu saslusati :: 3.Napajanje, za oko mi je zapalo NZXT Simple Power 630W, jel ima neko iskustva za NZXT napajanjima :: 4.Kuler za proc, mislio sam da stavim Vendettu2 video sam da je pojeftinila prilicno a imam relatinvno dobra iskustva i cuo sam dosta pozitivnih misljenja za njega, ali opet ako neko ima bolji predlog radu cu saslusati :: :: To je to za sad otprilike, ram planiram da uzmem kasnije kad uspostavim ovo, planiram 2x2GB da uzmem, a za grafu malo vise da sacekam zbog kesa a do tad sam mislio da se komp koristi uz pomoc integruse, hard kuciste monitor i dvd imam tako da to bi bilo to... :: ::
Ako sastavljas masinu za igranje, ne bi trebao, bar za sada, da uzimas ista vise od: -CPU AMD Athlon II X3 435, 3core, AM3, box ( jos nisam igrao igru koja je imala framerate za vise od - 14 frejmova u odnosu na X4 955, a cjena je 60% manja, pa bolje ulozi u grafiku), -GIGABYTE GA-785GMT-USB3 (nema sata 3.0) ili Biostar TA870+ Ver. 5.x ( nema USB 3.0), mada ima verzija Biostar TA870+ Ver. 5.x sa USB 3.0 kontrolerom, ali se nije prodavala jos kod nas, tako da ako ne zuris sacekas jos 2-3 sedmice dok ne uvezu malo novije revizije ploca( konektori USB 3.0 su crveni sa zadnje strane). chieftec-cft-600-14cs-600w nije lose napajanje, ali bolje da potrazis chieftec-cft-600-14c-600w, samo C verziju, jer se manje grije i ima manje reklamacija, nego CS serija, bar od ovoga sto je do sada uvezeno( ne kazem da je lose, ali je dugotrajnija starija verzija, jer su BILI kvalitetniji kondenzatori, mada ne znam kako je stanje u zadnjih 3 mjeseca). Sto se tice grafike, ako ti ostane para uzmi 5750. Bolja ti ne treba, ako ne zelis da se razbacujes kesom. Toliko od mene. P.S Sto se mene tice, jaci procesori nemaju smisla, jer softver ne moze da isprati hardver, bar sto se itice igara, koje su do sada izasle, a tu ubrajam i Assasins i Just Cause 2. operator
sto se tice procesota razumem sta hoces da kazes, ja licno imam PIIx2545 i stvarno sam zadovoljan sa njim, medjutim buraz oce nesto jace mnogo kao da bude miran neko vreme i ti fazoni, sto se tice ploce jako sam blizu da uzmem ovu gigabyte-ovu ali sacekacu jos malo ... grafa ce verovatno biti 5770.
sto bi sad uzeo,neshto,i na taj nacin,silovo maticno da ima integrusu,umesto da uzmes sve kasnije,odjednom,kad ce i cene valjda biti malo nize i uzmes maticnu sa novim chipestom,za razumnu cenu ,ako naravno neces crossfire
primera radi Biostar TA870+ koja sad kosta 8.040 dinara
Ploca TA 870+ kosta manje vise toliko, ali revizije ploce koje su se pojavile kod nas nisu imale USB 3.0, mada su imale crvene konektore sa zadnje strane, sto znaci da ce se pojaviti u narednim revizijama ploce. A ako hoce jaci procesor onda Phenom II 710 BE. Jako dobro radi i sa Gigabyte-om i Biostarom. Inace ovaj model Ph II 710 BE iako radi na 2.6, lako se OC na 3.5 Ghz, a sa malo srece ide i na 4 GHz. Za sada sam pogodio samo 2 komada od kad su se pojavili. Uglavnom rade na 3.5 do 3.8 Ghz sa iole pristojnijom memorijom. operator
@djokosrb- hvala sto si mi izasao u susret, a sto se tice toga zasto na ovaj nacin sklapam konfiguraciju, imam svojih razloga zasto jednostavno tako...
@operator pritajicu se malo sto se tice ploce da vidim sta ce se pojaviti, za sad je ova gigabyte ok skroz, al upravu si sacekacu malo da vidim sta ce jos da se pojavi....
pa pritajio bi se dok ne izadje ova biostar ta870 sa usb 3.0 ipak je noviji chipset. doduse u pocetku mi usb 3.0 uopste nije bio kriterijum al ono kao ajd kad se vec uzima novo da bude ljudski ...
To sve sto hoces da imas na ploci ima ploca GigaByte 890GPA-UD3H, ali je skuplja od onoga sto zelis da platis, oko 110 Evra, ali mislim da se isplati za te pare. Pogledaaj je malo na Gigabyte sajtu, pa sam zakljuci.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.