Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
pitanje o memoriji
STRANA 1 OD 1
StevanX pitanje o memoriji 25.05.2010. 20:32 T27060

status: user
broj poruka: 44
skoro mi je bila tema vezana za neku konf. a problem je bila memorija.

dobio sam upusto da vidim na sajjtu proizvodjaca ploca spisak podrzanih memorija

radi se o ploci P7P55D

ali nije ni to jednostavno a vi to tako olako kazete, onaj spisak mi je i dalje nerazumljiv

sta znaci da u jednoj listi kad se radi 1333mhz memoriji je jedna mem. podrzana a druga u drugoj listi nije a razlika je sto u drugoj listi u zagradi pise (continued)

sta je sad pa to continued i da li mem. KINKGSTON KVR1333D3N9/2G RADI NA TOJ PLOCI SA PROCESOROM INTEL CORE I5 750
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
StevanX opet 25.05.2010. 20:46 #216884

broj poruka: 44

mozdaje malo cudno receno
probacu opet

u istom spisko imaju dvije grupe. jedna je sa naznakom (continued) a jedna nije a isto se radi o 1333mhz memoriji i u jednoj grupi je kigstonova mem. podrzana a u drugoj nije. to sam htio reci. da li ce mi raditi pomenuta mem. a grupa tacno pise ovako

P7P55D qvl ddr3 1333mhz capability for CPU at 2.66ghz , 2.8 i 2.93 (continued) ????/
tortojed To `continued` znaci da se `nastavlja`, verovatno se odnosi na... 25.05.2010. 20:49 #216885

broj poruka: 11019
spisak (nastavak spiska podrzanih memorija). Kingston memorija koju si pomenuo radi, valjda, na svim mogucim plocama koje podrzavaju DDR3, bilo za Phenom-a ili i7/5/3.
- - -
edit: znaci da podrzava i brze procesore (na toj ploci). E, sad, koji ces procesor staviti na tu plocu...

nikolape80 Re: pitanje o memoriji 25.05.2010. 21:22 #216896

broj poruka: 453
Konacan odgovor je: DA, radi. (memorija koju si naveo, tj kako je sam proizvodjac rekao)

To sto te buni je nista do nastavak tabele koja nije mogla da stane na jednu stranu. Strana 2-12, qualified vendor list, 1333Mhz @ (2.66, 2.88 i 2.93)Ghz. Za svaki memorijski modul je vrseno testiranje. Glavna podela je brzina takta memorije (1066, 1333, 1600, 1800, 2000...) a podgrupe su podele po brzini takta procesora. Tebi je i5 750 default takt 2.66Ghz. Ako zelis ddr3@1333Mhz onda gledas tabelu na stranici 2-12, i njen nastavak na 2-13. Prosto. U listi testiranih mem modula nadji neki koji mozes da kupis u najblizem shopu, mada i sam proizvodjac ne testira sve moguce module pa je ovo sigurno nekompletan spisak podrzanih.

KINKGSTON KVR1333D3N9/2G ce raditi na P7P55D bez problema, makar je tako proizvodjac rekao.

Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@2.66 Ghz
Thermaltake Max Orb
Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapor

:: skoro mi je bila tema vezana za neku konf. a problem je bila memorija
::
:: dobio sam upusto da vidim na sajjtu proizvodjaca ploca spisak podrzanih memorij
:: radi se o ploci P7P55
:: ali nije ni to jednostavno a vi to tako olako kazete, onaj spisak mi je i dalje nerazumlji
:: sta znaci da u jednoj listi kad se radi 1333mhz memoriji je jedna mem. podrzana a druga u drugoj listi nije a razlika je sto u drugoj listi u zagradi pise (continued)
:: sta je sad pa to continued i da li mem. KINKGSTON KVR1333D3N9/2G RADI NA TOJ PLOCI SA PROCESOROM INTEL CORE I5 75
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs