danas sam cistio komp usisavao prasinu skinuo kuler sa procesora ocistio cetkicom i vratio inace procesor q8200 sad mi dize temp 68 a inace nije prelazio 46 da li sam nesto sjebao
U bilo kojoj radnji racunarske opreme, trazis termalnu pastu za procesore. Imas jeftinije, skuplje, videces cene. Najbolje su ti OCZ Freeze, AS5, ili neke CoolerMaster-ove, Titan i sl. Kad skines hladnjak prvo `sastruzes` tu fabricku `zvaku` sto ti je na hladnjaku, dobro ocistis znaci da se sija dno kulera, pa naneses tanak sloj termalne paste, montiras kuler nazad i udjes u BIOS da proveris temp.
Znaci skines staru pastu i sa procesora i sa kulera, da obe povrsine budu totalno ciste i glatke. Zatim naneses novu pastu na cpu pa montiras kuler. Ulazak u bios i provera temperature....
savetujete coveka da nesto uradi a znate da postoji ogromna sansa da nesto zezne. Najpre verovatnoca da skine i vrati stock cooler bez skidanja ploce asimptotski tezi je nuli, ako nece da prenapregne i zezne vodove na stampi. Ako skida staru pastu sa skidnjame procesora iz lezosta, postoji sansa da zezne pinove...
P.S. druze, ako to nisi nikada radaio, najpre gledaj da ti neko ko se razume to pokaze
Pa ako ne zna to da uradi sto je onda uopste skidao kuler sa cpu-a? Kad nesto ne znas nemoj ni da diras.... :)
:: savetujete coveka da nesto uradi a znate da postoji ogromna sansa da nesto zezne. Najpre verovatnoca da skine i vrati stock cooler bez skidanja ploce asimptotski tezi je nuli, ako nece da prenapregne i zezne vodove na stampi. Ako skida staru pastu sa skidnjame procesora iz lezosta, postoji sansa da zezne pinove.. :: :: P.S. druze, ako to nisi nikada radaio, najpre gledaj da ti neko ko se razume to pokaz :: :: :: D E M I G O D :: ::
@macoi Jel si stvarno skinuo cooler??? Ako nisu legla sva 4 pada/pina kako treba moze vremenom da ti riknu SMD kontakti na socketu. Ja gotovo nikada nisam namesta cooler kad je ugradjena LGA775 ploca, iako takos toji u uputstvu, rizik za ostecenjem je veliki
D E M I G O D
:: Pa ako ne zna to da uradi sto je onda uopste skidao kuler sa cpu-a? Kad nesto ne znas nemoj ni da diras.... : :: :: :: :: savetujete coveka da nesto uradi a znate da postoji ogromna sansa da nesto zezne. Najpre verovatnoca da skine i vrati stock cooler bez skidanja ploce asimptotski tezi je nuli, ako nece da prenapregne i zezne vodove na stampi. Ako skida staru pastu sa skidnjame procesora iz lezosta, postoji sansa da zezne pinove.. :: :: :: :: P.S. druze, ako to nisi nikada radaio, najpre gledaj da ti neko ko se razume to pokaz :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: ::
Ni ja, dok se cooler ne montira, ploča ne ide unutra, osim ako ima onaj otvor na motherboard tray-u. E to menja priču. Cooler je pregledan sa obe strane i dostupan. Super stvarčica.
:: Ja gotovo nikada nisam namesta cooler kad je ugradjena LGA775 ploca, iako takos toji u uputstvu, rizik za ostecenjem je velik :: :: D E M I G O D
Ma to je u pitanju LGA775 stock kuler, koji sam vise puta skidao/montirao bez skidanja ploce. Stvar je samo zabicama koje pricvrscuju kuler na plocu da se pritisnu do kraja, tj da kliknu. Nema potrebe da se skida ploca ako je stock..
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapor
:: :: Ni ja, dok se cooler ne montira, ploča ne ide unutra, osim ako ima onaj otvor na motherboard tray-u. E to menja priču. Cooler je pregledan sa obe strane i dostupan. Super stvarčica :: :: :: Ja gotovo nikada nisam namesta cooler kad je ugradjena LGA775 ploca, iako takos toji u uputstvu, rizik za ostecenjem je velik :: :: :: :: D E M I G O D
:: savetujete coveka da nesto uradi a znate da postoji ogromna sansa da nesto zezne. Najpre verovatnoca da skine i vrati stock cooler bez skidanja ploce asimptotski tezi je nuli, ako nece da prenapregne i zezne vodove na stampi. Ako skida staru pastu sa skidnjame procesora iz lezosta, postoji sansa da zezne pinove.. :: :: P.S. druze, ako to nisi nikada radaio, najpre gledaj da ti neko ko se razume to pokaz :: :: :: D E M I G O D :: :: mora da ti odgovorim....treba li dečko da bude idiot pa da i to ne nauči...zamena paste za hladjene je idiotska stvar za svakoga ko je i jednom držao barem glinericu u ruci....malo ljudi je uništilo procesor menjajući `pastu` potrebno je samo dobro `vodjenje` i deoba iskustva, što očigledno ti ne želiš da podeliš (ako uopšte i znaš)...toliko za 478 i abita is7...etc...etc...etc, a ti forumasu javi se na P.M. da ti ja ko nepismeni dinosaurus prenesem svoja iskustva o zameni termalne paste....
:: Pa ako ne zna to da uradi sto je onda uopste skidao kuler sa cpu-a? Kad nesto ne znas nemoj ni da diras.... : :: :: :: :: savetujete coveka da nesto uradi a znate da postoji ogromna sansa da nesto zezne. Najpre verovatnoca da skine i vrati stock cooler bez skidanja ploce asimptotski tezi je nuli, ako nece da prenapregne i zezne vodove na stampi. Ako skida staru pastu sa skidnjame procesora iz lezosta, postoji sansa da zezne pinove.. :: :: :: :: P.S. druze, ako to nisi nikada radaio, najpre gledaj da ti neko ko se razume to pokaz :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.