Ovako, otkkacis masinu iz mreze (prekidac na OFF ili kabl), skines bateriju i istovremeno jumperom postavis na ClearCMOS i sacekas recimo 15ak minuta...posle toga imas setup defaults, a tu ti radi...ne treba da se ceka onoliko sati...potom lep koristi sve na defult dok ne vidimo sta je, mislim na testove sa RAMom
D E M I G O D
:: :: testirao bih svojih 2x2 gb kingstona na 1066 mhz nekim testom za memoriju :: :: posto mi bios zakucava kad god udjem u njega, varjanta da rezem memtest na bootabilan cd otpada, jer ne mogu da ga pokrenem :: :: da li postoji neki drugi nacin da testiram ispravnost memorije?
ali cekaj, kad sve to uradim i spremim recimo bootabilan usb ili flopy , bilo sta, moram da imam podeseno u biosu firsat boot device da bude taj koji sam spremio a ja ne mogu da udjem u bios uopste! kako ce onda da se bootuje taj usb?
svakako jedan mora biti boot device, ali imas ovako 3 mogucnosti pa uz malo srece...
nebitno, najpre odradi clear CMOS onako kako sam ti rekao...
Jesi ti pitao coveka da li je ploca 100% ispravna ili je imala bugove??? Imas li radnu garanciju ako je nepoznata osoba prodovac?
D E M I G O D
:: :: ali cekaj, kad sve to uradim i spremim recimo bootabilan usb ili flopy , bilo sta, moram da imam podeseno u biosu firsat boot device da bude taj koji sam spremio a ja ne mogu da udjem u bios uopste! kako ce onda da se bootuje taj usb :: ::
a cekaj, sta ako je hard disk first boot device???
ploca je normalno radila ja sam gledao i probao sve zivo, radila je na intel e 2160( oc na 3 ghz), gainward 4850 i geil ddr2 800mhz( oc 900mhz )!
normalno je sve radilo, ulazio sam u bios i sve probao i pustao cpuz kod njega! samo je izxvadio i dao je meni, a kod mene nece da radi bios, zamrzava svaki put!
Isprazni onako BIOS i ucitaj posle optimized defults ili sta vec pa onda podesi boot i ucitaj MT86+
Ne sme da mrzne u BIOSu sliku...ako odkacis HDD bootovace sa DVD, FDD...a HDD ti ne treba za MT86+
D E M I G O D
:: a cekaj, sta ako je hard disk first boot device?? :: :: ploca je normalno radila ja sam gledao i probao sve zivo, radila je na intel e 2160( oc na 3 ghz), gainward 4850 i geil ddr2 800mhz( oc 900mhz ) :: :: normalno je sve radilo, ulazio sam u bios i sve probao i pustao cpuz kod njega! samo je izxvadio i dao je meni, a kod mene nece da radi bios, zamrzava svaki put :: :: :: :: ::
i ja i dosta ostalih te upucivalo da problem mozda da bude u memoriji (nije kompatibilna) i sta sada ides okolo naokolo ,jednostavno pozajmi jedan stap memorije drugog proizvodjaca i PROBAJ
ovo ti govorim iz licnog iskustva jer sam na istu plocu stavljao kingston memorije u dual chanelu 2x 2GB i radllo je jako nestabilno a da nepricamo da u single modu nije ni htelo da startuje masinu , ploca je skroz pogresno ocitavala memoriju ali nije ni manuelno podesavanje pomoglo zamenom za geil stvar je legla,mozda je izbacen i noviji bios koji bi to popravio ja sam imao i imam jos uvek verziju kao i ti a ima i na njihovom sajtu lista memorija koju podrzava ploca jedino je problem sto im sajt neradi inace ovaj moj geil nije bio na listi ali radi savrseno
nadji drugi modul od nekoga i probaj. Moze da se desi da test pokazuje greshku na memoriji a da je plocha ustvari problem. Video sam to svojim ochima kod druga. Posle stavili drugu memoriju i isto. Plocha je bila felerichna. Ne uzimaj zdravo za gotovo ako memorytest bude pokazivao greshke, pa na osnovu njega da okrivish memoriju. Prvi korak je da se pozajmi druga memorija. Kod mene PQI nije hteo da radi kako treba, mashina kochila i ponekad restartovala, otkad sam uzeo Kingston bez greshke vec 2god.
Pokusaj sa quick boot,ne znam za taj model ploce,ali je jedan od `F`tastera `F10,F11,ili F12`,pa izaberi sa cega da boot-a ,tako ne moras da ulazis u bios.Inace i ja bih ti preporucio kao i IceCream,dakle, pozajmi od komsije stapic bilo kakve memorije i probaj.Cisto da se ne cimas i gubis zivce.
Nije mi jasno sto si je kupovao kad one nisu za svakoga. One su totalno ANTI debil proof. Moras bas dobro da poznajes materiju kako bi ih naterao na OC.
A sto se tice samog podesavanja ploce moj ti je savet da setovanja potrazis na nekom drugom forumu gde je sve lepo objasnjeno, ovako sa savetima na kasicicu ima da se namucis ko mravac.
Pozajmi memoriju od nekoga (drugi tip memorije) a takodje i svoju sadasnju probaj na nekoj drugoj masini a u te svrhe koristi MT86+ i pusti da prodje najmanje dva kruga, meni se desavalo da felericni modul jedan od cetri, prodje prvi krug a da u drugom posle pocne da baguje i da pravi greske. U pitanju je bio neispravan modul Kingstona DDR2 1066 koji je jednostavno crkao posle godinu dana i poceo da zahebava i onda je zamenjen. Inace cudi me da na toj ploci nekompatibilna bude Kingston memorija kad je po raznim testovima uglavnom Kinston proglasavan kao najkompatibilniji memorijski brend. Nikada najbolji, nikada najgori, ali uvek najkompatibilniji. Mozda gresim ali su i moja iskustva takva.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.