cini mi se da sam cuo da od 720 cipseta pa nadalje uz novije biose mogu da se pokusaju otkljucavanja, sto naravno zavisi od procesora ne toliko od cipseta.
Trebalo bi da svi nForce DDR3 modeli imaju tu mogucnost (kod nas ima MSI NF750 i NF980, ne znam da li ima Asus-a M4N75 i M4N98), a od DDR2 modela jedino znam da GigaByte M720-US3 sigurno ima tu mogucnost, ostali najverovatnije nemaju,
pa ga raspakujes bilo gde na HDD. kad updejtujes bios (decija sala) imaces opciju prilikom svakog palenja racunara da pritisnes broj 4 (ne F4) I POSLE RESTARTA IMACES OTKLJUCANA SVA CETIRI JEZGRA,ALI TO ZAVISI OD SERIJE PROCESORA
Ako haces tu maticnu i da koristis njenu grafiku(8300) onda stavi jedan hladnjak na graviku posto ide preko 60C.
Sa plocom dobijas drajvere za VISTU I ZA WINDOWS 7,ali nema za XP. Za XP moras da skines skoro sve drajvere sa ASUSovog sajt =============================================== KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO
planiram da otkljucam phenom x2 u x4 imam graficku R5750 nju cu da koristim. da li vredi da menjam moju sadasnju MSI K9A2CF+40eur za glanc novu ovu plocu ? pitam jel mi zvuci malo skupo posoto je ova nova 6000 a moja trenutna cisto sumnjam da vredi samo tricavih 20eur...
Ako hoces da otkljucas sva cetiri jezgra onda nova ploca,Pa malo bolji hljadnjk za procesor,brzinu dobijas samo ako koristis zahtevne programe kao photo shop.Vidno poboljsanje (ubrzanje)ces videti jedino ako kupis SSD za sistemski disk. =============================================== KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO
ja vrlo dobro znam da mi treba nova ploca i pitam da li vredi doplacivati za ovu gigabyte, kuler vec imam i to vise nego dobar Xigmatek Dark Knight a vidno poboljsanje brzine cu videti u dosta igara...
Vidi postoji sansa za to na novijim nforce chipset-ovima,medjutim otkljucavanje(citaj USPESNO)zavisi od mnogo faktora(revizija procesora,batch number,ploca),a veruj mi da AMD nije sisao vesla pa da ista radi sto bi islo u korist nV ploca. Dakle-prema tome najvece sanse imas sa SB750 pa onda sa SB710,pa daleko iza toga sa nV chipset plocama.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ma nemoj bacati pare bzvz... Bolje cuvaj to i kad sakupis pare predji lepo skroz na novu platformu. Ne isplati ti se da dajes 6000 zbog lutrije na kojoj mozda nista i ne dobijes.
ma znam bre batalio sam kombinaciju, skakao bi odsrece kad bi mi naleteo neki lanparty, a sto se tice prelaska na novu platformu nisam u situaciji za to a i vec imam 4gb ddr2 i to je bukvalno vise no dovoljno gura ko ludo =)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.