...kao sto sama rec kaze preporucite mi najbolje sto moze za 350 evra...e da samo AMD dolazi u opticaj jer me je Intel skroz razocarao...otkad ga imam samo neki fantomski problemi....
Pa ne mogu da resim problem...sve sam testirao i sve prolazi u testovima i memorija i cpu ali ne mogu ni jednu igru da instaliram sem COD 4 ali i on mi pukne posle pet minuta...pomislio sam da je do Deamon Tool-a ali nije..pa zbog toga se vracam na AMD..
Kako misliš puca? Zakoči igra, pojavljuje se plavi ekran...?
Ne bih rekao da je CPU ili memorija, ako prolazi testove bez problema, nije do njih. Mogu da budu ili drajveri, ili nestabilna karta, ili je možda do igrica.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Pa ne mogu da resim problem...sve sam testirao i sve prolazi u testovima i memorija i cpu ali ne mogu ni jednu igru da instaliram sem COD 4 ali i on mi pukne posle pet minuta...pomislio sam da je do Deamon Tool-a ali nije..pa zbog toga se vracam na AMD. :: :: Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V :: Asus P5Q-E :: 2x2GB Mushkin Black Line@1066MHZ 996599ES,Artic Cooling RC Turbo Modul :: 1x250GB Seagate , 1x500GB WD :: Sapphire 5770 Vapor X 860/1200MH :: Xigmatek Utgar :: Corsair CMPSU-650T :: Logitech G11 + A4Tech X :: Asus MB19S :: Creative Sound Blaster X-fi Extreme Audi :: Xoro 5.1 :: :: :: Nije valjda da prodaješ ovu konfu? Javi mi na mail, zainteresovan sam za CPU i memoriju :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
testirao sam je furmarkom 3 sata...mislim Grafiku,drajvere sam sve nove stavio s`tim sto sam za grafiku probao 10.4,i 10.5,...ne izbacuje mi plavi ekran vec zacrni ekran i izbaci ono send,dont send apppcrash..ili tako nesto...nije do kreka jer sam probao tri,cetiri...
..inace trenutno je Geil Ultra u kompu...posto ova Mushkin nije kompatibilna sa mojom plocom...mada i ova radi samo u yelow slotovima(2x1GB)cim stavim u sva cetiri nemogu da podignem sistem tj.nepusta signal na monitor...
:: A da nije možda grafika problem :: :: Kako misliš puca? Zakoči igra, pojavljuje se plavi ekran... :: :: Ne bih rekao da je CPU ili memorija, ako prolazi testove bez problema, nije do njih. Mogu da budu ili drajveri, ili nestabilna karta, ili je možda do igrica :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Pa ne mogu da resim problem...sve sam testirao i sve prolazi u testovima i memorija i cpu ali ne mogu ni jednu igru da instaliram sem COD 4 ali i on mi pukne posle pet minuta...pomislio sam da je do Deamon Tool-a ali nije..pa zbog toga se vracam na AMD. :: :: :: :: Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V :: :: Asus P5Q-E :: :: 2x2GB Mushkin Black Line@1066MHZ 996599ES,Artic Cooling RC Turbo Modul :: :: 1x250GB Seagate , 1x500GB WD :: :: Sapphire 5770 Vapor X 860/1200MH :: :: Xigmatek Utgar :: :: Corsair CMPSU-650T :: :: Logitech G11 + A4Tech X :: :: Asus MB19S :: :: Creative Sound Blaster X-fi Extreme Audi :: :: Xoro 5.1 :: :: :: :: :: Nije valjda da prodaješ ovu konfu? Javi mi na mail, zainteresovan sam za CPU i memoriju :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: ::
temperature su sve vise nego ok jedino grafika predje koji podeok vise od 50 stepeni .... a sto se igrica tice nemogu ni jednu da instaliram sem COD 4 a i on kao sto rekoh pukne posle pet minuta...
:: Kakve su temperature svih komponenti prilikom igranja neke igre :: :: U koliko igrica ti se to dešavalo :: :: Jel komp radi stabilno prilikom surfovanja, gledanja filmova, slušanje muzike... :: :: Nije mi stigao nikakav mail. Pošalji sa maila PC Berze :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
:: Smešna temperatura za grafiku :: :: Baš nijednu ne možeš da instaliraš? Jesi testirao hardove :: :: Pošalji mi opet mail, ništa nije stiglo :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Evo moje misljenje... Probaj te hard diskove da istestiras moguce da imaju neke probleme ili kablove da zamenis... Eventualno ako nisi sistem menjao pokusaj to. Mom ortaku se to desava na amd-u, doduse malo starija konfa, ali su mu hard diskovi puni bad sektora pa moguce da je do toga.
ali u jednom review sto sam ja davao zalio se covek koji je probao Thubane i uopste AMD i Intel CPU sa i Q8300 nije mogao da pokrene igru ni pomocu trikova ,odnosilo se na Dirt2 ,da ne bude zabune ne radi se o Intelu .jer je CoreI7 920 prolazio sve ,ali kao sto vidite zakljucio je covek da je ipak u pitanju vrlo star CPU (misli na Q8300)
For the life of me I could not get DiRT 2 to run on the Q8300 system, it simply kept crashing at the beginning while loading. I tried all the fixes I could find on the Internet (that wouldn`t affect benchmark numbers) but nothing helped. However, from the numbers below, it`s pretty apparent that CPU power doesn`t mean a whole lot (unless it`s a really really old CPU).
Jer igre ne rade kad OC ili i na defoult-u??? Koji OS koristis??? meni je sumnjiv OS i te igre koje imas,ne ulivaju mi poverenje. nema to veze da Intel-om.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Prvo ne mogu da otvorim slike za HDD, no nebitno. Lepo formatiraj sistemski disk. Onaj drugi iskljuci. Instaliraj svez XP SP3 original pa onda nove drajvere. BIOS novi, to se vec podrazumeva. I potom na svez XP instaliraj COD4 ako si SIGURAN da ti je instalacija istog ispravna, sa DVDa...
mozda ti je ODD los, mozda HDD...ali ti nista ne govoris da li postupas kako ti kazem!!!
Pa imam dva XP 32 - Win 7 64 oba instalirana pre dve-tri dana ini na jednom nece da mi rade igre...e sad kod burazera sam prebacio MW2 i COD4 i instalirao obe i rade obe..
:: Jer igre ne rade kad OC ili i na defoult-u?? :: Koji OS koristis?? :: meni je sumnjiv OS. nema to veze da Intel-om :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
:: pa slusate li vi ista?? :: :: :: Prvo ne mogu da otvorim slike za HDD, no nebitno. Lepo formatiraj sistemski disk. Onaj drugi iskljuci. Instaliraj svez XP SP3 original pa onda nove drajvere. BIOS novi, to se vec podrazumeva. I potom na svez XP instaliraj COD4 ako si SIGURAN da ti je instalacija istog ispravna, sa DVDa.. :: :: mozda ti je ODD los, mozda HDD...ali ti nista ne govoris da li postupas kako ti kazem!! :: :: D E M I G O D :: ::
Samo sto kod mene je Hyper x memorija. Radi mi stabilno na 3.2 i sve igre rade bez problema. Za veci OC treba znanje koje nemam. Ima nekih peripetija da bi se probila barijera od 3.2.ghz, citao sam ali nisam pokusavao da primenim. Ljudima rade ovakve masine i na 4ghz. Probaj da nadjesa neki drugi OS, instaliraj drajvere i probaj bez ijednbog programa da instaliras igru. Ako radiu znaci da ti neka aplikacija pravi problem. Desdava se ovakva situacija. Znaci probaj na novom OS da instaliras igre koje ti nisu radile, bez drugih programa.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
:: Samo sto kod mene je Hyper x memorija. Radi mi stabilno na 3.2 i sve igre rade bez problema. Za veci OC treba znanje koje nemam. Ima nekih peripetija da bi se probila barijera od 3.2.ghz, citao sam ali nisam pokusavao da primenim. Ljudima rade ovakve masine i na 4ghz :: Probaj da nadjesa neki drugi OS, instaliraj drajvere i probaj bez ijednbog programa da instaliras igru. Ako radiu znaci da ti neka aplikacija pravi problem. Desdava se ovakva situacija :: Znaci probaj na novom OS da instaliras igre koje ti nisu radile, bez drugih programa :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Sad cu sve izpocetka da odradim najnoviji bios 2101,samo sa jednim HDD-om i potrebnim drajverima
31.05.2010. 19:55
status: user broj poruka: 1661
...cu da probam igre...
javljam sta je bilo...ako ne bude nista(tj.ako opet bude zezalo) ako vas ne mrzi pripremite mi neki predlog za plocu,procesor i memoriju za oko 350 evra...
ili cu videti nesto sam...ako ima u ranijim temama...
:: :: ...cu da probam igre.. :: :: javljam sta je bilo...ako ne bude nista(tj.ako opet bude zezalo) ako vas ne mrzi pripremite mi neki predlog za plocu,procesor i memoriju za oko 350 evra.. :: :: ili cu videti nesto sam...ako ima u ranijim temama.. :: :: :: Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V :: Asus P5Q-E :: 2x2GB Mushkin Black Line@1066MHZ 996599ES,Artic Cooling RC Turbo Modul :: 1x250GB Seagate , 1x500GB WD :: Sapphire 5770 Vapor X 860/1200MH :: Xigmatek Utgar :: Corsair CMPSU-650T :: Logitech G11 + A4Tech X :: Asus MB19S :: Creative Sound Blaster X-fi Extreme Audi :: Xoro 5.1 :: ::
ok sto se tice ploce a jel moze sa 4GB memorije i neki Phenom II X4 965BE(naravno da bi vise voleo 1055T ali zbog win 7 64)..mislim da je malo 2GB za win 7-cu..u svakom slucaju hvala...
Ja imam istu plocu P5Q-E ali sa E8400, dakle nije quad ali sam update biosa radio redovno do poslednje verzije i nisam nikada imao takav problem tako da ti nije resenje u flesovanju Bios-a. Probaj da istestiras memoriju sa MT86 i vrati za pocetak sve na default da vidis kako se onda snalazi. Inace to pucanje mi mirise na neku losu instalaciju ili proceduru prilikom instaliranja OS-a i drajvera. Inace meni je sistem na 2x250GB Raid0 i kod pomenute ploce postoji problem prilikom kreiranja Raida drajverima sa Flopija koje se zavrsava pucanjem instalacije, jedini nacin je da se integrisu sa NLite-om. (Pomenuti problem vazi samo za Windows XP SP3, sve ranije verzije rade korektno). Drugih problema sa pomenutom plocom nema i ja E8400 ladno guram na 4GHz bez ikakvog dizanja napona i ploca radi apsolutno stabilno.
:: Ja imam istu plocu P5Q-E ali sa E8400, dakle nije quad ali sam update biosa radio redovno do poslednje verzije i nisam nikada imao takav problem tako da ti nije resenje u flesovanju Bios-a. Probaj da istestiras memoriju sa MT86 i vrati za pocetak sve na default da vidis kako se onda snalazi. Inace to pucanje mi mirise na neku losu instalaciju ili proceduru prilikom instaliranja OS-a i drajvera. Inace meni je sistem na 2x250GB Raid0 i kod pomenute ploce postoji problem prilikom kreiranja Raida drajverima sa Flopija koje se zavrsava pucanjem instalacije, jedini nacin je da se integrisu sa NLite-om. (Pomenuti problem vazi samo za Windows XP SP3, sve ranije verzije rade korektno). Drugih problema sa pomenutom plocom nema i ja E8400 ladno guram na 4GHz bez ikakvog dizanja napona i ploca radi apsolutno stabilno. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.