Imam procesor iz naslova i temperature su mu inace visoke ,obicno su od 50-55 kada ga ocistim u loadu,a u full loadu ne prelaze 63 ni kada igram igrice....Takodje imam i dva ventilatora na zadnjoj strani kucista koja izduvavaju vazduh napolje evo detaljnije o procesoru http://yfrog.com/j3cpuzpj
Naime pre 10 dana sam uzeo i ocistio sve i kuler od procesora i usisao prasinu u kucistu i ocistio napajanje jer je bilo puno prasine(otvorio sam ga u ocistio prasinu sa njegovog hladnjaka i pritom usisao prasinu oko onih kalema i zicica u njemu )...Vratim sve i temperature dobre oko 49 u idle ne prelaze 55 u loadu - ->kao sto obicno budu posle ciscenja
I sada kada posle desetak dana pogledam temperature nekako su dosta porasle(pre mi je jedno ciscenje drzalo normalne temperature 3-4 meseca)
Sada su mi u idle oko 54 ,u loadu se penju i do 59 pri cpu usage 60%+,a kada je cpu usage 100%(dok recimo gledam pc berzu) ili igram MK4 idu do 65
Nelogican mi je ovaj nagli porast cak i pri normalnom radu a ociscen je pre 10 dana>Pitam se da nisam nesto zeznuo sa napajanjem (njega cistim bas retko na godinu ipo)
Ovo su voltaze i ocitavanja temperature u speed fanu http://yfrog.com/jxspeedfanj Da li su voltaze normalne??? i sta da radim sa temperaturama proca znaci kuler na njemu je ociscen+ima dva kulera pozadi a T su se povecale I jel mogu nekako da povecam broj obrtaja kulera na procu sada se vrti na oko 2260+obrtaja
Celeron D je i drugi naziv za smederevac - greje se ko šporet. Sve što je ispod 75 stepeni za njega nije ništa. Inače, po intelovim specifikacijama to što imaš je za njega sasvim normalna temperatura tako da nema šta da brineš. Druga stvar je i tačnost senzora. Ako možeš da držiš hladnjak rukom bar 5 sekundi temperatura je tu oko 60 stepeni
Temperatura je OK! SAVET: nemoj da se mucis sa usisavacem. Kucise u auto ili pod misku do najblizeg vulkanizera, uzmes kompresor i videces koliko ce tona prasine da ispadne posle usisavanja!
Pa i spoljna temperatura dosta utiče. Pre desetak dana je bilo malo ledeno doba a grejanje nije radilo, pa je onda naglo otoplilo itd. Dobro bi bilo da pored izduvnih staviš i neki uduvni fen i nakačiš filter za vazduh na njega. To će ti znatno smanjiti posao oko čišćenja.
Jedan savet, batali ti taj celeron, i uzivaj u necemu drugom, ocisti jednom godisnje ceo komp ili ostavi jednu stranu da bude otvorena i kuliraj, ja sam imao ranije kad se pojavio celeron 64bit na 2.6, i taj ne da se grejao nego ludnica(imam ga i sad ali u kutiji, kao antikvitet :), jos kuler koliko se drao kad se zagreje u full loadu na 70c, ne moze se izdrzi!!! pozdrav
da ne bi nosio i trazio kompresor. Pozajmi od nekoga, ako nemash, Sloboda usisivach i cevku stavi na zadnju stranu usisivacha gde izbacuje vazduh, a moze i bez cevke. Probao vishe puta. Stavi ventilatore na kucishte i promeno pastu, nece nishta da mu fali.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.