dakle,komp je drugarov,ploca je Asrock P4I65G,na njoj je procesor full Intel 3.0ghz,napajanje kinez 450w...komp je star izmedju 2 i 3 godine,i do pre mesec dana na njemu je radio Celeron D 2.13ghz,onda je zamenjen za ovaj full Intel pre mesec dana,i sve je radilo ok do sinoc.Komp je poceo da ispusta cudan zvuk sa maticne ploce,negde OKO procesora koliko sam mogao da utvrdim metodom osluskivanja. Zvuk je kratko pistanje koje se ponavlja svaki sekund i traje oko sekund jedan pisak.Komp nesmetano radi,isto je brz kao nekada,ne greje se mnogo itd,ali pistanje nije dobro...i nervira... Da li neko zna sta m oze izazvati takvo pistanje,i sta raditi da se to resi...
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
MISLIS SUPER LEPAK U GELU? Kako tacno utvrditi koja zavojnica? Jel bi smetalo kad bi zalio sve lepkom?
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Neka od zavojnica, Loctite bi trebao da resi problem.. :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat! :: ::
...pa to je ono sto ti je predlozio NMY, uzmes lepak i ulepis zavojnice, ali pazi da to budu samo zavojnice...
Pozz...
Iskreno, ja sam (u vreme kad je to bilo aktuelno) digao ruke od 478 procesora sa 1mb keša, greju se mnogo više od onih sa 512kb i vuku neverovatno mnogo struje. Apsolutno svaka ploča u koju sam stavio takav procesor je imala simptom pištećih zavojnica. I ne samo što pište, nego su toliko vruće da na njih možeš da se opečeš- mislim da bi zalivanje lepokom prouzrokovalo smrad i topljenje. Iskreno, meni je besmisleno da bilo šta u računaru prelazi 50 stepeni, dodouše, to je samo moje lično mišljenje... Nisam nikad probao takav procesor na duže staze, jer najiskrenije mislim da će nešto oko zavojnica da se istopi ili izgori. Moj savet (ali opet to je samo moje mišljenje) je da vratiš ono g#*&o od celerona D, on makar ne vuče 68A struje...
Nema svrhe a ni potrebe menjati Northwood s478 za neki Prescott s478. Em se Prescott mnogo vise greje, vise vuce struje, a na istom taktu je i sporiji od Northwood-a. Dzaba mu L2 Cache od 1 Mb kad ima dugacak(neefikasan) pipeline, pa mu je toliki cache potreban da bi odrzao korak sa Northwood-om. Oba cpu-a su sad istorija al ima jos ljudi koji ih koriste...
:: Iskreno, ja sam (u vreme kad je to bilo aktuelno) digao ruke od 478 procesora sa 1mb keša, greju se mnogo više od onih sa 512kb i vuku neverovatno mnogo struje. Apsolutno svaka ploča u koju sam stavio takav procesor je imala simptom pištećih zavojnica. I ne samo što pište, nego su toliko vruće da na njih možeš da se opečeš- mislim da bi zalivanje lepokom prouzrokovalo smrad i topljenje. Iskreno, meni je besmisleno da bilo šta u računaru prelazi 50 stepeni, dodouše, to je samo moje lično mišljenje... Nisam nikad probao takav procesor na duže staze, jer najiskrenije mislim da će nešto oko zavojnica da se istopi ili izgori. Moj savet (ali opet to je samo moje mišljenje) je da vratiš ono g#*&o od celerona D, on makar ne vuče 68A struje...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.