pa pazi.... ova Q8xxx ti je najjadina Quad serija intela, i radi na nekih 2xxx mhz vidi izguglaj ovaj I3 je dual core i radi na 2.9-3ghz bar ja mislim.... Trebalo bi da je bolji od gore pomenutog.... Ako vec imas 775 platformu uzmi q8300 ne isplati se da menjas sve zarad MM, bar po meni
ako mislis multimedia SAMO, onda ti ne treba uopste neki jak cpu, uzmi obican dual-core i ne beri brige
A ako se bavis recimo primera radi renderom onda ti treba quad, ako se bavis igranjem onda ti je dovoljan za sada core2 neki brzi recimo na 3ghz i dosta ti je...
Ako ne kupujes novu masinu sad uzmi taj Q8300, zavrsice ti sve sto budes trazio od njega bez muke, ipak su to 4 jezgra. Ako uzimas novu masinu preskoci taj i3 i gledaj neki i5 od Intela, ili neki PhenomII X4 od AMD-a, u zavisnosti koliko imas para naravno.Kupovati samo dual core u danasnje vreme nije bas pametna investicija...
@dragan 06 Core i3 mnogo, ali nisi naveo za sta konkretno. Postoje programi, koji mogu iskoristiti 4 jezgra, ali su uglavnom profesionalne prirode. Ako gresim neka me neko ispravi. operator
Ja bih išao svejedno na i3 jer je potreban P55 ili H55 chipset, pa će i duže da služi. Neki i3 procesori imaju Hyperthread tako da nisu loša solucija ni pored tog s775 quada... __________________ Scourge of PCBerza
Ako vec imas s775 platformu a samo bi da menjas cpu onda uzmi Q8300. Ako kupujes novu masinu onda i3, i5 ili i7 sto se tice intela, ili neki PhenomII X4 kod AMD-a, sto ti je i povoljnije u ovom trenutku.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.