E ovako ploca je MSI 848P NEO-V i problem je sledeci: Kad iskljucim komp on se sam ukljuci posle cekunde i tako u nedogled dok ga ne iskljucim iz struje!
Uđi u BIOS i vrati na default settings. Konkretno, u BIOS-ima imaš podešavanje kada i kako da se automatski pali računar - npr. kod raznih alarma, (otvaranje kućišta.... poziv na modem, LAN-om.... vremenski programirano buđenje računara itd.). Dakle, možda je to poremećeno u BIOS-u, ili je ploča rikavela ili napajanje rikavela, pa daje podsticaj kao da ga pališ - non-stop. Drugo rešenje je: zaglavljeno dugme na kućištu, u tem slučaju, oprosti MSI i napajanje na blaćenju.
Dugme nije 100% , sve je na default-u e jos mi je ostalo da probam drugo napajenje ili da promenim bios sad mi je 5,60 a poslednji za ovu plocu je 6,20!
Skini kabliće sa matične koji povezuju PWR i RST tastere na kućištu, pa onda tvrdi da je ili nije sto posto. Uđi u BIOS i pogedaj setovanja za alarme, power-on i ostalo vezano za paljenje i automatsko paljenje, pusti default, da je sve u redu sa pločom i BIOS-om to se sigurno ne bi dešavalo. Tek onda napajanje, osim ako ti nije baš pri ruci.
Izvadiš ploču napolje, ostaviš samo grafičku i tastaturu pa probaš tako, mada najverovatnije da je ploča odsvirala svoje, msi ima blago klimavu reputaciju ovde al dešava se i najboljima.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
neznam koliko je stara doticna ploca (mrzi me da rovarim) ali moje iskustvo govori da MSI stavlja lose elekktrolite i rade ploce korektno odredjeno vreme ali kad prolupaju ni bog ih nemoze navatati ,promena pomaze ali svih na ploci ,e sad ......
Kao što ti je Pisko rekao, otkači kabliće od PWR i RST sa ploče i probaj tako. Slično se dešavalo i meni i ne znam šta sve nisam uradio, ali ništa, sve dok nisam uradio gore navedeno i naravno zamenio prekidač.
Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.
U biosu nađi opciju power managment (ili slično). Nađi opcije tipa wake on lan, last state i slično i sve što ima u nazivu WAKE ON stavi na isključeno (off ili disabled). To bi trebalo da reši problem. 1% je neispravna neka pci kartica (ako je imaš)
Evo našao sam manual. U biosu otvori opciju Power Management Features. Videćeš opciju >set wake up events... Otvori je i sva podešavanja stavi na disabled
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.