zanima me koliko je q9550 u realnom radu , svakodnevici multimediji multitaskingu i igrama brzi i efikasniji od q 6600? i vredi li 50 e vise dati za njega?
ali na osnovu priča sa foruma stekao sam utisak da je Q9550 jedan od najboljih LGA775 procesora i da bi već vremešnim Q6600 počistio patos u gotovo svim elementima igre. E, sad, koliko je to 50 evra više u odnosu na Q6600, tj. kolika je konačna cifra koju bi dao za njega? Navedi i to pa će ti kolege Intelovci reći da li stvarno vredi toliko.
ako ces da das 150e za njega (9550) to je ok ali ako hoces da das 150e za Q6600 to nije OK :D
EDIT:Pretece me za 1ms :: ali na osnovu priča sa foruma stekao sam utisak da je Q9550 jedan od najboljih LGA775 procesora i da bi već vremešnim Q6600 počistio patos u gotovo svim elementima igre. E, sad, koliko je to 50 evra više u odnosu na Q6600, tj. kolika je konačna cifra koju bi dao za njega? Navedi i to pa će ti kolege Intelovci reći da li stvarno vredi toliko :: :: :: Phenom II X3 720B :: OCZ Vendetta :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: CM Storm Sniper AMD Editio :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Licno mislim da ti se ne isplati nista od LGA 775 procesora, prodaj sve to sto imas trenutno i predji ili na i5 ili AM3. Jer ipak ces imati solidan upgrade na tim novijim platformama (AM3), dok ga ovde neces imati. Jedino ako ne planiras da menjas CPU nekoliko godina onda ti se 775 isplati.
ne razumem kakav tu VS postoji, cinjenica je da ga jede Q9550, vredi dati i 60eu vise, a Q6600 je suvise mator procesor.
:: :: zanima me koliko je q9550 u realnom radu , svakodnevici multimediji multitaskingu i igrama brzi i efikasniji od q 6600? i vredi li 50 e vise dati za njega?
I Q6600 ima sta da pokaze klokovan... Ali Q9550 jeste bolji i vredi tih 50 evra vise, lai opet po meni je malo to precenjeno za polovan procesor, jer ima AMD X4 nova za 150 evra i manje.
:: ne razumem kakav tu VS postoji, cinjenica je da ga jede Q9550, vredi dati i 60eu vise, a Q6600 je suvise mator procesor :: :: :: :: :: :: zanima me koliko je q9550 u realnom radu , svakodnevici multimediji multitaskingu i igrama brzi i efikasniji od q 6600? i vredi li 50 e vise dati za njega?
Pa dzaba sto je i5 nov toliko kada covek nema platformu za taj procesor. Onda mu se itekako isplati da stavi q9550 Bolji je svakako, pocev od arhitekture... ___________________________________________________________ First Blood
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Samo mi smešno malo što mator procesor toliko košta, mislim još je on i više nego dobar i dovoljan al opet je mnogo. Teraju te da promeniš platformu hteo - ne hteo izgleda.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Brz je taj Q6600 jos uvek, ipak je quad core sa 8 mb cache-a. Moj savet ti je da uzmes neki bolji cpu kuler i da dignes taj Q6600 na 3.0-3.6, ne znam koju plocu imas, ali maltene svaki Q6600 moze na 3.6 GHz opusteno. Tako klokovan Q6600 je veoma brz i nema smisla da ulazes pare u zastareli 775 socket kupovinom nekog drugog cpu-a. Skupi pare pa predji na i5,i7 ili PhenomII/Thuban i DDR3 platformu kasnije...
ali to je mnogo para! Za 170-180 mozes da kupis novi athlon II x4 630 i neku solidnu plocu sa podrskom za ddr2 da iskoristis tu memoriju sto imas. E sad ja jedno pitanje za tebe-jel tebe mrzi da procesljas malo po internetu i uporedis rezultate testova za ta dva procesora? Za svaku komponentu u svom kompu si otvarao po par nepotrebnih tema...
Gledao sam raznorazne testove q9550 je solidno bolji od q6600 koji jeste vremesan ali totalno iste rezultate na istom kloku daje kao phenom2 955 recimo opba na 3.6ghz isti ce biti cpu skor itd, dok sa q9550 dobijas dosta jos ako je na 4ghz dobijas ultimat procsor koji ne zaostaje previse za i920 proceosorm u igrima podotovo. MAda za 150 evra prodaj to lepo i za te pare uzmi AMD x6 lepo polovan nadji na netu ima ih i uzivaj svakako ce ti biti bolji i brzi od q9550.
Nisi klinac pa da ne znas da sam pronadjes ono sto ti treba. Hajde za jednu komponentu ali za sve?! Nisam dugo na ovom forumu ali sam skontao da ti je ovo vec cetvrti nick, znaci postoji dobar razlog zasto ih menjas. Sve mi se cini da neces poslusati nikog od nas vec ces za dva dana otvoriti novu temu sa nazivom q9550 vs PII 955 ili i7 vs q9550 vs i5 ili tako nesto... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1075997
Ja sam prešao sa Q6600 na Q9550, radio mi je na 3.8Ghz za svaki dan. Možda je mogao još na 3.9 ali to je to sa vazdušnim hladjenjem... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.