Imam k9 neo v3 nForce 560,i jedino shto moze da se pokusha, uz beta BIOS, je Athlon Kuma i Phenom x3 8450. Toliko sam samo nashao dok sam chitao na netu, neki ljudi su sa tim procesorima uspevali da preshishaju x2Athlon i stave neshto shto plocha zvanischno ne podrzava ali opet je pitanje kako ce to da radi. Tvoja plocha je nForce 520 shto je slichno, postavi temu na MSI forumu, odgovorice ti neko sigurno i tu cesh naci u pretrazi teme o tom pitanju. Nikako da se usudim da probam to, a sada se i ne isplati, jer je proshlo puno vremena kada sam trazio o tome, josh u vreme izlaska Kume...
Odustani,jer ne moze da se nabudji da ti radi PII na toj ploci.Jednostavno nije podrzan od strane chip set-a,a de ne govorim za HT (hyper transport),koji bi bio zakinut do koske...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Jel zna neko da li moze da se promeni firmware na maticnoj Msi k9n neo f, da bi na njoj radili Athlon/Phenom 2?
Obrati paznju na BETA bios verzije 3.0B, 3.0K, 3.0L, 3.0M, 3.0N, 3.0O i ostale 3.0, pa ako imas hrabrosti probaj... Neke procesore su testirali i rade, pogledaj spisak i procackaj po forumima jos o ovim biosima i iskustvima drugih.
Mislim da imam negde sacuvane ove biose, pa ako ne nadjes na netu download link, javi se na mail.
jednostavno nikome pametnom ni ne pada na pamet da napisu bios,iako taj cipset bi morao da podrzava sve am2+ procesore...tako da ne moze,najjace je 6000+x2 sto moze da se stavi na tu plocu...a i inace ploca je jaako sklona kvaru,mislim da je to ubedljivo ploca sa najvise reklamacija...
Ma kakav phenom 2, na njoj ne moze ni phenom 1 da radi. Ta ploca je stara 6 godina. Ja je imam, i kad sam menjao procesor uzeo sam athlon 6000+, a i za to sam morao da fleshujem bios. MIslim da je glupo i opasno da experimentises sa novim procesorom koji kosta 100e na ploci staroj 6 godina koja je i kao nova kostala 50 e... budi srecan sto je i do sad izdrzala da se ne pokvari. Evo ja ne mogu da se nacudim, 6 godina je silujem do besvesti i idalje radi, pu pu da je ne urocim
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.