Prvo, zna li ko ima li gde kod nas da se kupi ovaj Gigabyte, ali u 2.0 reviziji... Čitao sam da se jako puno ljudi žali da 1.0 cijuče i pišti kad je procesor pod opterećenjem zbog loše naponske jedinice (rev1.0 ima 8, a u 2.0 su dodali još 4)
Našao sam na nekoliko mesta kod nas, ali isključivo 1.0.... Ideje?
Druga opcija mi je ASUS P6X58D-E, pa ako ima (ne)srećnih korisnika bilo koje od ove dve ploče javite utiske....
Nisam video tog Asusa uzivo ali bas mocno deluje, kad uporedim slike nje i ovog GA nemam dilemu, na oko deluje znatno ozbiljnije posebno sto su na njoj komponente poslednje generacije. Takodje daleko snaznija naponska sekcija, PWM
Obe su jako dobre ploce, prednost GA je sto ima 2 USB-a vise, 2 eSATA/USB, firewire, 2 SATA prikljucka vishe na ploci i clear cmos button na zadnjem panelu sto puno znaci jer ne moras da otvaras kuciste, obzirom da ces biti `normalan` korisnik, ne entuzijasta obe su ti jako dobre, samo vidi za tu rev 2.0 proveri opet da li pisti1.0(verovatno zavojnice)
to nisu nikakave prednosti, mogu da nabrojim bitnije stvari u kojima ga ovaj Asus bukvalno dere, naravno gledajuci slike. Da sam je probao mogao bih i da tvrdim. Cak ne uzimam u razmatranje ni cinjenicu da GA crkava k`o dobar dan :)))
D E M I G O D
:: Obe su jako dobre ploce, prednost GA je sto ima 2 USB-a vise, 2 eSATA/USB, firewire, 2 SATA prikljucka vishe na ploci i clear cmos button na zadnjem panelu sto puno znaci jer ne moras da otvaras kuciste, obzirom da ces biti `normalan` korisnik, ne entuzijasta obe su ti jako dobre, samo vidi za tu rev 2.0 proveri opet da li pisti1.0(verovatno zavojnice :: :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: ::
meni jesu prednosti (olaksavaju zivot), jer kad bude hteo da dodam uredjaj moci cu da placem, a ja sam promenio nekoliko GA ploca i ni1 nije imala nestabilnos` da ne pricam o crkavanju i to su bile ploce do 100e, serviser nisam pa ne znam, a i primeth da malo malo pa ljudi kukaju na forumu na asus, te nekompatibilna sa ovim pa sa onim, je licno ne znam, imao sam davno jednu asus plocu koja je bila uzas zivi mozda los primerak ali tad sam se opekao i koristim GA zadnjih 6 godina jedino mi je poslednja ploca DFI (malo egzotike :) to mu sad dodje kako ga ubode sreca, moj radeon 9600se dan danas radi, sahranio je gomilu novih karata, ni nindze vise nisu sto su bile :)
Bilo je koječega crknutog, niko nije bez putera na glavi, lično me je gigabyte dobro služio, ovaj machine još malo pa kuka na GA ko tortojed na ATI. Ni asus nije imun na pravljenje krša, daleko od toga.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Mislim da je Asus imao losu seriju za AMD na socketu A x serija ,stvarno je to davno bilo ,ja sam tada imao DFI infinity,a posle toga od Athlona 64 t.j socket-a 754 (asus deluxe i dan danas mi je zao sto sam prodao tu plocu) imao sam samo Asus ,odlicne su ploce ,nikad problem ,Asus sa 690 G chipsetom jedna od najprodavanijih ploca stabilna itd.. sad imam sa 780 G .Gigabyte se dosta popravio u zadnje vreme.Kod Asus-a bilo koju plocu da kupis sada sa AMD chipsetom drzi kvalitet ,nebitno koji je cenovni rang.
Ma uzmi slobodno taj ASUS, imas na netu review gde su podigli i7 na toj ploci na 4.6 GHz, ploca je ekstra, da sam na tvom mestu uzeo bi je bez razmisljanja. Saslusaj i druge pa preseci :)
:: Prvo, zna li ko ima li gde kod nas da se kupi ovaj Gigabyte, ali u 2.0 reviziji... Čitao sam da se jako puno ljudi žali da 1.0 cijuče i pišti kad je procesor pod opterećenjem zbog loše naponske jedinice (rev1.0 ima 8, a u 2.0 su dodali još 4 :: :: Našao sam na nekoliko mesta kod nas, ali isključivo 1.0.... Ideje :: :: Druga opcija mi je ASUS P6X58D-E, pa ako ima (ne)srećnih korisnika bilo koje od ove dve ploče javite utiske....
Pa onda neka uzme AH-UH ako je tako samo nije duplo jaca naponska, ima 4 jedinice vise( od 2.0 rev), ja nemam nista protiv, gledah test i obe su bile dobre i default i sa i7 920 na 4GHz, ako je asus pouzdaniji eto mu ga
:: Pogledaj lepo naponske sekcije. 2x jaca je na Asusu, najnoviji polimeri i zavojnice. Nije ni cudo sto A ne pisti a GA pisti pod opterecenjem. :: :: :: D E M I G O D :: :: :: ne navijam za GA samo sam rekao one prednosti jer su ploce na testu +-1% u korist ob :: :: znaci iste, sad samo koja ti lepse izgleda ili ah-uh ili dzidzabaj :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: :: :: :: ::
Nadjes Gigabyte 2.0 reviziju i uzmes nju :). Machine ne znam koilko si prosao tih Gigabyte ploca, ali znam da sigurno nece biti ukljucis iskljucis crkla ploca :). Meni Asus radi vec nekoliko godina odlicno na starom kompu, ali trenutno mi se cini da je gigabyte odradio odlican posao sa plocama X58 i P55 plocama. Na kraju krajeva ako crkne Gigabyte imas garanciju i dobices novu u vecini slucajeva bolju plocu. Meni je vec crkao jedan Gigabyte u roku od godinu dana, ali pre toga nije bilo nikakvih znakova crkavanja :), prihvatili su mi garanciju i dobio sam bolju plocu bez doplate :).
:: Bilo je koječega crknutog, niko nije bez putera na glavi, lično me je gigabyte dobro služio, ovaj machine još malo pa kuka na GA ko tortojed na ATI. Ni asus nije imun na pravljenje krša, daleko od toga Tortojed vs ATI nije nista u odnosu Machine vs GA.
@Nemanja09 Obe ploce su dobre i neces pogresiti koju god da uzmes...Ja licno imam vise poverenja u GA...GA ploce za 1366 i 1156 platforme su odlicne i po meni bolji izbor od Asusa.
nije jos stigao da me upozna, daj coveku malo vremena .)
D E M I G O D
:: :: Bilo je koječega crknutog, niko nije bez putera na glavi, lično me je gigabyte dobro služio, ovaj machine još malo pa kuka na GA ko tortojed na ATI. Ni asus nije imun na pravljenje krša, daleko od toga :: Tortojed vs ATI nije nista u odnosu Machine vs GA. :: :: @Nemanja0 :: Obe ploce su dobre i neces pogresiti koju god da uzmes...Ja licno imam vise poverenja u GA...GA ploce za 1366 i 1156 platforme su odlicne i po meni bolji izbor od Asusa :: :: :: DaSickSystem ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.