Dali ima Negde u Bg- da se kupi fan iz naslova. Ili neki NB fan koji bi mogao lepo da se uklopi bez budženja. Za navedenu ploču everest pokazuje temperaturu 49 stepeni. Procesor Intel Q9550 hladi ga Termaltake Bigwater 760 sa OCZ vodenim blokom. Patriot DDR2 4 giga 1066 Kuciste Kuler master centurion, fan 12 nazad, a 8 ili 10 napred (nisam siguran za velicinu.) Pocele vrucine, a racunar se retko gasi. Hvala.
Ta ploča ima veliki pasivan hladnjak i ako planiraš kupovinu ventilator moraćeš da ga budžiš. U suštini to nije velika temperatura i mislim da ti dodatan ventilator nije potreban. Pre bih ti savetovao kupovinu front ventilatora za kućište da ubacuje hladan vazduh ukoliko ga nemaš.
batali, ako je racunar stabilan nemas potrebe da budzis nista, jedino ako tebe nervira sto ti sve temp u kucistu u idle nisu do 40C, i meni GA-X38-DS4 koja ima jako dobro hladjenje naponske i cipseta je u leru na 45C u kucistu sa puno boljim hladjenjem i protokom vazduha.
eventualno ako ti estetika nije bitna, uzmes i nabudzis neku 8icu ili 12icu da duva u NB i to je to...
Ima ventilator napred, 8 ili 10cm nisam siguran koji. Sutra skidam i menjam i prednji i zadnji. Verovatno ću montirati Noctua fan-ove. Nije još definitivna odluka. Voleo bih da čujem i Vašu preporuku, a i preporuku drugih.
:: Ta ploča ima veliki pasivan hladnjak i ako planiraš kupovinu ventilator moraćeš da ga budžiš. U suštini to nije velika temperatura i mislim da ti dodatan ventilator nije potreban. Pre bih ti savetovao kupovinu front ventilatora za kućište da ubacuje hladan vazduh ukoliko ga nemaš :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: ::
Stabilan je. Radi kao singerica. Blagi klok 3,1 Ghz. Prosao sve tesove. LinX, Prime, ...., u trajanju od po 24 sata
:: batali, ako je racunar stabilan nemas potrebe da budzis nista, jedino ako tebe nervira sto ti sve temp u kucistu u idle nisu do 40C, i meni GA-X38-DS4 koja ima jako dobro hladjenje naponske i cipseta je u leru na 45C u kucistu sa puno boljim hladjenjem i protokom vazduha :: :: eventualno ako ti estetika nije bitna, uzmes i nabudzis neku 8icu ili 12icu da duva u NB i to je to.. :: :: Po :: ::
Glupost je ista tu dirati, a posebno je glupost stavljati preskupe noctua ventove na kuciste, daleko od toga da nisu sjajni, ali nemas potrebe za tim, za duplo manje novca koje bi dao za njih mozes uzeti kvalitetne ventove dosta tihe sa dobrim protokom...
uglavnom ako te svrbi ti menjaj, ali glupo mi je na to kuciste stavljati noctue
:: Ima ventilator napred, 8 ili 10cm nisam siguran koji. Sutra skidam i menjam i prednji i zadnji. Verovatno ću montirati Noctua fan-ove. Nije još definitivna odluka. Voleo bih da čujem i Vašu preporuku, a i preporuku drugih :: :: :: :: Ta ploča ima veliki pasivan hladnjak i ako planiraš kupovinu ventilator moraćeš da ga budžiš. U suštini to nije velika temperatura i mislim da ti dodatan ventilator nije potreban. Pre bih ti savetovao kupovinu front ventilatora za kućište da ubacuje hladan vazduh ukoliko ga nemaš :: :: :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: :: :: ::
Dajte konkretan predlog. Fanove menjam zato sto su već počeli da se čuju. Pogotovo noću. A kolko rade i vreme im je.
:: Glupost je ista tu dirati, a posebno je glupost stavljati preskupe noctua ventove na kuciste, daleko od toga da nisu sjajni, ali nemas potrebe za tim, za duplo manje novca koje bi dao za njih mozes uzeti kvalitetne ventove dosta tihe sa dobrim protokom.. :: :: uglavnom ako te svrbi ti menjaj, ali glupo mi je na to kuciste stavljati noctu :: :: :: :: Ima ventilator napred, 8 ili 10cm nisam siguran koji. Sutra skidam i menjam i prednji i zadnji. Verovatno ću montirati Noctua fan-ove. Nije još definitivna odluka. Voleo bih da čujem i Vašu preporuku, a i preporuku drugih :: :: :: :: :: :: :: Ta ploča ima veliki pasivan hladnjak i ako planiraš kupovinu ventilator moraćeš da ga budžiš. U suštini to nije velika temperatura i mislim da ti dodatan ventilator nije potreban. Pre bih ti savetovao kupovinu front ventilatora za kućište da ubacuje hladan vazduh ukoliko ga nemaš :: :: :: :: :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: :: :: :: :: ::
tihi su ,tj ja ih ne cujem ...uzeo sam ih u winwin-u u vojvode stepe zadnja dva i odlicni su ...narandzasti ventilator sa 4 bele LED...oko 600din kosta jedan
Cisto za utehu, mada ta temp nije velika. Tj sve do 60 je ok ako predje preko razmisljaj o dodavanju ventilatora. Kod mene na GA-MA78LM-S2H severac ide do 90C, pa sam rashlasio kuciste i sada je na stabilnih 75C. Radi tako vec skoro godinu! Zvao raspitivao se, ljudi se cude ali ona kuva. Na kraju to je sve ok. Ima garanciju tri godine pa nek radi koliko hoce.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.