Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
STA JE CRKLO !!! CPU ili PLOCA ??? HITNO !!!
STRANA 1 OD 1
gor7 STA JE CRKLO !!! CPU ili PLOCA ??? HITNO !!! 12.06.2010. 09:51 T27439

status: user
broj poruka: 80
Komp nece da se uplali, tj. kad se na prekidacu od napajanja ukljuci, vrti kuler od procesora i graficke i sija LED lampica od HDD-a ali nema uopste nikakve slike na monitoru.Ne reaguje na dume za paljenje i resetovanje na kucistu.Stavljeno je drugo napajanje i druga graficka ail nista znaci nije to.Pretpostavljam da je u pitanju ploca ili CPU, ali neznam sta da trazim posto je i jedno i drugo vrlo tesko naci jer je u pitanju CPU AMD socket 754.CPU sam nasao nov za 25 e ali neznam da li da ga kupujem jer je mozda ploca u pitanju. Pitanje da li je pre ploca ili procesor crkao.HVALA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: STA JE CRKLO !!! CPU ili PLOCA ??? HITNO !!! 12.06.2010. 09:55 #221974

broj poruka: 19073
ploca je u pitanju 95%, inace, koja je ploca?

:: Komp nece da se uplali, tj. kad se na prekidacu od napajanja ukljuci, vrti kuler od procesora i graficke i sija LED lampica od HDD-a ali nema uopste nikakve slike na monitoru.Ne reaguje na dume za paljenje i resetovanje na kucistu.Stavljeno je drugo napajanje i druga graficka ail nista znaci nije to.Pretpostavljam da je u pitanju ploca ili CPU, ali neznam sta da trazim posto je i jedno i drugo vrlo tesko naci jer je u pitanju CPU AMD socket 754.CPU sam nasao nov za 25 e ali neznam da li da ga kupujem jer je mozda ploca u pitanju. Pitanje da li je pre ploca ili procesor crkao.HVAL
::
gor7 ploca 12.06.2010. 10:04 #221978

u pitanju je Gigabyte ploca za zaboravio sam tacno oznaku, 754 AMD socket stara oko 4 god.

Stripy Re 12.06.2010. 10:11 #221980

broj poruka: 4163
99,99% ploča

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

xendza probaj za pocetak CLEAR CMOS 12.06.2010. 10:12 #221981

broj poruka: 601

Jao ja sam skoro imala isti problem i odmah sam sumnjala na plocu pa sam je lepo poslala u servis da vide sta je u pitanju i serviser je samo uradio Clear CMOS i resio problem i naravno apdejtovao je BIOS, eto probaj to da uradis....ako ni to ne pomogne onda je moguce da ti se pregrejao procesor ili tako nesto....

Stripy Re: ploca 12.06.2010. 10:12 #221982

K8NS ili K8NE?

:: u pitanju je Gigabyte ploca za zaboravio sam tacno oznaku, 754 AMD socket stara oko 4 god
gor7 Da Gigabyte K8NE, uradio sam clesr CMOS ali nista 12.06.2010. 10:28 #221985

Da, Gigabyte K8NE, uradio sam clesr CMOS ali nista

raic Ako je 754 12.06.2010. 10:34 #221987

broj poruka: 9006
Najverovatnije ploča što ti ljudi već i rekoše.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Stripy Re: Da Gigabyte K8NE, uradio sam clesr CMOS ali nista 12.06.2010. 10:54 #221992

Vidi mail

:: Da, Gigabyte K8NE, uradio sam clesr CMOS ali nist
obradmi Ploca 12.06.2010. 14:30 #222024

broj poruka: 7733
eventualno napajanje proveri napone sa instrumentom.
Danijelk Re: STA JE CRKLO !!! CPU ili PLOCA ??? HITNO !!! 12.06.2010. 15:10 #222037

broj poruka: 1541
Ploca definitivno...

:: Komp nece da se uplali, tj. kad se na prekidacu od napajanja ukljuci, vrti kuler od procesora i graficke i sija LED lampica od HDD-a ali nema uopste nikakve slike na monitoru.Ne reaguje na dume za paljenje i resetovanje na kucistu.Stavljeno je drugo napajanje i druga graficka ail nista znaci nije to.Pretpostavljam da je u pitanju ploca ili CPU, ali neznam sta da trazim posto je i jedno i drugo vrlo tesko naci jer je u pitanju CPU AMD socket 754.CPU sam nasao nov za 25 e ali neznam da li da ga kupujem jer je mozda ploca u pitanju. Pitanje da li je pre ploca ili procesor crkao.HVAL
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 12.06.2010. 15:47 #222052

broj poruka: 9459
Jos par glasova od mene i mojih ukucana za plocu.

Mada treba naravno proveriti i napajanje,mozda fali neki od napona,jer ce se kuleri na ploci zavrteti i samo sa 12V.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

Ishmerish Slozio bih se sa ocenom da je ploca u pitanju 12.06.2010. 15:54 #222056

broj poruka: 7285
medjutim ima tu jos faktora koji mogu biti uzrocnici ovome(Memorija,zaprljani slot-ovi...),nego reci ti nama dali ti imas beeper na ploci?
Ako nemas turi jedan,pa nam napisi sta pevusi po paljenju.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Jebivetar Sachekaj sa zakljuchkom 12.06.2010. 15:57 #222060

broj poruka: 2386
Pre nego odnesesh komp kod servicepc, izvadi bateriju i postavi jumper za CLEARCMOS na 2 i 3 pin.
Tako sam uspeo da popravim ono shto sam sam sebi napravio zamenom napajanja. Isto kao ti.
Menjao sam napajanja, i to druga dva sam probao ne bi li izabrao koje da ostavim, jer sam smatrao da je napajanje koje je guralo tu mashinu slabo. Poshto je tu bilo dosta premetachine, neshto se desilo i plocha nije htela da zavrti kulere uopshte, a poshto nema signalnu lampu jer je neka stara socket A nisam mogao da sumnjam ni nashta vec da sam sjebo plochu, i pocheo sam da psujem sebe. Probao sam i drugo kucishte, nije reagovala na dugme. To shto je posle zamene napajanja upalila sama bez prekidacha je u vecini sluchajeva normalno kada se zameni napajanje.
Poslushaj savet i drzi je kao ja preko noci bez baterije i sa dzamperom na 2 i 3 pinom. Stajala je vishe od 12 sati tako da ne znam da ti kazem koliko joj najmanje treba da stoji da bi se vratila u zivot.
Nisam mogao da verujem, ali eto.
`Napravi problem da bi ga reshio.`

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs