Komp nece da se uplali, tj. kad se na prekidacu od napajanja ukljuci, vrti kuler od procesora i graficke i sija LED lampica od HDD-a ali nema uopste nikakve slike na monitoru.Ne reaguje na dume za paljenje i resetovanje na kucistu.Stavljeno je drugo napajanje i druga graficka ail nista znaci nije to.Pretpostavljam da je u pitanju ploca ili CPU, ali neznam sta da trazim posto je i jedno i drugo vrlo tesko naci jer je u pitanju CPU AMD socket 754.CPU sam nasao nov za 25 e ali neznam da li da ga kupujem jer je mozda ploca u pitanju. Pitanje da li je pre ploca ili procesor crkao.HVALA
:: Komp nece da se uplali, tj. kad se na prekidacu od napajanja ukljuci, vrti kuler od procesora i graficke i sija LED lampica od HDD-a ali nema uopste nikakve slike na monitoru.Ne reaguje na dume za paljenje i resetovanje na kucistu.Stavljeno je drugo napajanje i druga graficka ail nista znaci nije to.Pretpostavljam da je u pitanju ploca ili CPU, ali neznam sta da trazim posto je i jedno i drugo vrlo tesko naci jer je u pitanju CPU AMD socket 754.CPU sam nasao nov za 25 e ali neznam da li da ga kupujem jer je mozda ploca u pitanju. Pitanje da li je pre ploca ili procesor crkao.HVAL ::
Jao ja sam skoro imala isti problem i odmah sam sumnjala na plocu pa sam je lepo poslala u servis da vide sta je u pitanju i serviser je samo uradio Clear CMOS i resio problem i naravno apdejtovao je BIOS, eto probaj to da uradis....ako ni to ne pomogne onda je moguce da ti se pregrejao procesor ili tako nesto....
:: Komp nece da se uplali, tj. kad se na prekidacu od napajanja ukljuci, vrti kuler od procesora i graficke i sija LED lampica od HDD-a ali nema uopste nikakve slike na monitoru.Ne reaguje na dume za paljenje i resetovanje na kucistu.Stavljeno je drugo napajanje i druga graficka ail nista znaci nije to.Pretpostavljam da je u pitanju ploca ili CPU, ali neznam sta da trazim posto je i jedno i drugo vrlo tesko naci jer je u pitanju CPU AMD socket 754.CPU sam nasao nov za 25 e ali neznam da li da ga kupujem jer je mozda ploca u pitanju. Pitanje da li je pre ploca ili procesor crkao.HVAL ::
medjutim ima tu jos faktora koji mogu biti uzrocnici ovome(Memorija,zaprljani slot-ovi...),nego reci ti nama dali ti imas beeper na ploci? Ako nemas turi jedan,pa nam napisi sta pevusi po paljenju.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Pre nego odnesesh komp kod servicepc, izvadi bateriju i postavi jumper za CLEARCMOS na 2 i 3 pin. Tako sam uspeo da popravim ono shto sam sam sebi napravio zamenom napajanja. Isto kao ti. Menjao sam napajanja, i to druga dva sam probao ne bi li izabrao koje da ostavim, jer sam smatrao da je napajanje koje je guralo tu mashinu slabo. Poshto je tu bilo dosta premetachine, neshto se desilo i plocha nije htela da zavrti kulere uopshte, a poshto nema signalnu lampu jer je neka stara socket A nisam mogao da sumnjam ni nashta vec da sam sjebo plochu, i pocheo sam da psujem sebe. Probao sam i drugo kucishte, nije reagovala na dugme. To shto je posle zamene napajanja upalila sama bez prekidacha je u vecini sluchajeva normalno kada se zameni napajanje. Poslushaj savet i drzi je kao ja preko noci bez baterije i sa dzamperom na 2 i 3 pinom. Stajala je vishe od 12 sati tako da ne znam da ti kazem koliko joj najmanje treba da stoji da bi se vratila u zivot. Nisam mogao da verujem, ali eto. `Napravi problem da bi ga reshio.`
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.