Biostar nf 520 ,2x1 kingston value ,problem je sledeci .. Prvi restart u toku dana ,e sada ubodem sluske u front na kucistu opet restart i od tada nece da se pali monitor.Uzmem da menjam ram nece.Izvadim jedan modul ,ubacim ga u prvi slot i nece ,prebacim ga u drugi komp radi.Ubacim nakon toga i drugi ram u prvi slot nece opet monitor da se ne pali ,samo case.Menjao sam i te memorije znaci da su ispravne i radi komp samo kada je 1 ram u slot 2. Mislim se riknuo slot 1 ali malopre kombinovao sam i dalje dok nije proradio u dual chanel ,sta bi moglo biti???
Koju graficku imas, jel integrisana ili zasebna? Bice da te ploca zeza, tj. crkava...
:: Biostar nf 520 ,2x1 kingston value ,problem je sledeci . :: Prvi restart u toku dana ,e sada ubodem sluske u front na kucistu opet restart i od tada nece da se pali monitor.Uzmem da menjam ram nece.Izvadim jedan modul ,ubacim ga u prvi slot i nece ,prebacim ga u drugi komp radi.Ubacim nakon toga i drugi ram u prvi slot nece opet monitor da se ne pali ,samo case.Menjao sam i te memorije znaci da su ispravne i radi komp samo kada je 1 ram u slot 2. Mislim se riknuo slot 1 ali malopre kombinovao sam i dalje dok nije proradio u dual chanel ,sta bi moglo biti?? :: :: :: Hvala unapred
:: :: Jel se cuju bilo kakvi beep zvukovi? Kad upalis komp jel nema slike :: ::
Ne cuju se beepovi ,kada upalim komp monitor se ne pali . I onda izvadim mem iz slot 1 ,ostane ona u slot 2 i onda radi sve lepo.Nebitno je koja je mem u slot 2 ,jednostavno digne sistem samo sa slot 2.A ako bih hteo dual chanel tj da proradi i slot 1onda bih morao pola sata da ubacujem ,izbacujem i menjam mesta memarama dok ne proradi i radi savrseno.Taj problem nije od skora ,ima god dana ,garancija istekla :) l mene ne smara samo mi je chudan
Riknuo ti slot 1 na ploci za memoriju, tako da si osudjen da taj slot 2....
:: :: :: :: :: Jel se cuju bilo kakvi beep zvukovi? Kad upalis komp jel nema slike :: :: :: :: :: :: Ne cuju se beepovi ,kada upalim komp monitor se ne pali . I onda izvadim mem iz slot 1 ,ostane ona u slot 2 i onda radi sve lepo.Nebitno je koja je mem u slot 2 ,jednostavno digne sistem samo sa slot 2.A ako bih hteo dual chanel tj da proradi i slot 1onda bih morao pola sata da ubacujem ,izbacujem i menjam mesta memarama dok ne proradi i radi savrseno.Taj problem nije od skora ,ima god dana ,garancija istekla :) l mene ne smara samo mi je chudan
Sa GA nForce 550 pločom. Doneo drug 4 × 1GB rama da isproba kod mene, pošto u tom trenutku nije imao ploču i ostatak mašine. Elem, memorija mu je bila ispravna, ali se moja ploča toliko istripovala, da nisam više smeo da vadim moje module iz slotova, kada sam je konačno naterao da učita BIOS i krene da diže sistem. Što je najžešće, i sam sam tada imao 4 modula od 512MB i to različita i nije bilo nikakvih problema. Ako se dobro sećam, i ja sam prvi put uspešno pokrenuo mašinu da modulom u slotu broj 2. Možda je to ipak do neVidije, a ne do memorije. Ko će ga znati.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.