konfiguracija je intel core2duo e8400(3,8ghz sa hyper tx3) asus p5k-e 2x2gb ddr2 800 kingston wd 2x500gb(16mb 7200rpm) samsung2233bw chieftec bx-01b-b-b(napajanje chieftec 550w) asus 5770 cu core stavio bi jos jednu asus 5770 u cf pa me zanima dal ce to procesor moci da gura???
ma taj procesor je zverka posebno za igre zasto ga ti verovatno i koristis , i jos tako klokovan , ne brini nece biti usko grlo pa da stavis jos dve 5770, a sto se napajanja tice bice dovoljno, taman.
I nece ti trebati nista vise,medjutim taj procesor ko iz picke ide preko 4,sto bi dalje znacilo da ti je od svega ploca usko grlo i menjaj tog Trex-a sto pre.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ti bi druze za jednog servisera trebao da budes malo vise upucen. Nemam nameru da ti duzim mnogo,a mislim da ce i ovo biti dovoljno.
Nema 2.0 podrsku,naponska ni blizu nije kvalitetna za izuvanje tog procesora kako bog zapoveda,zastareo juznjak( koji i nije tako bitan),i najbitnije 16x4 za crossfire ima da mu radi kao sat.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Imaš odličnu i ploču i procesor. Ovom Asusu ne fali ama baš ništa, odlična P35 ploča :: :: @Ishmeris :: Ajd obrazloži izjavu pošto smatram da si odvalio budalaštin :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: :: :: zasto??? jel losa ploca???(nisam neki bas upucen u ploce pa ne znam... :: :: :: :: :: ::
@veljchy Poslušaj koga god hoćeš @ishmerish dođi kod mene u servis da se sam uveriš da vidiš razliku od celih 7% između ploče koju ima on i P5Q pro koja ima sve što si naveo da fali. Imam i dve asusove eah5770. Možda bi sa nekim procesorom od 4 jezgra bila drastičnija razlika, ali isti nisam imao za test, najjače što imam u servisu je E8600
Sala mala druze,sve je to oket ali kada uzimas dve 5770 to automatski znaci da pravis zver od masine,ili u ovom slucaju da je od postojecih komponenti prilagodis tom CF-u,a to jednostavno nije moguce sa tom plocom.
Ovo podpisujem jer sam svojevremeno pokusavao CF na P35 ploci i bilo je zivo mucenje.
Lala 4ever!
:: @ishmeris :: dođi kod mene u servis da se sam uveriš da vidiš razliku od celih 7% između ploče koju ima on i P5Q pro koja ima sve što si naveo da fali. Imam i dve asusove eah5770. Možda bi sa nekim procesorom od 4 jezgra bila drastičnija razlika, ali isti nisam imao za test, najjače što imam u servisu je E860 :: :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: ::
Asus P5K-E This motherboard has two PCI Express x16 slots, one (blue) truly running at x16 speed and the second one (black) running at x4 speed. This motherboard supports CrossFire, but since the second slot has a limited bandwidth this isn’t the best platform to run such configuration. We see the second x16 slot more like a way to expand the maximum number of video monitors you can have (two per video card).
Lala 4ever!
:: na ploci(na oba pci-e pise x16!!!!jesam li ja toja to corav ili su oni pogresno(lazno) napisali? :: :: ::
pored slotova pci-ex16-1 ipci-ex16-2!!! Ishmerish bre kako x4-objasni mi plese!!! i sto su p35 ploce lose za cf???i ako mi vec kazes `promeni plocu` bar me udostoji i objasni mi-ja sam i ovako laik za ploce!!!
BTW:Tek sada videh da si P5Q Pro kao primer i nazalost opet pogresio,jer doticna ploca ima 8x8 linija sto je isti qurac drugo pakovanje(mozda malko bolji pimpek).
@Veljachy:Za to sto ti hoces jedino X38 moze da se uklopi,jer sam CF nije bas najsretnije resen i moras traziti ploce koje su za to pravljene(X38,X48).
Lala 4ever!
ploče koju ima on i P5Q pro koja ima sve što si naveo da fali. I :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: ::
:: BTW:Tek sada videh da si P5Q Pro kao primer i nazalost opet pogresio,jer doticna ploca ima 8x8 linija sto je isti qurac drugo pakovanje(mozda malko bolji pimpek) :: :: @Veljachy:Za to sto ti hoces jedino X38 moze da se uklopi,jer sam CF nije bas najsretnije resen i moras traziti ploce koje su za to pravljene(X38,X48) :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: ploče koju ima on i P5Q pro koja ima sve što si naveo da fali. :: :: :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: :: :: ::
Sto si se bre ti istripovao u vezi tog procesora???
E sada se moram sloziti sa Nemanjom,to bi ti bilo naj pametnije resenje,jer u tom slucaju ploca moze jos da posluzi a i napajanje,posto sam skeptik u vezi tog sefa od 650w(mislim za cf).
Lala 4ever!
:: od cf-a?da stekam pare za neku single npr 5850???oce li se tada izboriti procesor?? :: :: ::
Ja lično ne bih menjao ploču. Uistinu nikada nisam imao x38 ni x48 ploču i nemam 3 blage kako rade. Ako je tačno to što kaže Ishmerish, trebao bi da prodaš ploču, kupiš još jednu 5770 i da to sve ima smisla. U paramo to je preko 250€ i mislim da je bolja varijanta da prodaš tvoju kartu, dodaš još oko 100€ i pazariš 5850.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.