Oba kompleta su DDR3 1600MHZ CL9 2x2gb Kingston Hyperx ili Geil (value, a ne black dragon)? Ostali modeli me ne zanimaju! Prvi radi na 1.808V (provereno), a drugi na 1.5V (nisam siguran).
Koji je bolji? Geil je value, al se manje greje, a da li je Kingston sa ovolikom voltazom ok? Kingston je takođe nesto skuplji (tamo gde uzimam sve komponente), al ih dobijam po istoj ceni. Šta da radim, šta?
imam ja bas tog HyperX-a samo u black izvedbi(ne znam koji ti planiras plavi ili crni) deklarisan je na od 1.7-1.9V a radi ko sat na 1.65V na 1600Mhz naravno CL9 pa ako te zanima javi na mail .)
AMD Athlon II X3 425@X4 B25@water block Asus M4A785TD-M EVO 2x2GB DDR3 HyperX@1600Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sideport PC power cooling and silencer 500W@TT Kandalf LCS 750GB samsung X2,1.5TB samsung F2
:: Oba kompleta su DDR3 1600MHZ CL9 2x2g :: Kingston Hyperx ili Geil (value, a ne black dragon)? Ostali modeli me ne zanimaju :: Prvi radi na 1.808V (provereno), a drugi na 1.5V (nisam siguran) :: :: Koji je bolji? Geil je value, al se manje greje, a da li je Kingston sa ovolikom voltazom ok :: Kingston je takođe nesto skuplji (tamo gde uzimam sve komponente), al ih dobijam po istoj ceni :: Šta da radim, šta?
Plavi je Hyperx, već je u kućištu, samo me buni voltaža od 1.8V, nešto mi mnogo u odnosu na geil. Može li plavi hyperx na tih 1.65v da radi stabilno. Da li je neko probao obe memorije? Iskustva?
ako ti je u kucistu probaj nemas sta da izgubis...u svakom slucaju ako imas AMD-a nece da bude kompu nista ni sa tih 1.8V al ako je intel iz I5,I7 serije bice lozenja sto se tice geil value radi ona bez problema na 1.5V(jer je value) i ok je ram al za malo bolji klok tu ti je HyperX PS.jel to imas oba kompleta u kucistu ili samo hyperX-a pa kupujes jos jedan ili??
AMD Athlon II X3 425@X4 B25@water block Asus M4A785TD-M EVO 2x2GB DDR3 HyperX@1600Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sideport PC power cooling and silencer 500W@TT Kandalf LCS 750GB samsung X2,1.5TB samsung F2
:: :: Plavi je Hyperx, već je u kućištu, samo me buni voltaža od 1.8V, nešto mi mnogo u odnosu na geil. Može li plavi hyperx na tih 1.65v da radi stabilno :: Da li je neko probao obe memorije? Iskustva :: ::
Posto od ogasa nema nista,tj.niko me nije zvao dve nedelje...
22.06.2010. 11:03
status: user broj poruka: 1661
...ako neko hoce da kupi Mushkin Black Line 2 x 2GB@1066Mhz 996599es stara manje od mesec dana....prodajem je jer nije kompatibilna sa mojom plocom.Imam pismenu garanciju 5 godina,moze zamena za Kingston HyperX,ili Geil Evo One ili za kes 70 evra
update najnoviji bios, verzion 2101. Podesi sve manuelno, overclock, memory itd. Pogledaj da li ce ti postojati opcija comand rate 1t-2t. Neke ploce imaju tu opciju. Podesi na 2t. Ako nemas podesi parametre memorije rucno. Memorija ti je tipa 5-5-5-15, voltage 2-2.1v. Podigni malo napon i podigni malo latencije na 6-6-6-18 (ili ispituj dok nedobijes stabilnost). U bios-u ukljuci both i imaces podesavanja na dva mesta. tcl-5, trcd-5, trp-5, tras-15. Isprobavaj. Pretpostavljam da ti se komp sam od sebe restartuje, uzrok memorija nije vql. Zadnja stvar ukljuci ecc, extreme podesavanja znaju prilicno da uspore sistem, pocni sa basic.
Koja je ploca u pitanju i koji procesor. Ako je asus obavezno pre kupovine procitaj koje su memorije kompatibilne. Za gigabyte mozes geil, ima bolja podesavanja u bios-u. Standard za ddr3 je 1.65v max. Stari moduli imaju vece napone i njih izbegavaj, posebno za intel procesore, i ako jos hoces overclock nije bas pozeljno.
:: :: Koja je ploca u pitanju i koji procesor. Ako je asus obavezno pre kupovine procitaj koje su memorije kompatibilne. Za gigabyte mozes geil, ima bolja podesavanja u bios-u. Standard za ddr3 je 1.65v max. Stari moduli imaju vece napone i njih izbegavaj, posebno za intel procesore, i ako jos hoces overclock nije bas pozeljno :: ::
:: Oba kompleta su DDR3 1600MHZ CL9 2x2g :: Kingston Hyperx ili Geil (value, a ne black dragon)? Ostali modeli me ne zanimaju :: Prvi radi na 1.808V (provereno), a drugi na 1.5V (nisam siguran) :: :: Koji je bolji? Geil je value, al se manje greje, a da li je Kingston sa ovolikom voltazom ok :: Kingston je takođe nesto skuplji (tamo gde uzimam sve komponente), al ih dobijam po istoj ceni :: Šta da radim, šta?
Kingilingi je bolja memorija ali ta voltaža može da bude problem, slabo više prave memorije koje baš traže više od 1.65v, šta misliš što je dobijaš tako jeftino?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Mislim da je svejedno. Razlog zašto je Geil na 1,5V je da bi bila kompatibilna sa nekim intelovim procesorima koji ne mogu da rade sa memorijama koje imaju veće voltaže. Ja imam hyper x, nisam imao problema.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.